• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 04:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Малко любителско рифче от София

Започната от letkarski, 18.01.2012 21:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

letkarski

Системата е готова от 2010 г. но все още не е пусната . Дисплея е 120/95/70 около 800 литра + 280 литра съмп + 110 литра рефиуджим .Съмповата система е на около 7 метра от дисплея изнесена в друго помешение . Техниката към системата е ръчно изработена от мен като всички компоненти са копия на извесни марки . Връзката на дисплея със съмпа е с безшумния модел на Иваки 9000 литра на час , съмпа се състои от първа секция утаител, втора секция филтриращо сито 50 микрона и отдолу 2 филтарни торби 200 микрона , следва секция за живи камъни в която е разположен и Зеовит реактор и секция за опреденяне на нивото на изпарена вода с нивомер . Аквариума е обурудван с калк реактор , калциев реактор, нитрат редуктор, озон реактор сандер , ув лампа 39 вата, климатик хаилея, 2 реактора за смоли, плантон реактор с цо2 и скимер Зеовит . При близо двугодишна практика установих че най - добре работещата система е Зеовит и част от вече монтираната техника няма да се ползва ! Интересно за дисплея е че стъклата са слепени под 45 градуса кристално стъкло на сеинт гобеин , капака на аквариума се повдика с поставена на горния етаж лебедка . Осветлението е диодно но доста различно от това което се използва в БГ разработено е в холандски оранжериен институт . Голяма част от диодите са изработени по поръчка от завода Луксор ( производител на голяма част от диодите крий ) . Лампата е 480 вата и е изработена от 8 вида диоди : 2 вида ув, роял блу, супер блу, бяло, тюркоаз, зелено, червено и моонлаит като тези цветове са изнесени в разлочни нанометри от стандартните.Комбинацията от тези цветове образуват максимален пар с минимални луксове. Захранването на диодите е строго специфично като голяма част от диодите се димитат. Течението ще е 2 вортека мп 80 . Ползвал съм аквариуми със системата на тропик марин при която цветовете на коралите бяха зле, на изложение интерзоо 2010 в нюрнберг бях впечатлен от цветовете на коралите на системата Зеовит. Направих карантинна вана за корали която е изцяло на зеовит и резултатите не закъсняха. Ваната е 800 литра и за карантина на нови корали . Акварима чака доставката на 150 кг живи камъни фиджи премиум и ще бъде стартиран .

Асен Евгениев

Впечатляващо! Ако това е малко, представям си какво ще е голямото. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

M_I_T_A_K_A

Наистина добре звучи. Очакваме и самия старт на системата. Може ли да видим и снимки на аквариумите в които каза, че си ползвал зеовит? Дръж ни в течение. Успех.
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

fgames

Цитат на: akapulko - 18.01.2012 21:42
Впечатляващо! Ако това е малко, представям си какво ще е голямото. :-)
Да представям си. В момента изглежда по-добре оборудван от аквариума з зоологическата градина.  :-)

Peza

 ... апфффф ... ( колкото и тъпо да звучи това ми бе реакцияата  *privet* )

Не разбирам от морска акваристика, но това което ми виждат очите е наистина респектиращо ... зад вратата се крие цяла лаборатория (в очите на лаика ... мен  :-D) и ми изглежда че си обмислил всичко до най-малкия детайл.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

cwetalin

Какво друго може да каже човек освен  *privet*
Впечатляващо!

hahyhihi

Здравейте аз се казвам Христо и помагам на собственика на рифчето Бисер за темата. Качвам малко снимки , обясненията от него  :-D
аквариума в хола

: 18.01.2012г 23:11ч
Супер впечатляващата вана за корали , това са част от коралите които ще бъдат в рифа !!!

