• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 15:19

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Някой ползвал ли е Ruby REEF KICK-ICH

Започната от beonedge, 21.11.2016 15:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

beonedge

...и наистина ли решава проблема с ихтиото в DT без загуби на корали ? Също се чудя , ще оцелеят ли обитателите за 20 дена при изключен скимер и без активен въглен ?звучи ми прекалено добре за да е истина :)
I just finished cycling my tank and everything checks out fine
tmp 80F/nitrate 0/amonia 0/nitrite 0
took a month too.
Is it safe to add the salt now?

Стоян Михов

Нитроимидазол - антибиотик. Не съм го ползвал, само посочвам да се знае че е антибиотик, обикновено трудноразтворим във вода, тези другари явно са успели да постигнат разтворима форма.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

vesko_aa

Това ползват Холанците в тяхната база,казаха ни го още преди година и не е антибиотик, а дезинфектант,но за жалост го няма в БГ.Намерихме заместител, но ефекта не е същия.Аз лично не съм го ползвал, но пратих на Камен в София и той каза,че няма ефект.Явно дозировката е друга и неможем да я нацелим.

tishovsx

Точно антибиотик си е широкоспектърен антибиотик, който се използва за лечение на различни инфекции.Това лекарство - Нитроимидазол производно, тя има антипротозойна и антибактериално действие.Механизмът на действие на метронидазол е в биохимичен намаляване на 5-нитро група на метронидазол, който взаимодейства с клетъчната ДНК на микроорганизми чрез инхибиране на синтеза на нуклеинови киселини, което води до унищожаване на патогените.
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

Ilianidis

Макар да описват метронидазола като антибиотик и той не е точно такъв,това ми го каза запознато медицинско лице.Метронидазол се прилага успешно в сладководната,но в морската нямам информация.

aonsu209

Ползвал съм на Салиферт стоп паразит, излекува ми болните риби и не е навредил на нито един корал. Препоръчвам го, ако го намериш.

Стоян Михов

Мисля че това на Салиферт е същия антибиотик, т.е. на Ruby Reef е същия, Хабиб го е пуснал неговия преди повече от 12-13 години. Направо му се чудя на Хабиб как успява без почти никакви обяснения да пусне на европейския пазар един куп неща, които изискват хиляда разрешителни и съгласувателни, трябва да го питам  :-D :-D. На салиферт го има из немските магазини, някъде около 100-110 лв струва.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tonino


Similar topics (2)

28633

Публикации: 2
Прегледи: 3278

58242

Публикации: 0
Прегледи: 2092