• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 20:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

MICROBE-LIFT Herbtana Reef and Marine & MICROBE-LIFT Artemiss Reef and Marine

Започната от NikolaV, 01.11.2010 09:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NikolaV

Здравейте!
Търся отзиви за тези продукти. Има ли някой тук да ги е ползвал на и да сподели личен опит. Най-важното, което ми харесва в тях е възможността за лекуване на тези един куп блести директно в аквариума - без вреда за корали и безгръбначни.
За сега да чукам на дърво не виждам някакви проблеми при мен. Но все пак искам да съм подготвен. Нямам друг аквариум, където мога да изкарам риби за лечение, а и да имах би било мъка.
Единственото нещо, което намерих за тях е това от личен опит на човек:
http://www.thereeftank.com/forums/f6/trial-run-of-microbe-lift-herbtana-ich-killer-144367.html
Звучи добре.

NikolaV

Е, след като никой няма личен опит реших да проверя сам.
Слагах и от двете - както е по рецепта - профилактично при добавяне на нови риби. Или редуване на стандартните дози през 12 часа.
Категорично мога да заявя, че на никой в аквариума не му се отрази зле. Нито на корали, нито на раци, скариди, морската звезда или на анемонията.
Това е, което мога да кажа по въпроса ползването му в обшия аквариум - при мен се оказа безопасно.
По въпроса дали лекува наистина не мога да кажа - няма болни риби за сега.
Съжалявам обаче, че го нямах по-рано под ръка и че се забавих. Можеше и да спася неядящите по някаква причина клоуни. Кой знае...
Благодаря на Pet-Paw!

nikolay0876

Здравейте, да споделя и моя скромен опит с тези препарати, макар че да не става въпрос за соленоводен аквариум, продуктите са на MICROBE-LIFT. Значи имах един проблемен дискус- не ядеше( не знам дали е възможно толкова време да не яде) повече от месец, отначало изпражненията му бяха едни бели дълги черва, после изчезнаха, смисъл нямаше никакви изпражнения. Дискусите бяха два-мъжки малбро и женски ред мелон. И двата бяха така ( не ядяха) но женския не издържа и се спомина. Пробвах няколко лекарства на СЕРА, слагах флажил мисля че беше, сменях води през ден, температурата повиших до 34 градуса... изобщо каквото бях изчел из форумите, включително телефонна консултация с Орлин-не бъде. Преди 4 седмици като отчаяни опити да спася мъжкия дискус поръчах от въпросните микроби ли са що са. Конкретните продукти които ползвах са http://www.pet-paw.com/Akvaristika/Lekarstva/MICROBE-LIFT_Artemiss http://www.pet-paw.com/Akvaristika/Preparati/Sladkovodni_Akvariumi/MICROBE-LIFT_Herbtana http://www.pet-paw.com/Akvaristika/Preparati/Sladkovodni_Akvariumi/MICROBE-LIFT_SPECIAL_BLEND http://www.pet-paw.com/Akvaristika/Preparati/Solenovodni_Akvariumi/MICROBE-LIFT_THERAP Резултатите са повече от добри, лошото е че не знам кой точно е свършил работа, защото ги бухах заедно. Дискуса се храни вече 10 дни, макар че, подбира иска основно кайма и хирономус, сухата я отбягва. Изпъна се , разпери се както си беше преди, остана на цвят да го докара, че беше доста се обезцветил но се надявам до 2 седмици и това да стане. Та това е, дано съм бил полезен на някой с мойте проблеми и тяхното донякъде успешно разрешаване(женския ми дискус вече беше умрял когато започнах да прилагам "лечение" с тези продукти).       
Благодаря на PetPaw.

Similar topics (1)

57103

Публикации: 7
Прегледи: 3879