• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 08:27

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

аквариумите на Деси :)

Започната от macipis, 06.12.2010 21:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

macipis

06.12.2010 21:24 Last Edit: 30.12.2010 19:41 by macipis
Ето какво постигнах за месец и половина. На мен лично много ми харесват, само соленоводния иска още водорасли и оборудване.
Черноморския аквариум




kamos

Дай малко повече информация за черноморския аквариум-размери, помпа за течение, осветление. Много добре започваш в хобито :-)
Аквариумистика - увлечение, которое полностью можно охарактеризовать как обучение на собственных ошибках. Даже если матёрый аквариумист будет предостерегать от возможных ошибок и нежелательных действий, мало кому удаётся их полностью избежать...

macipis

Размерите са 125/15/35 - 65 литра.. Осветлението засега е кухненската ми лампа, незнам колко вата е, но добре свети. Като сложим морската салата, ще сложим още една такава. Поръчали сме скимър на Сера PS 130. Както казах и някъде другаде, хем правим вода 15гр. на литър / толкова трябва да е :) / , хем пълним по една 10 литрова бутилка от морето. Частична смяна на 2 дни. Това е засега.

macipis

Малко реформи на сладководния :.... местя наляво - надясно, нова лампа, ново растение от близката река, син картон за фон, клони, отчупени зад блока и така ...




botan

Тез клони ги махни, ще почнат да гният - ще стане мазало.

denbosch

Растенията малко са пооредели-остави ги на спокойствие без да ги местиш!А тези камъни и едрия грунд най-вероятно вдигат допълнително твърдостта на водата-тя и без това е достатъчно твърда,на мен ми изглеждат много варовикови,може и да бъркам.

macipis

Еми, ще махна клонките тогава  :-(. Камъните не са варовикови, ежеседмично сменям водата и добавям препарати на Сера и Продак точно за твърдостта, хлор и т.н. Наистина растенията сега са по-малко, защото махнах кабомбата. Охлюва ми я ядеше, пък и много боклук ми правеше в аквариума.

macipis

Мдааа, мисля че постигнах това, което желаех ! За този литраж няма накъде повече :) ! Няма и да местя растенията повече, нека си починат. Много съм доволна от ехинодоруса, малко е голям за моя аквариум, но много ми допадна.

botan

Не му ли е възтъмнички там сврян в ъгъла, виж къде пада светлината най-много - по средата, точно там където няма растения.

macipis

Да, сега търся тънко тяло с дължина 50см и ще си купя нова лампа 45см, за да обхване целия аквариум.

macipis

Аз определено ще ви уморя с моите размествания  *JOKINGLY* !
На снимката не се вижда много добре как съм направила хълм в средата на аквариума точно, където пада светлината и там съм презасадила растенията. Отново много ми допада.....то всеки път е така  :-) .
Ама вие сте много критични и аз паля на четвърт ! Само нещо да ми кажете и въображението почва да играе.
Ха, дано този път ви хареса и да прочета поне веднъж един коментар като '' добре е станало'' :)



Асен Евгениев

Не те хвалим, за да не се възгордееш. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

macipis

Цитат на: akapulko - 03.01.2011 22:25
Не те хвалим, за да не се възгордееш. :-)

Е, това вече ми хареса много ! Мерси :) !

macipis

Здравейте, отново след четири години! Животът ми поднесе много изненади за това време, но любовта ми към акваристиката все още стои в сърцето ми! Накратко да споделя, имам си нов мъж и нов аквариум :), с които много се гордея, защото мъжът ми много ми помогна да сътворя отново един див къс от сладководната среда! :)
Аквариумът е 39л.
Осветление Силвания 18W
Таймер за светлината от 13:00 до 23:00h
Вътрешен филтър 300l/h
Нагревател, настроен на 26 градуса
Рефлектор - самоделка от мъжа ми с алуминиево фолио и кутия от пица
Четири вида растения
Обитатели - 15бр. - четири хелера, пет неона, три молинезии, две гупи и анцитрус
Смяна на водата - веднъж седмично по 10л. с капки Tropical Aqua care
Торене - със смяната на водата Ferropol, според указанията и веднъж месечно Tetra Plantamin

Аквариумът е стартиран в началото не септември тази година. Претърпя няколко пренареждания, като съм избягвала да местя вече засадените растения. Лудвигията расте добре, въпреки че изпопадат гнили листа само  в средната част на стеблото. Кабомбата беше доста голяма, но започна да вехне в доната част и се наложи да я пренаредя, като разредих разстоянието между стръковете. Криптокорината ми вирее много добре, папратът също. Като цяло растенията се развиват, но бавно.
Всички камъни без този на дупките / който съм го сложила, защото е много красив и се надявам да служи за укритие на новородените живородки /, сме си ги подбрали с мъжа ми от река Велека. Ситният грунд е купен и съм го разпредилила в двата края на аквариума за растенията с височина около 5см. От реката попаднахме и на хубави дънерчета, но те са вече в аквариума на работа, където го направих ей така - от нищо - нещо / пукнат стар 40 литров съд, камъни от реката, първата ми луминисцентна лампа на домашния ми аквариум и съдействие в оборудването и обителите от колегите !
И така :) .....

Поздрави на всички!

У дома:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs23.postimg.cc%2Fyg6pkfvcb%2FIMG_20151127_234412.jpg&hash=6937d51be9909130ad4cb79a5593b4c0ce268c3b

В офиса :) :
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.cc%2F5ttr0kcqh%2FDSC_7464.jpg&hash=26ba100418391707b67d6ca562b04eedf5ff53df

MarioChalukov

Добре дошла отново !   *privet*
Не че съм капацитет в това хоби , но на мен ми харесва , стига да не синееше толкова самата снимка .
Не са ли малко множко рибоците , сега като си имаш "чирак" , скачайте на някой по-сериозен литраж  :whistle:
Успех!

macipis

Благодаря, за коментара :)!

Снимките са направени с телефона ми и реално аквариумите не изглеждат така, а доста по-добре :). Рибките смятам, че са в рамките на допустимото, пък и да торят повече грунда. За по-голям аквариум си мечтая от доста време и се надявам някой ден да си направя, като имам повече свободно място у дома.

Хубав ден!

MarioChalukov

Цитат на: macipis - 03.12.2015 09:39
Снимките са направени с телефона ми и реално аквариумите не изглеждат така, а доста по-добре :).
Хубав ден!
Значи чакаме по-добри снимки  @}->--

geshart

Много ми харесва домашния ти аквариум. Получил се е много естествен вид. Личи си старанието което е вложено. Поздравления  :-)

macipis

Цитат на: geshart - 03.12.2015 13:09
Много ми харесва домашния ти аквариум. Получил се е много естествен вид. Личи си старанието което е вложено. Поздравления  :-)

Много благодаря! Целта ми беше именно такава - да изглежда естествено, диво, като къс от някой застоял водоем :)

Similar topics (5)

44251

Започната от deska_


Публикации: 23
Прегледи: 7815

12704

Публикации: 34
Прегледи: 22312

40434

Започната от geroff


Публикации: 15
Прегледи: 7146

33642

Публикации: 50
Прегледи: 18961

27491

Публикации: 11
Прегледи: 6104