Ангел Христов

Поздравления за системата, която правиш, колега и мерси, че я споделяш с нас  *DRINK* Очакваме развитие в информация и снимки :)
P.S. - искам само да отбележа, че според моя скромен опит в морската акваристика, аквариумната система в Зоопарка и тази, за която става дума в темата, са доста различни като видове морски аквариуми, и изискват различна техника и поддръжка и сравнение няма как да се прави.
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

hahyhihi

снимките са от различни периоди и са с лошо качество тези с многото спс са последни
: 18.01.2012г 23:11ч
сравнението със зоопарка е малко ....
още малко снимки (някои могат и да се повтарят)

: 18.01.2012г 23:11ч

камен чочев

Ей май ще доживеем пускането  :-D . Бисере крайно време беше. Кога ще режеме лентата?

Canary

Цитат на: камен чочев - 18.01.2012 23:34
Ей май ще доживеем пускането  :-D . Бисере крайно време беше. Кога ще режеме лентата?

ЗА Бисер нямам идея, но теб те виждам до два месеца в Зеовит :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1108560600_2_20_GBP_2_dark.png&hash=ed62518317a081a01b4531c761ab543af891ed29

fgames

Цитат на: angelchosh - 18.01.2012 23:13
P.S. - искам само да отбележа, че според моя скромен опит в морската акваристика, аквариумната система в Зоопарка и тази, за която става дума в темата, са доста различни като видове морски аквариуми, и изискват различна техника и поддръжка и сравнение няма как да се прави.
Аз си нямам и идея от морска акваристика. Казах го защото ме впечатли обурудването , което е направил колегата. Предполагам, че ако беше правил система, като в зоопарка пак щеше да е в пъти по-добре оборудвана и изработена вероятно. :-)

изгубеният рай

Интересно и поучително.Само заглавието на темата нещо не го разбирам...
END!!!

Coral Master

Много мераклийски е изработено! Сега чакаме с нетърпение да видим работеща системата.
80л с LPS корали и 2 риби-старт. 08-2009;
Дисплей 600 л с SPS и LPS корали и 14 риби-старт. 09-2009, 120 кг живи камъни;, съмп 150 л, скимер TurboFlotor 1000, нитратредуктор NR1000, автом. kalkwasser бъркачка, AT-Control; Калц.реактор AquaMedic KR1000, LED 35 бр. 10W засега, течение 20000 л/час

buchkata

Цялата работа буди благородна завист.С целият арсенал от корали чакам с нетърпетие да видя оформлението.

DISCUSBG

Не знам!

hahyhihi


Ilianidis

Тая техника с ув лампа ще светне :) Бравос *THUMBS UP*.А може и една диаграмка с обяснения да направите,кое къде е вързано и къде отива,че с многото тръби да се обърка човек :)

hahyhihi

талисмана на аквариума :)))

изгубеният рай

END!!!

Nikiengi

На тая тема заглавието трябваше да бъде "Професионална рифова система от София"  *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*

изгубеният рай

END!!!

изгубеният рай

 :popcorn:Чакаме още снимки...
END!!!

Nikiengi

Цитат на: изгубеният рай - 27.01.2012 11:37
:popcorn:Чакаме още снимки...

... и на вече работещия риф!  :-)

letkarski


изгубеният рай

END!!!

M_I_T_A_K_A

Като аптека... браво. За кога се очаква да бъде стартирана системата?
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

Canary

Много професиоанлно и добре подредено. Виждам, че и почти цялата гама на Зеовит вече в готовност. Искам да питам, понеже прочетох, че ще има Озон и Ув, как по-точно това ще се съвместява със Зеовит?
Поздрави и успех с "рифчето"!!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1108560600_2_20_GBP_2_dark.png&hash=ed62518317a081a01b4531c761ab543af891ed29

letkarski

озона и ув със зеовит няма как ..инсталирани са защото тогажа ползвах тропик марин и си мислех 4е тропик марин е номер 1 .а относно пускането 4акам камани от индонезия 4аст от диодите и осножний компютар от сащ

letkarski




: 08.02.2012г 21:09ч




: 08.02.2012г 21:09ч






Лед осветлението е почти готово.Липсват само роял блу-то.Снимките са с лошо качество,явно апарата не е подходящ или фотографа.Цветовете на снимките са много неточни,цвета по-ясно се вижда на белия таван,затова са снимани така.Впечатлен съм от светлината на последната снимка,това е диод ново поколение,който свети от 420 до 440 нанометра.Подчертава уникално всички цветове на коралите.червеният цвят е много близо до инфрачервеният цвят и придава уникална пастелна мекота.

