• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.04.2024 02:21

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Моля дайте акъл: кой има опит с морски игли?

Започната от gradinarq77, 22.02.2016 09:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

gradinarq77

Здравейте,

много искам да си хвана и да си гледам морска игла. Но все се казва, че те се хранят ЕДИНСТВЕНО с жива храна. В аквариума ми има доста планктон, но се опасявам, че той няма да бъде достатъчен. Има ли някой опит да сподели? *thanks

Cabral


gradinarq77

Жива или замразена ли имаш предвид? Отглеждал ли си морски игли?

Стоян Михов

Жива, новоизлюпена, два-три пъти на ден, и изобщо всякакви дребни гадинки (новоизлюпени гупи също), но трябва да са живи. Общо взето не е много лесно, прегледай форумите за морски кончета, храненето е същото до голяма степен.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

gradinarq77

Мерси. Вече не съм много сигурен дали да се пробвам. Не искам да мъча животните. А като не съм близо до морето не мога да ги върна ей така ако не върви... Благодаря за реалистичната представа!

Caxapa

Имаше една колежка която се пробва с морски кончета но бе от Бургас и всеки ден сменяше вода.  Даже  аквариума бе обикновен а не  соленоводен. Доста ги задържа с ината си. Друг колега пак от морето пълнеше туби  с вода за аквариума си  а при теб разстоянито е пречказа осъществяването на  такъв проект по тънката лайсна.

Cabral

Имал съм морски игли известно време, тук във форума са. Даже родиха в аквариума и някой от малките оцеляха до към 3 см. Изяждаха ги рибите и раците, 2-3 отидоха във филтъра, иначе си бяха в цветущо здраве. Люпих артемия и на 2-3 дни доливах по 2-3 литра морска вода и водорасли от тези до брега, те са пълни с жива храна. Ако не си до морето може само с артемия. Иглите са здрави и много живи, но не трябва да са в един аквариум с раци и морски кончета. Малките също са много интересни, но ако има риби могат да оцелеят само ако си до морето и поддържаш много водорасли в аквариума, особено едни светлозелени и нежни, като гъба във формата на топка.
Морските кончета са по-трудни за хранене, трябва им много артемия, но и те са много здрави. Аз не хванах много добре цаката на артемията, все ми се виждаше, че малко се люпи, но морето беше близо.

gradinarq77

Видях някои твои статии, но не ми стана съвсем ясно дали ядат САМО жива храна... Мерси за изчерпаталния коментар!

Cabral

Трябва да пробваш, може и да ядат. По принцип черноморските издържат на много ниска соленост и съм се чудил дали няма да ядат жив тубифекс, а и при по-солена вода едва ли ще умре веднага. Като го гледам как мърда в стъклените чашки вероятно ще му обърнат внимание и кончетата и иглите. Може да им пускаш молинезии-бебета, някой хранят с тях кончета.

gradinarq77

Някои казват също, че иглите били много бавни при храненето и че ако има други риби, ги изпреварват и не им остава достатъчно храна...

Similar topics (5)

30329

Публикации: 8
Прегледи: 4107

41619

Публикации: 7
Прегледи: 3526

35105

Публикации: 4
Прегледи: 6174

58514

Публикации: 6
Прегледи: 3090