• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 13:23

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

моят първи аквариум

Започната от piseto, 08.10.2011 19:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

piseto

здравейте и от мен  :-)
аквариума ни е 30 литров
филтълна помпа SunSun  HJ- 111В 200 л /час
нагревател няма
осветление 1х8 вата
рибките са 5 принцеси и 1 телескоп
растения - валиснерия, криптокорина и още едно което незнам точно как се казва  :-[

когато бяхме сложили корена имах малко проблеми със стабилизирането на водата появиха се едни белезникави бели влакънца от които неможах да се отърва и решех да го махна за сега и да опитам да го обработя отново!
надявам се да ви хареса  :-) много си ги харесваме и нямам проблеми със растенията

ivotri

Супер добре е аквариума, но рибките са много все пак ще пораснат. Моят съвет е да останат 2-4 риби най-много. Толкова е предела за тези литри и пак ще им стане тесничко. Гледай ги така засега, а после като почне да се зацапва бързо водата, да не стига кислорода и да отеснява намали бройката.

piseto

благодаря  :-) наясно съм че им е тесничко ,имам желание за по-голям аквариум ,но изчаквам преместване в друго жилище и може би тогава  :-) моето начало е скромничко в сравнение с повечето които виждам тук! за сега трупам знания и идеи

ivotri

Aми доста по-тръдно е в малък аквариум, но пък свикнеш ли с него после имаш добра основа. Радвай се на рибетата и дано имаш възможност за по-голям аквариум. Въпроса е на теб да ти харесва и да живеят рибките. Аз също съм с малки аквариуми, но мястото не позволява повече. Успех! В 30л аквариум гледах 3 злани рибки около 5 години и накрая проблем с техниката ги затри, така че дано и твойте да живеят без проблем въпреки че ще са малко натясно.

Caxapa

Цели 6 златни рибки в такъв малък аквариум си е просто мъчение за животинките. В толкова литри можеш да гледаш 5-6 гупи  а твоите или подари или им осигури аквариум от порядъка на 250 литра. И прочети от изкачащото меню статиите за начинаещи акваристи. Желание явно има..Остава да се спазят и жизнините необходимости  на рибките които ще гледаме у дома. Успехи!  *bg*

nikolaytoshev

Ако желаеш да осигуриш максимално добри условия за живот на рибките, за да могат да се чувстват комфортно и да могат да достигнат максималният си размер ти е нужен аквариум от поне 200 литра и много добра филтрация. За този обем можеш да сложиш данио, неон, гупи, ендлерки, скариди и т.н.
Прочети статиите в сайта и по точно подраздел "Често задавани въпроси". Те много ще ти помогнат и ще те въведат в дебрите на това прекрасно хоби.

piseto

ето ги и новите ми красавци :)





Nikiengi

Ами в тези магазини не продават ли правоъгълни съдове, че си сложила тези прекрасни рибки в кръгъл, още повече, че кръглия съд деформира формата на рибката!?!  :-)

piseto

 :-)  ще си имат правоъгълен дом  много скоро  ;-)

Similar topics (5)

38558

Публикации: 12
Прегледи: 4113

11310

Започната от FOZZY


Публикации: 33
Прегледи: 10691

25528

Публикации: 7
Прегледи: 2646

44251

Започната от deska_


Публикации: 23
Прегледи: 7815

58968

Публикации: 43
Прегледи: 11235