Стоян Михов

Здравей и от мен, много се радвам че и ти излезе "на светло", има много какво да се учи от твоите системи.
Скимера е страхотен, с иновации :) KZ трябва да те черпят за идеите. Вентури тръбата му  ти ли си я прави или си поръча готова от KZ?
За осветлението, направо изтръпвам, аз нямам смелост за такива експерименти  *THUMBS UP*, ама така се върви напред, а последния диод направо ме уби - изглежда точно като керамичния ми котлон, надявам се да не грее и по същия начин  :-) (шега).
Страхотно си ги подредил сините шишенца - само да те подсетя че Zeobak и Coral Vitalizer, трябва да са на хладно - от +4 до +20 най много, най-добре в хладилника, а по-стария вариант на ZEObak само в хладилник докъм 7 градуса. Лошото е че това не е много известно и аз първите пъти си поръчвах от Англия беше лято и ми ги караха по един месец в жегата, после се чудих защо не ми работи метода, чак след това се зачетох в етикета на шишенцето. Съвета ми (не конкретно към теб, към всички които планират ZEO) е да се поръчват през по-студените месеци, особено зеобак, и CV , а може и всички, тъй като малко химикали, особено органични и аминокиселини, каквито са повечето ZEO могат да издържат на високите температури през лятото, особено пък ако се ползва транспотрна услуга като Гъбко с камионите където температурите стават ужасяващи за по-дълго време.
Поздрави и успех с новата система.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

hahyhihi

На скимера само дюзата му е много специфична и трудно може да се направи , но пък не е скъпа http://www.korallen-zucht.de/en/shop/products--technology/skimmers/737_nozzle-white-line-for-revolution-s-and-m.html .

letkarski



Новата придобивка,която чисти много добре дъното на аквариума.И много добре яде малки рибки.Подходяща е за големи,нови аквариуми,докато мине кафявата фаза.Плува интензивно по самия пясък и не позволява пясъка да стане кафяв,принципно се гледа докато мине кафявата фаза и след това се сменя с Гоби.

M_I_T_A_K_A

Да разбираме ли че аквариума е стартиран?
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

изгубеният рай

END!!!

letkarski


ето и един друк аква които сам го правил аз тои е на един мои прийтел




: 14.02.2012г 22:10ч
преди три месеца рестартирахме акжата за да преминем от тропик марин на зео вит ще кача и сегащни снимки за да видите разликата ж цвета и състойнието на коралите аз сам жпечатлен
: 14.02.2012г 22:10ч
изви'яваите за пражописните грешки поша от друг комп. и не редактирах

изгубеният рай

Много елегантно и стилно изпълнение *THUMBS UP*
END!!!

cheatah

Само аз ли видях пистолета върху масата?А относно аквариумите ,такива хора вдъхновяват други хора!

