• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Соленоводният аквариум на tonik99

Започната от tonik99, 02.12.2012 21:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tonik99

Това е новия аква
: 09.12.2012г 21:09ч

: 09.12.2012г 21:09ч

Вени

Колега кога го пусна та и рибата е вътре?

tonik99

Това са ми тетраодонтите  те нали са бракични и си ги пуснах в морския но преди това в продължение на една седмица и половина добавях по две чаени лъжички сол докато не стигна солеността на морските риби.

Вени

Морския преди колко време го напълни някакъв цикъл изчака ли да се завърти?Да няма после пак рибката ми умря защо!

S_mo


tonik99

Използвах водата от стария аквариум и направих нова със солите а колкото до съмпа и скимера днес нямах време за тях утре ще ги слагам.
: 09.12.2012г 21:09ч
Нали няма проблем и има цикъл.

phalenopsis

Как може да имаш цикъл, като аквариума ти е на 1 ден? За цикъл се говори след 1 месец поне. Бактериите са най-малко във водата, а основно са в пясъка, камъните и филтъра и няма как да се развъдят там, освен ако не им дадеш време. Риби се слагат едва след като си завъртял цикъл, което значи след един месец НАЙ-МАЛКО. А за тетраодоните е написано изрично, че се слагат в стар аквариум, с добре установен цикъл, както впрочем и за дугата ти рибка. Така рискуваш много и има голям шанс да ти умрат рибите. Сега като си направил вече това, мери показателите на водата какви са, дали няма много амоняк и нитрити и потай по-запознатите какво да правиш, че да ги намаляваш, защото аз не знам какво се прави в соленоводен аквариум. Питай също има ли препарат с бактерии, за да помогнеш на цикъла да се завърти. Хубаво чети ПРЕДИ да правиш каквото и да било и да купуваш риби и други животни, защото иначе само изтребваш скъпи и хубави риби и на теб ще ти е най-гадно от тая работа.

tonik99

Мерси много за съветите.

Ангел Христов

Здравей и от мен. Прочети постовете на колегите в началото на темата ти...писали са доста неща относно стартирането и поддържането на морски аквариум...
Един съвет само от мен...спри за момента да вкарваш в аквариума  каквито и да било обитатели към този момент! Ще страдат те, а ти ще съжаляваш за тях.
Съжалявам, че звуча грубо, но си има начини за стартиране на малки аквариуми, а също и коректни търговци, които биха обяснили как стоят нещата, а не да продават хелмони на ляво и на дясно без да се интересуват в каква система отиват.
Дано да оцелеят животинките.

Ангел


Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

tonik99

Мерси много за съветите а този аквариум е 100 литра още ли се води нано.

magnit

Всъщност няма значение, дали аквариума се води нано или мини. Той е с малък обем и странна филтрация, а обитателите имат изисквания ,на които ти май нямаш намерение да отговориш. За азотен цикъл може да се говори, ако имаш субстрат, в който да се фиксират щамовете на бактериите, извършващи този процес. Струва ми се, че раковините от рапани не са субстрат, нито скелетите на корали, освен, че придават нелеп общ изглед на аквариума, могат да бъдат колонизирани от цианобактерии.
Човек, който често повишава тон си понижава авторитета!

tonik99

Ясно благодаря за инфото

tonik99

Искам да попитам ако си взема корали какво ще ми е нужно за тях
: 12.12.2012г 20:08ч
Можете ли да ми кажете какъв преливник да правя.

камен чочев

Спри бе малък. Това са живи същества. Спри да ги мъчиш и убиваш. Толкова не си наясно, а за съжаление те мързи да прочетеш поне малко. Не е за тебе това хоби. Тук се иска желание да разбереш как се случват нещата, как работи системата, какво се случва и да имаш търпение. Не притежаваш нито едно от изброените. За съжаление.

tonik99

Аз просто питам на съм казал че ще взима проучвам нещата нищо повече.

Similar topics (5)

9693

Публикации: 47
Прегледи: 26501

58834

Публикации: 9
Прегледи: 6616

53004

Публикации: 0
Прегледи: 2182

34005

Публикации: 269
Прегледи: 88693

50279

Публикации: 7
Прегледи: 4468