• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 11:02

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Старт на нано морски

Започната от Nebunu, 17.04.2019 15:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

totoza

Да,
идва си комплект с помпата " Атман"

Nebunu

Цитат на: trex700e - 21.05.2019 14:45
Този скимер е толкова добър, че си е тотален връх изобщо сред скимерите в нано аквариумите. Мои приятел имаше такъв в наното и работеше уникално, което ме заблуди, че и горните класове на марката са също толкова добри и реших да си взема на същата марка, само че за 300 литра. Уви, беше пълен боклук, като 95 % от китайските неща.
След време друг м,ои приятел си взе пак ск 70 и пак му работеше уникално в наното.
Малко като Ланча при автомобилите-мега боклуци са, ама Ланча Делта интеграле е ненадминато гениален автомобил , та и тука така.
Накратко, това е твоят скимер и си го вземи нопвичък в гаранция!
С помпа си идва , вероятно Атман. Не е лоша хич.

Поръчвам тогава. Щото не ми се дава 100 лева за акуа медик втора ръка от Мишо, ще взема нов.

trex700e

Цитат на: Nebunu - 21.05.2019 15:38
Поръчвам тогава.
Da, da тук цена-качество няма аналог. Щом аз, дето  наистина мразя китайците, се подписвам...:))))

Nebunu

Много бързи от този магазин, и 2г гаранция  :-)


https://i.postimg.cc/G294WvLJ/IMG-20190522-093037-min.jpg

trex700e

Супер и честито!
Общо взето остава лампата и си на прага на стартирането.
По скимера има няколко неща, които трябва да направиш.
1.Разбира се, си прочети упътването.
2. Помпата долу има едно щуцерче, което се развива (там, където се прикрепя оранжевата част с маркучето). Като се развинти , вътре е разпенителчето-едно кръгло с много пръчици, което разпенва водата. Там е хубаво да огледаш за (офффф,как се казва това сега....нали катро пресоват пластмаса да произвеждат детайли и понякога остава по готовия детайл малко неотчупена пластмаса..."мустаци" му викат в София, сещаш ли се или не много...), та ако има мустаци , да ги махнеш, нали.
3 Там където се скача чашката към главната тръба, в бъдеще, като я махаш ще си внимателен и няма да напъваш на стърани, че да не се отчупи парче от плексигласа. Освен това чашката ще внимаваш да не я изпуснеш . Лепят се после , ама си го пази! Изпълнението за китайски скимер е завидно добро:)

Не енужно сега да го правиш, може и като стартираш, но го пиша сега, за да го има като насока.
Честито , още веднъж, не си сбъркал грам. И най-важното ако се строши нещо по помпи и такива, човекът от магазина е адски коректен и ще ти съдейства .
Аз , лично, не се възползвам от неговите услуги, но с мой близък приятел направиха стахотрно нано с спс корали на прилична цена и имам наблюдение върху стоките и обслужването.

Nebunu

Благодаря много. Още на втората секунда го сглобих. Всичко ми стана ясно доста бързо. Само да питам на входа на помпата важно ли е и маркуча за въздух да е монтиран? Имам предвид може ли и без да дърпа въздух или... Не че няма си го оставя но ми стана интересно.

trex700e

Е разбира се,че да , то иначе няма да отива свеж въздух до разпенителя и съответно няма да работи. Всичко си монтираш както си му е реда.
Гледай да не загубишчерната тапичка на чашката на скимера

Nebunu

Добре, мерси много. *DRINK*

MeTogu

Честито. И аз мисля да сменям един скимер в едното Ред сее. Май не работи добре. дали ще се справи със 100 литра вода?
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Nebunu

Ми следващия модел, СК90, е за 90 до 130 литра. И е 139 лева. Аз никакъв компетентен не съм да кажа, но според спецификацията в сайта моя модел е до 90 литра. Така че ще ти идва малък.

trex700e

Аз съм имал по голям модел на тази фирма и не съм доволен, голям боклук си е, накрая го подарих на един ентусиаст. Така че не може да се заключи че тва е супер качествената фирма....по мое мнение, конкретно модела ск 70 е невероятен скимер на база наблюденията ми по няколко аквариума.И на база ежедневните ми наблюдения и сега на морско нано на приятел, този скимер е лудница за 70—80 литра.

Марката си струва за България, защото е бюджетна и има адекватен и коректен представител, дето ще се отзове с части и дефектирали гаранционни и извънгаранционни ядове. Не знам в Германия как е. Ще ти е малък 70 то на теб, Методи.

Иначе моделите със слаботоковата помпа много ги хвалят други колеги, но конкретно аз нямам мнение, не съм имал.

Nebunu

28.05.2019 09:32 #86 Last Edit: 29.05.2019 08:17 by Nebunu
Кажете с какъв дебит трябва да е помпата които връща водата в дисплея? 70 литря е дисплея. Щото искам да си купя, китайските дали ще свършат работа. Благодаря.

Публикациите са слети: 29.05.2019 08:17

Еми нещата са тука.


trex700e

Супер, честито!
За помпата аз не мога да ти помогна, така и не ми се е налагало да купувам и грам не им разбирам.
Важното е,че общо взето най- неприятната част премина- този начален момент, в който се набутваш за всичката екипировка. Сега ти започват забавните моменти.
Към тези китайски лампи аз навремето бях много скептичен. НО промених мнението си, главно заради един от любимите ми сквариуми в Бг- този на trupai , който някога премина на такъв тип лампа и до ден днешен си изглежда супер и дори трудни корали , се развиват и си растат. Прегледай темата за този аквариум- trupai едно време като започнахме да се занимаваме , инвестира в безкомпромисно качествени живи камъни, даже някои ги поръчва,но в крайна сметка това се оказа много добре преценен ход. Ти спомена,че има откъде да си вземеш камъни и вече е време да се замислиш за тях. Общо взето веднага щом си вземеш камъни трябва вече да си осолил. Избра ли си сол?

Nebunu

Мерси!

Ами едно момче от София, Павлин, има камъни на добра цена. Аз лично не го познавам, един мой познат го познава. Идеята беше да отида до София да си ги взема. Солта...най вероятно ред си от Мишо ще взема.

Само трябва да му намеря място във вкъщи, имам растителен 200л които искам да го махам и да сложа рифа на негово място. Понеже е в хола и ще го гледам постояно. Но няма интерес все още от никого да го купи тоя 200л и съм леко блокиран.

Като стартирам мога ли да пълня с осмоза и после да добавя солта лека по лека в съмпа докато се меши добре. Или трябва туба по туба предварително да го правя?

trex700e

Цитат на: Nebunu - 29.05.2019 09:17

Като стартирам мога ли да пълня с осмоза и после да добавя солта лека по лека в съмпа докато се меши добре. Или трябва туба по туба предварително да го правя?

Стига камъните да не са вътре -да.
Един вид, ако са живи камъните , вече трябва да имаш осолена вода .

Similar topics (5)

20609

Публикации: 121
Прегледи: 44135

6495

Публикации: 21
Прегледи: 13618

59779

Започната от fixxer


Публикации: 4
Прегледи: 2652

56492

Публикации: 4
Прегледи: 3211

46822

Започната от aquawolf


Публикации: 9
Прегледи: 4881