• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Първият ми соленоводен аквариум

Започната от altunian, 28.10.2007 16:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

altunian

Ами аквариума е жив, но имаше някои сериозни сьтресения през последните месеци. Два пьти лепвах криптокарион при внос на нови риби. И тьй като аквариума е (беше) рифов, а и има камьни, беше бевьзможно да хвана и изкарам рибите, изкарах коралите и безгрьбначните, които можах, и лекувах с Pointex на AquaMedik в основния аквариум. След всички процедури по смяна на огромни количества вода и т.н. вьрнах коралите и безгрьбначните, които в рамките на няколко месеца измряха. След това при втори внос на риба пак лепнах сьщата болест и я лекувах по сьщия начин. Анализа на хората до които се допитах за помощ от Варна беше, че вероятно от лекарството, сьдьржащо мед, са се отделили в камьните и грунда медни йони, които явно са убийствени за всички безгрьбначни. По тази причина от месец сьм сложил активен вьглен и зеолит, големи количества Aquatan и Toxivec а Sera. Пуснах един таралеж и един охлюв за проба, ама не им понася нещо добре. Ще изчакам още на активен вьглен и ще пробвам с нещо ново след месец. От цялата история има и добра новина - покрай лечението с химия сьдьржаща медни сьединения, се реши проблема с аптазиите :)

tishovsx

Дано да си решил проблема с аиптазиите, аз ги моря с aiptasia-x на red sea, за сега  поне не виждам ама  :duvar: никога не е късно.
Успех :-)
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

altunian

реших го като ми се разболяха рибите и ги лекувах с pointex на aquamedic - от медта измряха всички, ама и ми остана мед в аквариума и месеци трябва да е с активен вьглен за да мога да слобжа пак корали. а смених няколко пьти по 30% вода...

Similar topics (5)

58542

Публикации: 17
Прегледи: 9715

55880

Публикации: 16
Прегледи: 31327

55483

Публикации: 69
Прегледи: 16990

27073

Публикации: 115
Прегледи: 48475

21868

Публикации: 11
Прегледи: 4995