• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.08.2020 08:08

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бързи въпроси и отговори за морска акваристика

Започната от Стоян Михов, 20.11.2012 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pl86

В линка който си дал пише:
ЦитатМного ниска минерализация: под 50 mg/l


T.e. не е нула, ако някой път ти се наложи инцидентно да я ползваш едва ли ще е проблем, но да я ползваш нея постоянно - според мен не е добра идея. Особено яко я използваш за доливане на изпарената вода, така тези минерали се натрупват в аквариума и идват алгите които ги консумират.  :-(

Може да пише обратна осмоза, но след това е добавена и минерализация, защото както каза колегата - чистата осмозна вода не става за пиене.

trex700e

Да не говорим, че мъкненето на тия туби , калкулирания в цената амбалаж и изобщо цялостно по-високата цена... в смисъл сложи го в графа "временни решения", докато се сдобиеш с осмоза. Освен за аквариума, с много леки доработки можеш да я ползваш за пиене , за готвене и други.

venciasq

Да минерална,мисля че беше 6л.Купих я от малко магазинче,може и да е имало някаква врътка. *dontknow*

WOLF

Здравейте, въпросът ми е следния. Имам нова система за осмоза (http://gondzik.de/product_info.php?products_id=337) на която последния филтър е сменен с дейонизираща смола и имам и нов TDS (http://www.tdsmeter.com/products/tds3.html)
Порблема с е следния, вода влиза в осмозата на 45 частици (гр.София, нова сграда) и излиза на 2-3 но не и на нула.  Въпросът ми е първо разумно ли е пълненето на нова система изцяло с таква вода? На какво може да се дължи това, почти всеки твърди че ТДС-а му мери 000, замислих се да купувам нова мемрана, но някак не ми се вързва понеже осмозата я разопаковах аз.
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

trex700e

Аз съм купувал откакто съм в хобито 2 броя нови системи РО. И в двата случая съм имал същите тдс резултати като твоите, докато добие първите 100 литра вода , които изхвърлям , след което няма проблем.
*Промил си системата, според  инструкциите за стартиране, нали? /моята е друга марка и има такива изисквания, предполагам с всички марки е така/

WOLF

изплакнах двата въглена преди мембраната с течаща вода, на мембраната нищо не съм и промивал. През осмозата трябва да са минали над 200лт, работила колко 24 часа
There are only 10 types of people in the world. Those who understand binary code, and those who don't.

trex700e

Моля, някой ако е пазарувал скоро да ми препоръча магазин за морска акваристика на територията на ЕУ , който да шипва до Бг, че си търся едни неща. Благодаря предварително.

beonedge

https://www.whitecorals.com ...ако си в София ,дават гаранция че  пристигат живи
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

trex700e


trex700e

Някой има ли идея какво ще стане ако използвам KZ ZeoSpur2 от добавките на коралензухт , с цел да намаля зооксантелите в кожата на едни СПС и? Като през това време ще захранвам с аминокиселини и въглехидрати , че да ядат? Предполагам схващате идеята, но дали е реално на практика?

Ilianidis

Това прави твърдите корали цветни,но може и да ги убие.Заслужава ли си риска?Ако имаш втори експериментален риф може би.Някъде четох че съдържа мед,който метал е доста токсичен в някои съединения.

trex700e

Някой дали има Coral Box Moon LED Plus Lighting, която е разглобявал?
Питането ми е дали се разкачат лесно радиаторите и вентилаторите , щото имам една такава и искам да дам корпуса да го пръснат бяло прахово, но за да стане както трябва, ще я разглабям.
Мерси.
https://www.fish-street.com/coral-box-moon-led-plus-lighting-uk_delivery

pl86

Разглобявай смело, имах такава преди време, разглобявах да я чистя. Не помня подробности, но лесно се разглоби и сглоби.

trex700e

а мерси, разглобих я вече,че и без това се беше събрало прах.

MeTogu

Ето какво се появи скоро в аквариума. Предполагам че са яйца на охлюви. Но да попитам.

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!