VDO

Цитат на: cheatah - 15.02.2012 11:53
Само аз ли видях пистолета върху масата?
Ако се загледаш,ще видиш и узито на прозореца :-D Това верно вдъхновява,ама не питай за финикийския стимул. :-)Иначе е много класно като цяло  *privet*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

NO CARRIER

На масата има 4 дистанционни. ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

cheatah

( Това верно вдъхновява,ама не питай за финикийския стимул. :-) Прав си но т'ва че, колегата има финансови възможности,е едната страна на нещата.Виждал съм аквариуми с много пара хвърлена по тях и пак не е кой знае к'во...Тук има усет,финес,пиниз,МАЙСТОРЛЪК в направата на всичко,набито око.Кел файда ако имаш кинтаж ама не и тези неща.Всичко е направено с голям мерак и кеф.Още един път адмираций за постигнатото!

hahyhihi

На Бисер клавиатурата на лаптопа е малко странна  :duvar: някой букви ги няма за други трябва да натиснеш един клавиш два пъти  :duvar: иначе аквариума е наистина уникален , чакаме новите снимки

Nikiengi

А това зад аквариума джакузи ли е!  :-)

Асен Евгениев

Цитат на: Nikiengi - 15.02.2012 14:05
А това зад аквариума джакузи ли е!  :-)
Кофти, че като се топнеш не можеш да съзерцаваш аквариума.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikiengi

 *offtopic Зависи с кого се топнеш - може и да не ти се иска да гледаш аквариума!  :-D

letkarski

идеята на джакузито е за росалка а относно пистолетите има детенце на 5месеца та те са негови играчки  :-D

hahyhihi

хахаха говори ми говори ми  *CRAZY* не можах да се сдържа кажи че е поне на 2 години детето

letkarski

митак не е готов още ел.инсталацията доправям а и в момента е доста несигорен транспорта от индонезия поради лошото време в германия  с каманите идват и доста корали проблема е за тях закасненията в франкфурт при лошо време са доста често явление та пускането ще е може би средата на март

M_I_T_A_K_A

Ясно. Благодаря за отговора. Ще чакаме с нетърпение да се оправи времето за да може да пристигнат нещата. Осветлението завършено ли е вече, че нали имаше да се добавят роял блу?
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

letkarski

Диодите ми пристигнаха.Успях да ги монтирам,при пускането на лампата чисто визуално всичко изглежда уникално.Няма какво да се иска повече,липсва бледата студенина на първите ми ЛЕД лампи.Присъства пастелната мекота,но липсва жълтеенето и подчертаването на кафявите цветове,които прави Т5.Другото важно нещо освен визията е производителността.Съотношението и избора на диодите покриват на 100% графиката за максимален Пар(изчисленията са правени от професионалисти в Лед осветлението-холандци,които се занимават с оранжерийно и т.н осветление).
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi43.tinypic.com%2Fn6ly.jpg&hash=a876dbc1e09fb582c6eff2fa04341539afd8fe1c Това са всички нанометри,които са нужни.А количеството от кой по колко оставям за себе си.Реших да направя едно просто измерване между Т5,МХ и Лед.Т5 лампата,която имам е 240 вата(3 бр. нюгенерейшън,1 бр. корал блу,1 бр.супер блу и 1бр. фиджи пърпъл).Металхалогена е 250 вата-БЛВ 20 000 К,а Леда е 470 вата.Измервам луксовете на 30 см. от източника на светлина.
Т5-4780 лм-240 вата-при 80 см. надолу загубата е с над 65%.
МХ-9500лм-250 вата-при 80 см. загубата е почти 90%.
Лед-18 300лм-480 вата-при 80 см. загубите са около 50%.
Ще раздвля лумените на ватове,за да получа продуктивността на източника в съотношение лумини спрямо ват.
Т5- 20 лумена на ват
МХ-38 лумена на ват
Лед-39 лумена на ват
В момента нямам парметър,за да довърша сравнението докрай.Измерването на пар е много важно,защото показва полезната фотосинтетична светлина.Идеята е максимален пар постигнат с минимум луксове и съответно минимум ватове,с това съотношение може да се определи качеството на лампата.Много хора се заблуждават,че с достигане на  1500-2500 лумена на дъното всичко е ок,да това са стойностите в зависимост от коралите,които се гледат в аквариума,но важното е с колко вата достигаш тези луксове и колко е пар-а.С неподходяща светлина също може да се достигнат тези стойности,но когато измерим и пар-а може да добием реална представа за качеството на лампата.Когато се сдобия с парометър ще довърша в числа измерването.
Моето мнение е,че добре направената Лед лампа ще набере преднина с едно 60-70% повече от Т5 и МХ.Т5 и МХ светят в целия спектър и имат пикове в подходящата светлина(някъде околко 60% от светлината е в подходящите нанометри,а другите 40%.. ? )докато диода свети в строго специфични нанометри и при правилния подбор излъчената светлина е на 99% осфояема от коралите.40-те%,които стимулират кафявата фаза ,водораслите и алгиите и т.н ги няма.Нека всеки направи своя избор за вида на своята лампа.
: 20.02.2012г 22:10ч




