• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 11:54

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Salifert Flatworm Exit

Започната от geniusloci, 11.01.2014 22:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

geniusloci

Налазиха ме планарии, оправих ги днес с доза Salifert Flatworm Exit, обаче ще трябва да третирам пак и според препоръките е добре втория път да увелича дозата, а шишенцето няма да стигне за такава доза. Не знам дали някой друг е внасял от тая химия, но в UK е банната (не ми се и чете защо, май основната съставка се ползва за разни нелегални неща). Гледам из немските магазини я няма, и вече се чудя откъде да намеря. Трябва ми за след 10-на дена, та ако някой има идеи - да каже.

Може би не му е мястото за такъв въпрос, но, доколкото ми е известно, това е единствената комерсиална химия, която успешно затрива тези гадини. Онова на KZ да си го продават, едно по-скъпо, второ "подсилвало коралите". Че колко да ги подсили, когато целите ги налазят?

Стоян Михов

Много интересно, в края на миналата година, като че ли го гледах из немските сайтове. Но сега наистина го няма - сигурно и там са го спрели, заради основната му съставка е цялата работа - левамизол хидрохлорид, американците и те си нямат работа, ами си слагат препарати за обезпаразитяване на прасета в кокаина... :-D и сега заради тях ни спряха лекарството. Не знам как да ти помогна - гледам американците си го продават в ибея, че и даже шипват по света, ама не знам как нашите митници ще погледнат на вещество, използвано като добавка в кокаина...
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

geniusloci

Май ще се пробвам от щатско, ще изчакам още ден-два и ще пробвам да убедя някой американос да не ми го прати без кутийката, само упътване и бутилка.

Ама работи, да кажа, направо ги затри гадинките :D

И току що открих някакъв рошав малък рак в този аквариум, дето не съм внесъл по-голям от ръката ми камък, и то камъни, стояли с месеци другаде.  :duvar:

sano-pets

Ха така - говорете с истинските имена а не само с търговските - левамизол - имам (не го ползвам много ( предимно е за овце и кози ) но  дори и да е спрян и в БГ - ще се намери тук там - залежал).
Това е ветеринарен препарат за обезпаразитяване на животни срещу кръгли червей. А преди време съм чел, че го ползват и за подмладяване ( в специални клиники в Швейцария - за възрастни пациенти ) и за повишаване на имунитета! Значи става и за дрогиране!  :-) Ще се гръмна!Да не ни накарат да го държим в сейв!  Само трябва да разберем каква е дозировката на активното вещество.

Станислав

Ilianidis

Левамизол 5% преди 2-3месеца си го закупих от ветеринарната,но така и не го пробвах.

geniusloci

12.01.2014 11:41 #5 Last Edit: 13.01.2014 21:59 by Стоян Михов
Бе оказа се, че като съм го внасял и повече съм внесъл. Та сега ще се запася, водят го long shelf life. При тая цена не си струва да гадая колко да сложа от аптечния.

Аквариумът днес е в чудесно състояние, ако има някакви промени ще пиша. Не виждам кьорава гадина някъде да има, не виждам и на нещо друго, освен тези червеи да е действало. Горещо препоръчвам корали, които са много зле нападнати, да ги третирате извън аквариума, аз вече 2-3 пъти даже директно ги "мия" с обикновена вода без последствия, като изключим, че гадините по тях моментално умират.

Ilianidis

Какво значи обикновена вода?На душ под чешмата?

Публикациите са слети: 12.01.2014 13:49

А тоя препарат мори ли астерините,защото искам да се отърва от тях?

geniusloci

Както казах - не действа на нищо, освен на планариите (не съм сигурен за голохрилите, понеже тях врасето ги опасе, а от другите корали долу ги махнах с чешмяна вода и повече не се появиха).

geniusloci

Нещо бъркате, KZ предлагат FlatwormStop, а не Flatworm Exit, който е на Salifert.

FlatwormStop е просто добавка, подсилваща коралите, като цяло теорията е, че ако са достатъчно добре, ще "надживеят" червеите. В затворено пространство като аквариума обаче това води до някаква зверска епидемия, при което вече пречат на фотосинтезата, т.е. в такива случаи единственото, което прави FS, е да тич харчи парите, има къде по-добри добавки, които да слагаш (включително и от KZ).

Flatworm Exit на Salifert е химикал, който убива червеите - левамизол, който за съжаление се ползва и за разреждане на кокаин, поради което нещо го изпозабраниха из EU и изчезна от магазините.

Горещо препоръчвам никой да не си дава парите за FlatwormStop, аз го слагам откакто имам аквариумите си, а бумът на плоските червеи дойде в иначе здрав аквариум, в който имам и жълто врасе (инатливо не ги яде), с ниски нива на хранителните вещества, в който храня рибите скромно - веднъж дневно (това по неволя) и за капак - не съм внасял нищо ново в него доста време. Т.е. ако FS вършеше каквото и да е, би следвало да нямам въпросните червеи, но... не е така.

Similar topics (2)

43244

Публикации: 0
Прегледи: 2155

28593

Публикации: 26
Прегледи: 13628