• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 15:35

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Съмп .. Правилно ли е

Започната от JadeStudio, 05.01.2012 20:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

JadeStudio

Ами имам си отговорите
неискам да се заблуждавам но всеки трябва да тръгне от някаде а на мен ми се иска да тръгна от А разбира се
така ,че мисля да почна с меки корали и малко риби (възможно най лесно като има възможност за раширение)
винаги може да се рзшири но засега е това което искам основното
Та на какво ниво искам да стане рабира се ,че хубав но .. искам да стене красив и приятен за гледане и ще стане с сигурност.А за хваленето ...тц не съм по тая част :) по скоро ще му се радвам вкъщи колко маняшки е станал  :)

за парите
Не съм някакъм богаташ , но мисля , че мога а и си заслужава да отделиш сума примерно колкото струва един хубав Тв.
та не е много страшно.
и все пак никои не е казал , че трябва да набутам всичко за 1 месец имам предвид камъни по спецялно 
сега не ми се иска да се изхварлям с всичко най най скъпо бих казал среден клас
пък да видим ..

камен чочев

Ами явно се заблуждаваш   :-D десетина петнайсет хубави телевизора ще идат. А ако решиш да е с по-добра техника и хубава лека кола си става.  *DRINK*

Ангел Христов

Здравей и от мене и много успехи! Акъл няма да ти давам, че и аз съм прохождащ все още, но да знаеш, няма как да минеш евтино, всички сме го изпитали на свой гръб - нооо КЕФ ЦЕНА НЯМА!  *DRINK*
-----------------------------
п.п. аквариума ми е 150 литра с вграден съмп - на 7 месеца... преди около месец на 3 000 лева спрях да ги смятам парите :)
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

JadeStudio

ее не е чак толкова много нее 30 000 лева няма как да стане е може и да има ама ако е толкова няма да ги дам с сигурност ама ми се струва ,че малко е засилено туй твърдение :) :)
: 06.01.2012г 19:07ч
ее 3000 не са много сравнение с 30 000 :)

M_I_T_A_K_A

Здрасти. Както казаха и колегите хубаво е наистина да решиш точно колко ще е голям аквариума. Казваш около 250/300 литра. За такъв аквариум първо помпите за течение на които си се спрял ще са крайно недостатъчни (2 по 3000 л.ч. е малко за такъв аквариум) За скимера.... казваш, че искаш среден клас техника... Няма да ти препоръчваме Роял ексклузив, Тунзе, Делтек и т.н. но виж сигурен съм, че примерно един Бъбъл магус НАК 6А би ти свършил далеч по добра работа от серата. Съмпа също ми се вижда малко малък за такъв обем аквариум (аз съм с 325 литра дисплей и 158 литра съмп и малко ми теснее вече за техниката) хубаво е да имаш повечко място за техника. За фосфатния филтър както май Камен ти каза е хубаво да погледнеш реакторите за био пелети, а можеш да си направиш и сам такъв реактор (не е нищо сложно... аз скоро си направих и работи много добре) и остава да си поръчаш един пакет био пелети (пак не е едно от най евтините неща, но върши работа) За камъните, наистина е хубаво да го стартираш с толкова камъни с колкото ще си работи аквариума. Едно че не е хубаво да се добавят камъни след това а и е далеч по добре да си направиш скейпа от самото стартиране на аквариума (това от опит също) В общи линий ако питаш мен не бързай с поръчката на техника за да не стане така както ти казаха някой колеги много скоро след това да трябва да поръчваш нова такава защото си разбрал, че тази или не ти върши работа или има доста по добри варианти за сравнително сходни финанси. Просто е далеч по добре да даваш за напред пари за неща които нямаш от колкото да сменяш това което имаш с по добро макар че си можел първоначално да го направиш а и излиза по евтино така. Каквото и да си говорим доста пари дърпа това хоби така че гледай да тръгнеш с възможно най доброто, което можеш да си позволиш, дори ако това означава да забавиш малко старта на системата. Поздрави и успех с начинанието.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Similar topics (5)

30561

Публикации: 24
Прегледи: 11348

54101

Публикации: 2
Прегледи: 4269

22230

Публикации: 10
Прегледи: 6222

46582

Публикации: 2
Прегледи: 3670

31300

Публикации: 20
Прегледи: 38934