Ilianidis

Като гледам как ти е осветена пастелно ръката под ледовете си представям как ще са коралите.Поздравления *privet*

камен чочев

Бисере, да мериш ПАР няма никакъв смисъл: Photosynthetically active radiation (ПАР) определя спектралния диапазон(400 до 700 нанометра) , при който се извършва фотосинтеза. Представлява броя фотосинтетични фотони (в ммол) достигнали 1м2 за 1сек. Лумен - е равен на светлинния поток, излъчван от точковиден източник в пространствен ъгъл 1 стерадиан при интензитет на светлината 1 кандела(1cd= на светлината, излъчвана от една свещ). И някаква пряка зависимост между тези две характеристики на светлината няма. Но защо по-често се измерват лумените, а не ПАР. Защото, знаейки, че даден светлинен източник (светодиод например) излъчва светлина, някъде строгоопределено в този спектър (400 -700 нанометра) и знаейки къде са пиковете на фотосинтеза ние можем да изберем правилния диод и имаме гаранциите, че сме доставили правилната светлина, а измервайки Лумени, то (най-грубо) съдиме за нейното количество. Разбира се в този случай ние се доверяваме на производителя, че това е точно така. Защо голяма полза от измерване на ПАР няма. Защото в случая по-важният индекс е PUR - Photosynthetically Usable Radiation , или тази част от ПАР, която се абсорбира от zooxanthellae или с други думи стимулираща фотосинтеза. За това е по-важно, при самият избор на светлинен източник да бъде избран правилния спектър. От долната графика много ясно се вижда къде са пиковете и защо измерването на ПАР не ни дава реална представа дали сме осигурили правилната светлина за фотосинтеза на коралите

http://i39.tinypic.com/23rx3ma.gif

: 21.02.2012г 00:12ч
И изобщо не е важно с колко вата постигаш дадени лумени... освен за ЧЕЗ. Най-важното е да осигуриш правилният спектър с необходимото количество светлина. Вкарвайки допълнителни нюанси от спектъра не постигаш по-добро естествено оцветяване на коралите, а може би по-добра визия.

Стоян Михов

Letkarski, мога да ти услужа с PAR сензор на Apogee, ако искаш. Хубавото е че можеш да го потапяш под водата, което виждам не става с луксметъра.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

hahyhihi

Луксометъра също се потапя   *offtopic

letkarski

ОКТОПУС потапя се ,не съм мерил във водата, защото аквата с леда още е празен,благодаря ти за предложението ще се възползвам,първо ще пробвам с една фирма, която освен пар може да направи и пълен спектрален аналис.. от кои  нано метри по колко % са,лично за за мен резолтата е ясен, диодите които са ми правили по поръчка са с дейташит на който вярвам на 100%.измерването по скоро го правя, за да установя с колко лед е по-добър и икономичен от т5 и мх.Много ще се радвам да кореспондираме и да обменяме опит по отношение на зеовит.

изгубеният рай

END!!!

