• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 18:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Въпрос от начинаещ в тази тема

Започната от Alexkr, 15.03.2013 22:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Alexkr

Преди години като малък гледах рибки.. И сега след време се зарибих май пак да гледам но тогава бяха соленоводни.. Само да ви питам и нещо шантаво значи възможно ли е бебе морска риба да се приспособи към аквариум със сладка вода ? Поне така мисля че стана като хванах от морето едно бебе попче и го пуснах в при гупите и хелерите в сладката вода и така си живя доста време ?

Та да се върна към съшноста на темата.. Значи мисля като за начало да си направя някакво малко аквариумче с което да пробвам да видя дали ще се справя. Какво оборудване ми трябва ? И въпроса ми е понеже живея до морето мога ли да сложа морска вода и с помоща на преичствателя онова което преди си спомням правише мехурчета и беше в дунапрен обвито забравих как се казваше.. ? И да кажем да се сменя морската вода на няколко дена или седмица ? Или трябва аз лично да си направя морска вода ?

Стоян Михов

 Здравей, виждам че днес си се регистрирал и това е първият ти пост във форума. Морската акваристика е доста сложно начинание и за достигане до до един прилично изглеждащ аквариум се изискват години. Разгледай форума или поне морската част и тогава пак питай. Има много теми с въпроси от начинаещи и примери за малки черноморски аквариуми.

Относно морскит риби в сладка вода. Много малко видове могат да понесат такава промяна, ти си уцелил един от тези видове - част от черноморските попчета могат да живеят и в сладка вода и при 18 промила - каквато е черноморската соленост.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

kamos

Здрасти Алекс
Ето ти един вариант за малък черноморски аквариум с вода от морето със сравнително малко средства, подходящ за отглеждане на 4-5 скаридки и едно морско куче сфинкс
http://aquariumbg.com/forum/chernomorski-biotop/chernomorski-_piko_-nano-rif/
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

Similar topics (5)

42982

Публикации: 164
Прегледи: 145382

46317

Публикации: 18
Прегледи: 8109

43791

Публикации: 9
Прегледи: 3936

58251

Публикации: 42
Прегледи: 15556

7689

Публикации: 11
Прегледи: 5399