• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 01:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

480 литрoвата система на Цеков

Започната от geniusloci, 10.10.2012 16:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ilianidis

Поздравления,изглежда все едно е стартиран преди повече от година,а първия ти пост е едва октомври 2012.
И скейпа е впечатляващ!

изгубеният рай

  *mislia* само аз ли виждам снимката наполовина?
END!!!

geniusloci


изгубеният рай

Много ми харесва!Личи си че е направен не само със пари... :-)
END!!!

Canary

Цитат на: изгубеният рай - 17.03.2013 13:20
Много ми харесва!Личи си че е направен не само със пари... :-)

Де ще е с пари! Само Вертекса струва към 2000 паунда, но това са детайли!!!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1108560600_2_20_GBP_2_dark.png&hash=ed62518317a081a01b4531c761ab543af891ed29

изгубеният рай

Цитат на: Canary - 18.03.2013 00:13
Де ще е с пари! Само Вертекса струва към 2000 паунда, но това са детайли!!!



"Не само с пари" означава че освен пари е вложена и мисъл ,много четене ,усет и т.н.
В този ред на мисли не разбирам коментара ти.
END!!!

geniusloci

Аз поразместих наскоро, един от коралите пречеше на рибите, с него извадих цял голям камък, откъртих го и го залепих горе в лявата част, а на негово място (зад червея отпред вдясно) преместих сън корала и оставих "дупка", така се освободи доста пространство там.

Зелената акропора не върви съвсем добре, облича основата, но нагоре не дърпа. Синята, която също не ми харесваше как върви, отиде в другия аквариум (в "рефюджиума") и там стои постоянно отворена, никакви следи от забелване и т.н. Разликата е в нивото на соленост, постепенно и на този ще я намаля малко. Вече дозирам буфер постоянно (взех на GroTech някаква програмируема дозаторна помпа), калций все още добавям периодично - странно, но магнезий и досега не се налага да слагам, винаги е било много високо нивото му.

Онези спорни "рикордеи" от по-назад в темата до една изчезнаха, червената ми също се отлепи и избяга, същевременно - yuma имам две на камъка отпред вляво и двете си вървят добре (едната падна в дупка в задната част на камъка и си расте там, зелената се вижда отпред, заедно с два родактиса).

Тридакната я свалих там, беше по-нагоре и растеше много бързо, ще видя дали не и е сенчесто там долу. Има още дребни размествания за правене, но не искам да ги правя наведнъж, че е много ровене. Рибите поне взеха да свикват - жена ми почти постоянно е в стаята, където е аквариума напоследък, и свикват с движението, преди бягаха повече.

Трябва да добавя още от по-едрия пясък, че постоянно го "крадат" (ей този разбойник по средата в близост до анемониите) и носят в задната част.

Следващият път като изчистя ще го светна някоя вечер и ще снимам, през деня стъклото отразява прозореца и не мога да направя фронтална снимка.

камен чочев

Адмирации. Това е,  може би, най-хубавият риф в БГ. Без значение от парите. Поздравления

vankata_032_pld

Поздравления симпатично аквариумче. *THUMBS UP*

geniusloci

А-а, Камене, стига хвалили де, рифът ми още не е дорасъл и на 1/3 от твоя, а има и други с бая по-зрели рифове освен него. Да не пускахте снимки - да ви вярвам, ама...

Стоян Михов

Честит Рожден ден Ники, да си жив и здрав, айде дай малко ъпдейти, че останахме малцина и мърцина... Между другото и жена ми е родена днес, все хубави хора. *JOKINGLY*
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

geniusloci

Ох, с ужасно закъснение - благодаря. Снимки не пускам, че ме е срам, рядко чистя стъклата. Хванахме нудибранки, след като жълтия врас изскочи от аквариума, и повечето ми монтипори заминаха (взехме ново, ама докато се окопити, свърши тая). Иначе - наааай после клоуните се заселиха в RBT анемониите, едната даже се разделя на две в момента, та вече имам 4 една до друга, ако продължава така - ще имам RBT аквариум с няколко SPS-а на върха...

Открихме и отдавна загубеното Yasha гоби - за радост - в аквариума е, живо и здраво.

geniusloci

Със съжаление трябва да отбележа, че днес имаше сериозен проблем и загубих няколко риби, включително една от любимите си. Токът в центъра беше спрян сутринта и по някое време цъкнах бутона на UPS-а да спре да пищи. След обяд се вързах към РС-то вкъщи, видях, че има ток и реших, че всичко е наред. Не беше, бутонът е изключил UPS-а и следователно не е подал ток при пускането на електрозахранването, почти всички риби беряха душа... чистачите, насо-то, файъришка заминаха. Докторът беше при аиптазиите в преливника, да ес надявам да се оправи от изгарянията. Не знам жълтото врасе оцеляло ли е, не видях и яша гобито, но то него не бях го виждал 6 месеца, така че няма как да зная.

Супер тъпа работа, утре сутрин ще вържа само една глава на UPS-а и ще я оставя на ниво, където при спиране на тока и съответен спад на нивото на водата в дисплея да започва да меша вода и въздух. Псувам и майките на всички от ЧЕЗ, и себе си, ама.

ludiqdoctor

Ми то от целия разказ оставам с впечатлението, че ти си си виновен ама...
От всяко дърво да направим свирка, от всеки буркан - аквариум. И после...?

geniusloci


Similar topics (5)

41259

Публикации: 50
Прегледи: 17114

57637

Публикации: 72
Прегледи: 49418

31409

Публикации: 566
Прегледи: 154938

39767

Публикации: 77
Прегледи: 24493

44187

Публикации: 12
Прегледи: 5617