Nikiengi

И аз искам да разбера до къде е стигнала работата!  :popcorn:

изгубеният рай

Знам че тук има промени,ама защо не виждам снимки :-)
END!!!

letkarski



: 26.08.2012г 20:08ч




: 26.08.2012г 20:08ч






M_I_T_A_K_A

Поздравления Бисере. Страхотен е.  8-)
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

DISCUSBG

Не знам!

Илко Димитров

Не пазбирам абсолютно нищо от морска акваристика,и оценявам морските аквариуми по вида им, но този аквариум наистина ми хареса, поздравления *BRAVO* *BRAVO*

Ангел Христов

Много хубаво се е получила системата! Поздрави! *DRINK*
Морската акваристика е място, където законът на Мърфи и банковата ни сметка се срещат...

letkarski


miTko

Хубав аквариум! И аз не разбирам от морски, но продължавам да се чудя, чисто визуално не ви ли дразни това силно синеене. На мен ми идва прекалено. Гледал съм доста филми за рифове в океаните, такова синеене не видях.  *dontknow*
Разни мои АКВАРИУМИ 

Стоян Михов

Цитат на: miTko - 28.08.2012 11:00
Хубав аквариум! И аз не разбирам от морски, но продължавам да се чудя, чисто визуално не ви ли дразни това силно синеене. На мен ми идва прекалено. Гледал съм доста филми за рифове в океаните, такова синеене не видях.  *dontknow*
:-) За синеенето, ти си виждал и на живо морски аквариуми нали, пак ли ти се струват синеещи? Защото снимките и видеото изобщо не могат да пресъздадат възприятието на човешкото око, особено пък ако са правени със непрофесионална техника. Същото се отнася и за снимките на кораловите рифове, ако се гмурнеш там без изкуствено осветление след определена дълбочина всичко е синьо. 
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

_Kirilov

 *BRAVO*    *BRAVO*    *BRAVO* Само това мога да кажа

miTko

Цитат на: Octopus - 29.08.2012 21:49
:-) За синеенето, ти си виждал и на живо морски аквариуми нали, пак ли ти се струват синеещи? Защото снимките и видеото изобщо не могат да пресъздадат възприятието на човешкото око, особено пък ако са правени със непрофесионална техника. Същото се отнася и за снимките на кораловите рифове, ако се гмурнеш там без изкуствено осветление след определена дълбочина всичко е синьо. 
Да, тези които съм виждал на живо не са толкова синеещи.
Разни мои АКВАРИУМИ 

letkarski

http://vbox7.com/play:548045fe67


Здравейте на всички! Отдавна не съм писал.Аквариумът претърпя няколко катастрофи.Първата беше с предозиране препарат на korallen zucht(50 пъти над нормата).Голяма част от коралите умряха.Това,което виждате остана.Втората катастрофа беше  рязко преминаване на добавки red sea,след това обезсоляване до 1,016.В момента аквариума е с частично сменено led осветление,което може да видите в EXOTICLAND. При промяната на препаратите рязко се вдигнаха нитратите и фосфатите и затова се принудих да сложа биопелети.Всички промени свършиха преди около месец.Резултатите ги виждате:

vesko_aa


vankata_032_pld

Браво !  *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO*
Дори и след крашовете си е супер.
В този момент това видео ме мотивира *THUMBS UP*

Yonchev

Много се радвам, когато видя някой от старите рифъри да ъпне малко темата си! Ще се радвам и занапред  да споделяш и снимки, и видео, и опит! Поздрави, страхотен е аквариума! А за крашовете, както казват хамериканците - "шит хапенс"  :-D

