• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 02.12.2012 21:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

geniusloci

Наистина ли не може да изчетеш някоя проста статийка на английски - има стотици!

За корали - стабилна система, силно и правилно като цвят осветление, течение, никакви нитрати за SPS-и, много ниски за LPS-и. Ти с тази система без камънак с нитратите скоро ще имаш проблеми, от което ще страдат всички животинки. И както обмисляш нещо, така мяташ вътре животинките, затова да не смее човек да ти каже. Още ме е яд, че мъчиш хелмона в гола и нова система...


tonik99

За сега нищо не мога да направя по въпроса стария го източих и ползвах водата. 

rollon

Аз ти предлагам щом толкова те кефят морските аквариуми да си направиш един цихлидарник.аранжираш го с корени и скелети на корали и имаш нещо много близко до морския като визия.После ще по прочетеш,ще по узрееш и ще си направиш соленоводна аква :)

tonik99

Нямам намерения да се отказвам а и сладководен си имам.

geniusloci

Никой не те кара да се отказваш, просто чети и пусни система, като стане стабилна - заселвай. Аз и след няколко дена след пускането започнах да добавям живот, обаче вътре имах тонове бактерии, живи камъни, пясък, скимер, водорасли... може и още по-бързо даже - ако започнеш с камъните, водата и пясъка. Но тук не става въпрос само да е "узряла" водата, а да работи биологичната филтрация.

tonik99

А водорасли от къде мога да си взема знаеш ли.

камен чочев

Абе хора, спрете да му отговаряте. Спрете и да го окуражавате. Не виждате ли, че той си прави, каквото си е наумил. Всичките съвети, препоръки и опит са на вятъра. Утре ще пусне снимка и със син танг вътре.  *MODERATOR*  *MODERATOR* *MODERATOR*
И в потвърждение на всичко, което казах и това, което мисля за теб, прочетох в другия форум, че и вторият клоун е "предал богу дух". Вярно е,  че всички сме започнали от някъде, но въпросът е да се учим от грешките си и да се опитаме да създадем възможно най-добри условия за обитателите ни.  Направо си представям челмона как прави кръгом с три маневри в тая теснотия. Готов съм да го платя, на каквато цена кажеш, в рамките на разумното.

geniusloci

Дай да наддаваме за хелмона, тъкмо ще събере пари за камъни.

Някой знае ли кой му е продал животинките въобще?

tonik99

Съжалавам не се продава.

Стоян Михов

Знаете ли, когато преди време разбрах, че в Щатите има зоополиция, и че те имат правомощия да влязат у вас и да ти изземат рибките и да заведат дело срещу теб, ако водата е зеленясала, много се смях. Беше преди 15-20 години сигурно, викам си тези хора просто не знаят за какво да харчат парите на данъкоплатците. Сега след толкова години започвам искрено да съжалявам, че при нас още няма такава структура, защото чувствителността на хората към жестокото отношение към всякакъв вид животни много е нараснала през последните години, което за радост показва, че започваме да се цивилизоваме...

По отношение на tonik99 - предупреждавам те, че ако продължиш да игнорираш предложенията и съветите на хората тук за по-хуманно отношение към животните и не спреш с безмисления спам и създаването на зали за мъчения, първо ще ти заключа темата и ако не свърши работа има и по-тежки мерки. Всички тук имаме в предвид, че си на 13 години, но това не е извинение, искрено се надявам да се намеси родителския контрол.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tonik99

Според мен си е мое решението дали ще продам хелнома

Стоян Михов

Продавай и си купувай каквото искаш, решенията са си твои, изобщо нямам предвид продажбата на хелмона ти. Просто не ни прави свидетели на "подвизите си" и спри да ни информираш за поредната "идея". Край на спама! *spam
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tonik99

А форумът не е ли за споредфланели на идеи.

Стоян Михов

Форумът е за споделяне на добър опит и е за тези хора, които искат да научат нещо смислено.  Това не е Ви бокс, където да "споделяш" как си риташ котката. Хората те предупредиха да дадеш рибите някъде, докато си направиш достатъчно голям аквариум с правилната филтрация и се стабилизира системата - ти упорито отказваш и се репчиш, тъпчеш риби и ги уморяваш, сега са двата клоуна утре е и хелмона и тераодоните и си тръгнал да търсиш и син танг и корали!!!
Достатъчно! Темата е заключена, поне докато не си преосмислиш нещата.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Стоян Михов

Tonik99 е дал хелмона на приятел, преосмислил е нещата, които му казахме и иска да си направи аквариума както трябва. затова му отключвам темата и му пожелавам успех оттук нататък, да се вслушва повече, да чете и да не бърза.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Similar topics (5)

55908

Публикации: 79
Прегледи: 30404

30903

Публикации: 6
Прегледи: 6505

26297

Публикации: 122
Прегледи: 53356

54965

Публикации: 33
Прегледи: 12836

53206

Публикации: 117
Прегледи: 49790