• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Градината на Октопода (Octopus's garden)

Започната от Стоян Михов, 02.09.2012 13:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pl86

Чакам с нетърпение повече инфо за новия проект  *DRINK*

Стоян Михов

Цитат на: beonedge в 06.09.2018 14:02
пази коралите които имаш , че скоро няма да могат да се купуват ;) Успех с проекта ... на какво осветление ще заложиш ? orphek са интересни , но доставката малко сложна изглежда

Те почти не останаха акропори. Винаги ще има от къде да се купуват, само че ще е по-трудно и скъпо. Преди десетина години единственият вариант беше пътуване до чужбина и въпреки това пак успявахме да си набавим. Така че като има желание, има и възможности, който наистина иска да се занимава сериозно с това хоби ще намери начин.
Orphek не съм ги гледал, но вероятността да си взема диодно осветление за няколко хиляди е малка, да не кажа никаква. Осветлението ще е ATI Powermodule още не съм решил как ще надградя старото или ще купя ново по- голямо. Единствено се бях замислил за метал халогенни, но нуждата от климатик ме отказа засега.

beonedge

дано си прав за коралите :)в момента (мисля) единствено от Австралия има износ , но като ровя из форумите оставам с впечатление че 1)са по-скъпи 2)доста капризни - изкарват няколко месеца и  *dead . За осветлението -аз се интересувах от OR LED Lighting Bars , беше към 160$ като може да си наредиш каквито диоди искаш , за митото предложиха една врътка да се избегне но честно казано не ми се занимаваше и така и не поръчах :) Но за DIY си струва да се погледнат .
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?