• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 18:24

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Старт на нано морски

Започната от Nebunu, 17.04.2019 15:15

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Nebunu

Този one and only  не е ли са баш старта на аквариума, имам предвид за ден 1? Аз амонияк нямам, нитрити почти нула. Почти месец е минал и цикъла е почти завършен според мен.

Trex, карбото е глутарал, течен заместител на въглероден диоксид.

totoza

Цитат на: Nebunu - 10.07.2019 10:31
Този one and only  не е ли са баш старта на аквариума, имам предвид за ден 1? Аз амонияк нямам, нитрити почти нула. Почти месец е минал и цикъла е почти завършен според мен.

Живи , с 100 % натурален произход, нитрифициращи бактерии за морски аквариум.
Използвайте при създаването на нов аквариум, след смяна на вода, почистване на филтъра, при добавяне на нови риби и след третиране с лекарства.

Nebunu

Хубаво де пичове, кафявите почти изчезнаха. Обаче тия зелени косми направо станаха ужас. Намалих времето за лампата от 8 на 4 часа и очаквах поне малко да покафенеят, но напротив. растят си яко. Нитрит почти нула, фосфат почти нула, Нитрат 5мг. Какво ги храни тия алги???

Тестовете ги правя с един куфар на сера, не е конкретно за морски аквариум. Това има ли значение и да не засичам коректно тия неща?

MeTogu

Според мен има разлика в тестовете за морска и сладководна акваристика. Аз не съм виждал такива ужаси за които говорш. Направи една снимка.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Danyel

Преди години аквариума ми беше пълен със зелените водорасли, изчезнаха от самосебе си. Но с тези тестове на сера няма да просперираш. Вероятно доста пари си дал, но не стават. Отдели още малко и си купи на салиферт.
Мето, не помниш май как на Любо с тример ги косихме.....
П.С когато изчезнаха бях с високи нитрати.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fdobavi.info%2Fcars%2FFord%2Fm9273.gif&hash=bdce7463b1b94eb26ae78d448fe0ca908391344b

Nebunu

За тестовете бях наясно още от началото, но все пак. За куфара съм дал почти нищо, от Германия го взех за другите ми аквариуми, сладководните. Сега гледам за  някъв хубав морски пак в Германия, джбл или сера. Най вероятно нитратите са високи и при мен, може и фосфата. И в комбинация с силната лампа какво да очаквам. Сам си го наврях. Ще го оправя механично колкото мога и от миналата седмица слагам тая бактерия на доктор тим които има и нитрифициращи бактерии, така че се надявам да намали малко.

MeTogu

Теси Сера и ДЖИБИЕЛ ги забрави. Търси утвърдили се марки в морската акваристика. Аз имам макроалги няколко вида и нямам проблем с фосфатите.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Nebunu

Ясно. Тая вечер се прибирам в нас и ще видя какво е положението. От 3 дена е в пълна тъмнина. Ще махам каквото мога и съм си запазил един таралеж при Мишо. Утре отивам да го взема. Намалям и лампата и след това пак игра на търпение, ще чакам.

Nebunu

Чувам различни мнения за въглена в съмпа. Има ли смисъл да слагам? И да се смени през няколко седмици.

trex700e

За мен активният въглен е изключително агресивен метод за третиране на аквариума и без причина не виждам смисъл да се използва. Все едно човек да пие антибиотици без да е болен.
Освен това има много особености като активиране, количество най - важното и какво ли не.

виждал съм страшно проблеми причинени от големи количества активен въглен.


Ps Нищо му няма на аквариумчето, всичко му е наред даже леко минава зелената фаза.

пс2 пиша без запетайки и негхрамотно, че си взех къстъм механична клавиатура и няма настройване деа.

Nebunu

Минава фазата ама не точно. Ония ден извадих всички камъни и търкане. Според мен всичко идва от лампата, белите диоди, около 12 на брой, са половината с 3500 келвина и половина с 7000 келвина. Брутално жълто за морски. Другата седмица един познат ще ги смени с хубави диоди на около 12 000 - 15 000 келвина. И единия вентилатор е фира и него ще оправим. И утре други ден отивам да си взема скаридка и някоя друга рибка и естествено 1-2 корали.

И ще видим...

trex700e

Малко бързаш, според мен...морската акваристика е място, където търпението бива сериозно тествано. Не, че всеки един акварист особено в началото е бил много търпелив, де. :))
Само, че не е трябвало да разбутваш скейпа и да бъркаш.... казах ти, че ще изглежда ужасно и това си е част от нещата. Нищо, де, да се надяваме, че всичко ще е ок.
Имай предвид, че ако има амоняк в системата, той скапва вътрешностите и органите на животните. И отначало изглежда, че всичко е ок и в един момент измират, като основно спират да ядат преди това. Разбира се, не е задължително такъв черен сценарии , но просто го имай на предвид и не взимай много животни в началото или такива, които са по-неиздръжливи.
Успех и пускай снимки!

Nebunu

Прав си и аз го знам добре, за това че бързам малко. Трудно е да издържам да не взема нещо ново. Накрая взех една скарида и 4-5 фрагчета, различни корали.

А за бутането на скейпа, просто не издържах с тия космати. Тая вечер ще мина през нас и ще го видя каке. До ония ден нямаше някви големи проблеми след като извадих камъните. Данно няма проблеми.

beonedge

тези рикордеи са голяма напаст , ще превземат всичко . По-добре някакъв трумпет да е 1вия корал , ама вече късно :)
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

Nebunu

Точно рикордеята ме кефи най много. Имаш на предвид че бързо расте?

Similar topics (5)

20609

Публикации: 121
Прегледи: 44140

6495

Публикации: 21
Прегледи: 13630

59779

Започната от fixxer


Публикации: 4
Прегледи: 2654

56492

Публикации: 4
Прегледи: 3211

46822

Започната от aquawolf


Публикации: 9
Прегледи: 4881