• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Морско аквариумче :)

Започната от logner, 01.01.2013 14:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

logner

Здравейте Честита Нова година много здраве и късмет на всички.Мисля и аз да се пробвам в това начинание но преди да започна да действам първо лека по лека ще задавам някой тъпи въпросчета  :-D
За сега съм решил аквариума да е обем 84л при всички варианти няма да е по голям от 100л
Незнам защо винаги съм харесвал скъпичните неща въпреки ,че има доста по евтини и също качествени.
1 помпичка за течението Sicce Voyager 2 само 100лв :)
2 скимер за него първо ще говоря със Сера ,че не го мяркам по магазините в интернет говоря за Българските sera skimmer 130 който го дават до 150л
И ето го и първия ми въпрос:
Мога ли този скимер да го сложа дирекно в аквариума без да ползвам както обикновено гледам ,че се прави съмп отделен или вграден в аквариума както е показано в този сайт малко по надоло Tag 2 http://nano-kleine-lebewesen-ganz-gross.blogspot.com/2011/04/60-l-meerwasser-wird-gestartet.html или на снимките 12 и 13 които може да се видят като кликнеш на някоя снимка от 3те в Tag 2
За сега това е от мен.
Благодаря :)

kamos

Този скимер не е най-удачния избор....
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

logner

Защо ?

Един от другите варианти за които мислех е Aqua EL Skimmer PS-300

magnit

Съмпа, макар и малък би ти свършил много по-добра работа, отколкото разни експерименти и приспособления. За тези скимъри и уейвмейкър няма да чуеш добри отзиви, защото рядко се ползват и то с основание. Нестандартните решения помагат, но само ако притежаваш необходимия опит.
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

logner

Някой друг да си каже мнението или да предложи нещо? :)

Ангел Христов

Здравей, колега! С уговорката че е лично мнение, да ти кажа какво мисля:
Можеш да си сложиш скимъра в дисплея, но има няколко причини да не го правиш:
1. Ще е грозно и ще те дразни, повярвай ми, поне след време със сигурност!
2. Ако поставиш този скимър в дисплея, има шанс доста бързо да се задръсти от детрит и всякакви дребни частици помпата, което ще те дразни още повече  :-D Съвсем сериозно!!! От дейността на разните гадинки в аквариума - риби, раци и всякакви други - се вдига пясък от дъното, течението носи разни други частици и т.н.
3. Поразрови се и виж дали не може да откриеш окачваем скимър, който да се вмества в бюджета ти, другият вариант е да поставиш скимър с дървено камъче - така той няма да е съвсем на дъното и шансът да се затлачи е доста по-малък, а и помпата, която отговаря за него е извън аквариума!
Дано да съм помогнал поне малко, а да не те объркам повече :) Успех и ако има нещо, пиши своевременно! Поздрави, Ангел
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

Стоян Михов

Добре дошъл и в морския раздел, гледам си пробвал с доста видове риби и си почитател на страницата на Sera. ;-). Само да кажа още отначало, че при морската акваристика евтино не можеш да минеш, както и да го смяташ, няма да стане без да бръкнеш по-дълбоко в джоба. За аквариума нищо не казваш, освен че ще е 84 литра, какви риби ще има няма ли да има, какво и корали и т.н.. Много мразя да го казвам, но наистина мини през раздела със соленоводните аквариуми и прочети малко повече, за да ти бъдат по-полезни нашите отговори. Има няколко аквариума с твоя размер виж ги, проучи ги - особено този на abaro и после пак се върни тук :).
Този скимер на Сера и китайските му копия не стават. С камъчето стават за малки аквариуми, точно този модел, който си дал нямам идея.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

logner

Като цяло не съм наясно много колко риби могат да се гледат в тези литра 84 или 100. Определено на мен ми стигат  2 скаридки чистач и 2 рибки клоун какво друго да има в процес на обмисляне 5-10кг живи камъни като за начало. По въпроса с скимерите тези щом не стават какъв ще ми предложите за този обем и другото което ме интересува каква морска сол да взема мислех на сера да е но след  една тема където 1 член на форума каза ,че ставала само за осоляване на сланина се замислям :-D

tonino

02.01.2013 22:43 #8 Last Edit: 19.02.2018 20:03 by tonino
...

logner

02.01.2013 23:21 #9 Last Edit: 02.01.2013 23:43 by Octopus
Ако под схема имаш предвид някакво чертежче имам тук едно намислено ще го покажа за да кажете дали става и ако трябва още какво да се добавя :)


kamos

Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

logner

70х35х40в

В крайна сметка не разбрах само едно нещо до тук и то е какъв да е скимера предложих  2 моделчета разбрах ,че не са подходящи въпреки ,че нямам идея защо при положение ,че този на сера го дават в 130л готов аквариум за 750лв ако не се бъркам. Както и да е сам ще си се чудя защо не :) поне можели да кажете кой става?

Стоян Михов

Цитат на: logner - 03.01.2013 14:56
70х35х40в

В крайна сметка не разбрах само едно нещо до тук и то е какъв да е скимера предложих  2 моделчета разбрах ,че не са подходящи въпреки ,че нямам идея защо при положение ,че този на сера го дават в 130л готов аквариум за 750лв ако не се бъркам. Както и да е сам ще си се чудя защо не :) поне можели да кажете кой става?
не става (говоря за серата и китайските му производни), защото не работи добре, не върши добре работата, за която си го взел, (при мен беше в карантината). Трудно се настройва, лесно се задръства, след няколко месеца работа започва да отделя все по-малко и по-малко скимат. Освен това концепцията на постройката му е безумна. Накрая му се запушва входа за въздуха, който е излят в пласмасата и няма шанс да го продухаш/почистиш и т.н. накрая аз го разпробих с дрелката, за да го почистя и пак не стана и затова два месеца го карах с включена помпа за въздух, която вкарваше въздух към пропелера му, просто пълен т***к.
Казах ти, че скимера с дървено камъче е по-добър вариант от горния, но трудно се настройва и иска силна качествена помпа за въздух. Точно с този модел нямам опит, имам опит с Минифлотора на Аквамедик, който си е много добър, ако го ползваш с правилните камъчета и мощна помпа. Но не казвам че ти го препоръчвам, още повече че няма да можеш да го вкараш в този аквариум - всички качествени скимери базирани на камъчета са високи.

Аз пак повтарям виж темите, в които колегите имат такива аквариуми като твоя, виж какви скимери имат и като искаш ги попитай дали са доволни и т.н.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tonino

04.01.2013 17:46 #13 Last Edit: 19.02.2018 20:02 by tonino
...

portyr

Може да погледнеш Hydor Slim Skim Nano. Работи тихо и върши работа за вътрешен скимер. Цената е около 110 GBP.

Similar topics (2)

48007

Публикации: 10
Прегледи: 4514

48856

Публикации: 8
Прегледи: 4293