• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

стартиран аквариум

Започната от bobi_boy, 27.11.2018 11:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Ако течението е голямо , сложи  флейта.

bobi_boy

филтъра е с флейтата, която е насочена под ъгъл към повърхността и прави течение по повърхността по дължина на аквариума. дали е удачно да намаля дебита на филтъра малко.

Caxapa

Не видях на снимката в началото та за това и попитах. После с преместването на страницата не се вижда дали има от отражението . Нагревателя премести в противоположен край  на филтъра по дължина на аквариума. Флейтата насочи по дължина да върти водата.

bobi_boy

ще преместя нагревателя. благодаря за насоките. да намаля ли дебита на филтъра на този етап, а когато се позадръсти да го увелича.

Caxapa

Ако не прави циклон го остави така.  Колкото повече минава през филтъра е по-добре.

Георги

Цитат на: bobi_boy - 04.12.2018 16:12
Започвам втората седмица от старта. ... и ме учудва стойността на нитритите- 0. нитратите са-10 от три дни.
Сигурен ли си, че гледаш правилната скала за нитратите (NO3)? Тя е първата и е разграфена до 500.
За 4 дни не може да се стигне до 10 NO3.

bobi_boy

сигурен съм. нитритите са 0. ph играе. един ден е 6.4, следващия е 6.8. водата не съм я пипал още. температурата е 25 градуса. не знам дали да не махна временно корена.

Smelly fish

Аз ако съм ще си го оставя корена. Колкото и мехури да пуска все ще спре като се "напие" достатъчно. Слузта от него не я чисти, ако си купуваш молинезии или анциструси те ще свършат тази работа.

bobi_boy

едната криптокорина остана без листа. дали не е от силното течение. другата, която е на по-тиха вода е добре. другите растения вече се развиват полека. вече втори ден PH държи 6.8 а KH 6. не отчитам никакви нитрити все още. само минимални нитрати. дали да направя малка смяна на вода и да обера мъртвите листа, които са малко и са по дъното. днес е 13 ден от стартирането.

Георги

Търпение, завъртането на цикъла изисква време, за да са добре рибите после. След още 1 седмица може би ще е готов. Можеш да сложиш пак бактерии. Остави чистене и смяна на вода, листата не пречат на никого сега, освен ако водата има неприятен мирис.

Криптокорината е блатно растение, иска хранителен грунд. За течението не съм сигурен дали влияе, но съм чел на много места за такова хвърляне на всички листа - било процес на аклиматизиране, щели пак да покарат. Аз когато имах криптокорини, не съм се сблъсквал с това.

Някой модератор може ли да премести темата в подходящия раздел?

MeTogu

Най-лесно се стартира със стар филтър от работещ аквариум. Както и примерно 50% вода от работещ аквариум. Така ще вкараш достатъчно бактерии. При мен винаги работи безотказно.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

bobi_boy

ден 14 от стартирането. преместих нагревателя в другия край срещу филтъра. насадих още растения.


Caxapa


Георги

Как вървят нещата? Какви рибки мислиш да гледаш?

bobi_boy

здравейте. преди 2 дни пуснах първите рибки - 2 молинезии и 1 анциструс. чувстват се добре. храня ги един път на ден по малко. първият ден не ги храних. за тези няколко дни опоскаха почти всички налепи и слуз. преди 5-6 дни добавих към филтъра още един контейнер, който напълних с керамика. растенията вървят добре според мен. дори има тръгнало листенце на олисялата напълно криптокорина. днес тествах водата и няма промяна в нитрити - 0, нитрати -10, PH - 6.8. в края на седмицата ще направя първата смяна на вода. 1/3 добре ли ще бъде. тогава става 1 месец от старта.

Similar topics (5)

45772

Започната от lipopld


Публикации: 3
Прегледи: 2189

19454

Публикации: 13
Прегледи: 6331

17506

Публикации: 10
Прегледи: 6908

48452

Публикации: 35
Прегледи: 17032

22201

Публикации: 10
Прегледи: 6678