• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

660 литровата ми система

Започната от камен чочев, 13.03.2011 20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

iek

http://www.nyos.info/downloads/ZEN_ENG_Manual.pdf?PHPSESSID=u5rgpmdqoo52dof5qnpjpahtj7 18-24см е препоръчително, иначе предполагам ще прелива чашата.
Друг вариант за много компактен скимер, за който се сещам е tunze 9021.

камен чочев

Дай ми моля те вариант от където да го поръчам ( по възможност на английски ), защото в e-bay.co.uk го няма. В e-bay.de го има: http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=tunze+9021&_sacat=See-All-Categories , но защо има такава огромна разлика в цените!?

iek

Ето, но немски, с гугъл преводач ще се справиш. На твое място аз все пак бих разучил допълнително дали това е най-доброто за парите си и дали не е възможна промяна на преградите в съмпа. Иначе Bubble King-а е ролс ройса на скимерите, но като се замислиш- толкова пари за две-три тръби и една помпа  *dontknow*.

камен чочев

Ами и аз не знам дали Ролс-Ройса си заслужава парите - над 1000 EUR. Затова и питам. ZEN COMPACT CONE 200 би могъл да стане с малко намаляване височината на преливника. Тунзе става перфектно и в момента. Кой е по-добър от трите? Има няколко сравнения, но разликите са минимални според мен. А и не може да се вярва на писанията по форумите на сто процента, защото някой който е дал 1000 EUR, надали ще си признае, че се е набутал. Става и Bubble-magus Skimmer BM180-CS CONE, който е с Aquabee 2000 л/ч помпа. Така, че... нямам идея кой да е, но трябва да поръчвам.

hanuman

Мисля, че Bubble-magus Skimmer BM180-CS CONE ще ти върши перфектна работа на перфектна цена. Просто за парите си мисля, че е най-доброто. 1000 евро са прекалено разточителни според мен, просто няма смисъл. Не казвам, че ще е лош скимера ама 1000евро за 660л ми се струва неразумно висока цена. В крайна сметка ти ще си прецениш кое е за теб.

П.П
Чудно ми е само кой ти е измилил съмпа?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsincemylastcigarette.com%2Fbanners%2F1249174800_20_1_EUR_2.5_dark.png&hash=f382f10dd23d239f373464115831c0fa44c93050

камен чочев

Съмпа си е ок. Мое беше искането да е тази височина. Иначе на ширина и дълбочина всичко влиза.

камен чочев

Здравейте, днес правих опити да снимам след като белите диоди загаснат - само със сините. Цветовете са уникални (тези, които имат морски аквариуми знаят), но какви ли не опити правих и почти нищо не става.
Ето най-добрите (само са загатнати):





Ако някой може да даде съвет, как да се извлече максимума при снимки с такова осветление, нека сподели. Апарата е Canon EOS 400D с китов обектив.

BLKnight

Белия баланс винаги е бил отвратителен проблем, даже в сладководните аквариуми - какво остава за морските със толкова сбъркано (от фотографкса гледна точка осветление)... Опитай се да хванеш custom бял баланс по бял предмет, за предпочитане плосък, матов и (разбира се) пластмасов. Потопи го макс близко до обекта на снимката, дръж го перпендикулярно на оста на обектива. Ако миксваш и светкавица - не применяй положението и между снимките. Май това е единствения начин. И пак не очаквай чудеса - просто осветленеито не е стандартно, а алгоритмите за белия баланс очакват малко или много нещо стандартно :)

Аз ползвам бяла заготовка за банкова карта - преди много години се сдобих случайно и от тогава ползвам само нея - пластмасова е, наистина бяла (банкерите явно си държат на точните цветове :) и е мнго удобна. Старите форумджии може би си я спомнят... Ако се чудиш от къде да се сдобиеш - не знам. И аз отчаяно търся поне още една.
В ибей е пълно със пластмасови сиви, бели карти, даже в един фотомагазин тук видях комплектче - черна бяла и сива карта - те НЕ стават, поне сивата. Покрита е с нещо като боя, което се мокри и си променя отр. способност - гаранция нестава за подводно снимане.

камен чочев

Благодаря ти за изчерпателния отговор  *thanks . И аз предполагах, че при такава синя светлина всички проблеми идват от белия баланс и как ли не го мъчих. Но сега ще опитам да намеря, това за което говориш и ще пробвам пак.  :-)
: 24.04.2011г 08:08ч
Здравейте, днес наблюдавах нещо много странно. След като изгасна осветлението, както винаги взех фенерчето да разгледам нощния живот и забелязах десетки малки червейчета около 1 мм, половината сини, половината розови, тук таме някое безцветно плуваха във водата спираловидно. Реагират на светлина - събират се. След това изчезнаха така мистериозно, както и се появиха. Нарекох ги червеи, но може и да са някакви личинки. Ако някой има идея нека сподели.

terahz

Както каза BLKnight най-добре е да имаш референтна карта за белия баланс. Аз лично ползвам сива и мъничъка whibal карта, която слагам в едно найлонче и я потапям в аквариума. Така си взимам референтен цвят и после си щтракам. Но според мен това не е най-важното. По-важно е да снимаш в RAW. Тогава можеш в нещо като Adobe Lightroom да си нагласиш цветовете както ги искаш. Разбира се, комбинацията от сива карта + RAW за мен е най-добра, но това само ти дава начална точка. Почти винаги след това се налага да пипаш още индивидуалните цветове. Само така можеш да направиш добра снимка при диодното осветление.

А ако не ти се занимава с карти, когато си в lightroom и търсиш точка за референция, почваш да пробваш някъде из пясъка където има бяло/сиво докато не уцелиш стравнително добър баланс. От там пак вече донагласяш и цветовете.

След като си си нагласил една снимка, после само си синхронизираш белия баланс с останалите снимки от серията и си готов.

Успех :)

NikolaV

Живея срещу въпросната фирма, ама леко ме мързи да питам - бяла карта си имам :-P
Ако някой го интересува, нека се обади и пита за бели карти. Може пък и да продадат:
http://comitex.net/index.php?nAction=100020&nProductCategoryID=72

камен чочев

Никола, благодаря за инфото. Като минавам от там направо ще си купя. Не ми е много на път, но ще се разходя.

камен чочев

Малко UP от днес на новодомците  :-)








M_I_T_A_K_A

Браво. Гледам багера добре се справя :) Танга също е уникален. Евала давай все така ;)
Всичко за соленоводната акваристика
Риф Парадайс ООД
0883378215
0899300219

mejdupraznika


Similar topics (5)

41259

Публикации: 50
Прегледи: 17122

44187

Публикации: 12
Прегледи: 5698

56493

Публикации: 6
Прегледи: 3585

42364

Публикации: 86
Прегледи: 27271

57637

Публикации: 72
Прегледи: 49714