letkarski

Здравейте колеги !
От доста време не съм качвал снимки на системата
коята очевидно отесня на коралите и май ще се наложи ъпдейт на дисплея. :duvar:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs15.postimg.cc%2Fe22zea4aj%2Fimage_d246cfccfd1327ca904f1dd78683d44a5cd88b8d88.jpg&hash=7aebd69af5318be8a7e9373e344d4136b7f9b523
upload pics
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.postimg.cc%2Fmtgb4wfrt%2Fimage_b17b7055d25726318c17422f6e47fec93d5ef85205.jpg&hash=a54f61cc1888769285c66945a7a3be131803df91
forum image hosting
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs30.postimg.cc%2F4aik4lju9%2Fimage_6e8ca6b1e97d9f90f2c5113d13835baa8be069e062.jpg&hash=09832fefc50e4827acff1f39f48806e37662f1e1
image uploading
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs21.postimg.cc%2Fped8jh0nb%2Fimage_fb6c33f5a1d02a9ecb14cac206e03f8604aa632672.jpg&hash=d528da29e4b604f32b45a03ea6dcb8b479ae2163
picture sharing
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.cc%2Fyak0xi933%2Fimage_7e40cf0e95058f96b074a5a060450269b9b59f1ee1.jpg&hash=2358f403ea17e38ee14ac2d933a9994d29e31eae
uploading images
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.cc%2F4w59ndqh1%2Fimage_5a3e7fd4eb81d30a600b272e046d99bc2f688e0c5b.jpg&hash=be0b22088f368300e92508cc2b85cb6e0e67de34
photo hosting sites
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs27.postimg.cc%2Ft11z9k1dv%2Fimage_db1d660ef17b06a85d090834d729ab99eeecc582fe.jpg&hash=5c6bf025f6bf99328903980cb775a181ba92acdc
image url
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs4.postimg.cc%2F4erafnnp9%2Fimage_99da309d03d38113812916c0e92191dd5a544b4412.jpg&hash=7daba21bd319f7cfa1d543a0ec8e79a733a2b0b0
screenshot on pc
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.cc%2Feyjwxkaux%2Fimage_6a29933411905cc745f7289d361955f8f0875997ec.jpg&hash=2c1f3c044c771706fd6b6e06bfd177452212acd8
post image online
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.cc%2Fm5lltflrt%2Fimage_3b3126c7726a33ca1dec7477c0312bdb7df5648694.jpg&hash=7aade822b5c5f5cf7e34752b7f5f82ef182ac1bc
windows 7 screen shot
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.cc%2Fonppf9uv3%2Fimage_dc07197261d9ad4c12301e19776082274729acb2b8.jpg&hash=95711e30b93e5a22e3bcd84cdda9c41605631be4
take a screenshot
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs21.postimg.cc%2Fah9cw7csn%2Fimage_d434543d847a924cdf99970cbd0e802b07d8d5e770.jpg&hash=5c96e3a496851897474ad326a4e52722eaa96790
free pic
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.postimg.cc%2Fu5mod6vvd%2Fimage_d9916893542e77e0d8f8d9be7f026667b23ad344af.jpg&hash=90e894b46cee6540bc7cd6f85db9690180d4fe6d
upload
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs16.postimg.cc%2F4tuks11l1%2Fimage_58495ee254b48c443358b5e46655b5c9e2570965ff.jpg&hash=5b5077e7ffbdb8fd86ea449db96309cdf3c0d84a
pic host
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs1.postimg.cc%2F5n7xjgu7z%2Fimage_141d23d02febf60ff6b5fdb7e0eb690a29246d807c.jpg&hash=b15ba2ba86e9c961c949b6ecfa7f70ca403f6440
photo hosting sites
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs23.postimg.cc%2Fu9l6629p7%2Fimage_a545787c107599f618130d8a1308338e8011692371.jpg&hash=c032ec6f084b1463d5a4214ac738c6de42ed24ef
photo uploading
Поздрави.

vankata_032_pld

 *CRAZY* *CRAZY* *CRAZY*
И да ни държиш в течение с новия проект.
*DRINK*

Стоян Михов

Здрасти Бисере, радвам се да те "видя " пак тук. Уау, страхотен растеж на акропорите, *DRINK*. За съжаление снимките не показват истинските цветове на коралите.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Similar topics (1)

48721

Публикации: 21
Прегледи: 8559