• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 12:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Детският аквариум Hailea 30

Започната от ARTU73, 29.01.2018 20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

ARTU73

Мдам... Акита има предостатъчно, тъй като аквата се води пренаселен. Но третирането с глутаралдехид и торове се отрази благоприятно. Посипвам си главата с пепел!

kuvert


Kai

И аз си мислех че ще мина без торене само с акитата от рибките...но след като нишковидни почти ми превзеха акварума и почти загубих лудвигията, прочетох малко по задълбочено и започнах да торя с микро по половин доза през ден. За около месец почти напълно се изчистих от нишковидните, растенията започнаха да растът нормално. Аквариума е на почти 8 месеца. Ето снимка в началото и сега:

ARTU73

Половин година от Сътворението  *YAHOO* Изгубих едното галакси, което си беше криво по рождение, още едно неонче е с пъпка на муцунката и вероятно ще си отиде като предходните две... Но пък растенията превземат постепенно аквариума, рибките постоянно си намират някакви занимавки, а от време на време виждам и скариди :)

ARTU73

В периода от 12.08. до 24.08. бяхме на почивка. Ползвах таблетки за уикенд Tropical. Като изключим проблема с трихогастера, за който ще пиша в съответна тема, аквариумът оцеля.

ARTU73

Осем месеца от стартирането.

NO CARRIER

Ако махнеш мъха отдолу, дали няма да стане малко по-просторно?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ARTU73

Ще го поокастря малко мъха, тази Хигрофила полисперма израсна от потъналата "сграда", нямам идея как се е захванала в един отвор, та и нея ще подаря на един приятел, защото заема място. Мъховете са захванати за едни дървесни коренчета, ще ги преместя малко по-навътре за да отворя полянка отпред. Сега си търся скаридки за да ходят по дъното :)

ARTU73

Девет месеца от началото. Да си призная последния месец го оставих да се развива, без да пипм нищо. Растенията горе ще ги засадя в грунда, някои мъхове ще поокастря, а хигрофилата е само временно отпред, тъй като е обещана на приятел - на мен ми идва голяма за аквата.

ARTU73

Десет месеца от старта. Продължавам нищо да не пипам и съм оставил джунглата да се развива.

ARTU73

Единадесет месеца от старта. Две розови данио, два анцитруса, две галаксита, три неончета, женска гупа и жълта скарида. Показателите са стабилни, торове на Еленков, смяна всяка неделя на 30% вода.

Caxapa


Smelly fish

Арту, нямаше ли трихогастери в този аквариум? Какво стана с тях? Иначе добре се е раззеленило!  *BRAVO*

ARTU73

Всъщност имаше само един женски златен трихогастер. Той беше изобщо причината да се закупи по-голям аквариум, защото се мъчеше в половин литрово аквариумче няколко години. За съжаление му се поду корема (имах някъде тема за това), изкара повече от месец, но след като го отделих за лечение не му понесе самотата и си отиде скоропостижно. Днес намерих малка хелена в грунда. Поне на такова ми заприлича, а и защото имам две големи хелени. Планорбисите станаха дефицит...

ARTU73

Една година от Сътворението!

Similar topics (5)

8808

Започната от tina098


Публикации: 12
Прегледи: 5022

16242

Публикации: 2
Прегледи: 2803

24938

Публикации: 32
Прегледи: 11053

20694

Започната от dimgeorg


Публикации: 2
Прегледи: 1484

18077

Публикации: 5
Прегледи: 2634