• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Соленоводният аквариум на DanielaP.

Започната от DanielaP., 28.10.2013 19:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

trupai

Скейпа който сте направили стабилен ли е? Камъните подпрени ли са на задното стъкло?
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

DanielaP.

Не са опряни на стъклото, иначе Мишо ги лепи и мисля, че  няма място за съмнение.

DanielaP.

Здравейте, клоуните са от седмица при мен, но в момента, в който осветлението угасне единя застава в тази позиция и седи така докато не стане светло.Каква може да е причината ?


Ilianidis

Някой път,когато не са свикнали с новия дом седят така отгоре.Тази наклонената диша ли учестено?Опитва ли се да диша от повърхността и да поема въздушни мехурчета?Може да има паразити по хрилете.Ако диша спокойно,не бързай с притесненията

DanielaP.

Да диша учестено,но почти не си поема въздух от повърхността може да се е случило няколко пъти от както е при мен, но само толкова, а как мога да разбера дали има паразити ? Рибите не искат да ядат, тази която е легнала на повърхността въобще не иска да яде, а другата хапва една две хапки и това е.

Ilianidis

Определено има паразити,няма да ги видиш.Тук идва сложната част.При внос от стрес,много лесно се разболяват и някои акваристи препоръчват добри условия за намаляване на стреса и те сами да се оправят.Но докато чакаш това да стане,а аквариума ти е нов и не знаеш дали всичко е наред,то може да претърпиш загуби.Отделно в морската акваристика лечението е доста по-трудно и с липса на достатъчен опит.Аз какво бих направил,не знам дали ти ще можеш.Отделям я в карантинен аквариум,третирам с празиквантел-бихелдон познат във ветеринарната медицина,ако става въпрос за нематоди,метили,червеи.Антибиотик,ако е бактериално.Пробвал съм и трипафлавин успешно(макар,че в морската е по-токсичен)познат в сладководната,за разни камшичести и протозои.Усилено подаване на кислород и честа смяна на водата.Може и левамизол за паразити,но дозировка не съм прилагал и опит нямам.Просто аквариума може да не е узрял за рибки,а с вноса с риби смъртността е 50/50,ако не са адаптирани и захранени.Vel е колегата пробвал повечко медикаменти в морската,допитай се до него.Успех!

DanielaP.

А паразитите заразни ли са защото имам още един клоун и днес сложих един жълт танг, а нямам карантинен аквариум ?

Ilianidis

Зависи какво е,морско ихтио се "оправя" от само себе си,бактериално засяга стресирани риби,flukes е силно заразно.Как са нитратите в аквариума,водата бистра ли е?

Стоян Михов

Много бързаш с обитателите Даниела. С тези нови камъни аквариума все едно си го стартирала сега. Дано се оправят рибите, но близкият месец не слагай нищо ново.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

DanielaP.

Водата е кристално чиста, теста за нитратите съм го поръчала и още го чакам, само КН съм мерила и е малко по-ниско утре ще сложа КН буфер на тропик марин. Имаха по една бяла точка в началото, но за един ден се махнаха.

tonik99

Това е било ихто предполагам може да се маханил точките но още да са болни и двата ли имаха точки.

DanielaP.

Да едната имаше на задната перка, а другата отпред над устата, но и двете се махнаха.

Ilianidis

Гледай да глезиш рибите с любими морски храни ,докато се оправят,то друга възможност май нямаш.Външни белези не са толкова опасни отколкото паразити по хрилете,защото смъртта ще настъпи много бързо.Алкалността не помага в случая.

DanielaP.

Сега е рано да се определи дали е заразно така ли ?  И как да ги глезя с любима морска храна като не искат да се хранят ?

Ilianidis

Дивите рибки трудно привикват към хранене в домашни условия,затова пробваш всякаква маркова,морски замразени миксове,докато улучиш предпочитанията им,инак и здрави да са,резултата пак ще е същия.

Similar topics (5)

53206

Публикации: 117
Прегледи: 49285

43617

Публикации: 25
Прегледи: 8046

43609

Публикации: 21
Прегледи: 9032

46202

Публикации: 19
Прегледи: 7944

59198

Публикации: 11
Прегледи: 13662