• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумите на Борис Христов (Bobby_Bobby)

Започната от Борис Христов, 17.09.2013 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

crxx

Цитат на: Bobby_Bobby в 27.10.2013 10:10
Това на снимката е обикновен анциструс на 3-4 месеца ,и просто е голям 'убавец 8-)
наисина е много хубав рибок , питам защото опашката назад не е на фокус и ме заблудиха линиите , които приличат на пеколтия , аз нямам фотоапарат иначе имам няколко рибока и от Л -овете и 1 пеколтия

Борис Христов

Цитат на: crxx в 27.10.2013 12:12
наисина е много хубав рибок , питам защото опашката назад не е на фокус и ме заблудиха линиите , които приличат на пеколтия , аз нямам фотоапарат иначе имам няколко рибока и от Л -овете и 1 пеколтия

Разбирам.До колкото зная обаче пеколтията има линий от главата до опашката?Може и да бъркам..?
Поздрави.
Цитат на: sheytan в 27.10.2013 08:08
Прекрасни аквариуми! Много съм впечатлена. Поздрави!

  :-)Благодаря много за хубавите думи.Поздрави и на теб!

crxx

да прав си и по главата имат зависи от номера на самия Л щото ако не се лъжа пеколтия виатата Л 169 е с бели линии ,а моите са пеколтия пулхер  Л- 168 и са с жълтеникави линии , а извинявай че ти пиша в темата , но като видя хубав акавриум + хубал Л и кефа е на  *CRAZY*

Борис Христов

  *THUMBS UP*Няма за какво да се извиняваш.Пиши колкото поискаш! :-)
Поздрави!!! :-)

trupai

Браво Боби!
Ти си от фаворитите в Коледният конкурс! Задължително да участваш! *DRINK*
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Борис Христов

Цитат на: trupai в 28.10.2013 13:01
Браво Боби!
Ти си от фаворитите в Коледният конкурс! Задължително да участваш! *DRINK*

Благодаря ти много!!!!Оценявам мнението ти ,като сериозно потупване по рамото ,но за сега определено съм пас от подобни мероприятия. *DRINK*

Ето и кратко клипче ,което показва развитето в снимки ,на 120 литровия ми аквариум в рамките на един месец след засаждането на растенията.

trupai

Задължително трябва да пуснеш една снимка! Аквариума е страхотен, а можеш и перфектно да го снимаш. Най-важното е да участваш! Поздрави!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

hunter

Определено ти се отдава хобито. Имаш усет и към подредба и цветове. Показваш много добри качества които са достойни за конкурс и аз също съм на мнение да се вземе участие. Все пак колкото повече снимки и участници толкова по добре за конкурса. А и за всички нас да се види как сме оценени и какви са евентуалните критики. Така, че и според мен участвай. Въпреки, че малко хора ще могат да се мерят с твоите аквариуми( аз съм един от тях) поради ред причини. Бих помолил за повече информация относно другите ти аквариуми. Като например грунд осветление растения обитатели. Ако може де :-) И още веднъж участвай за да направим един хубав конкурс с красиви аквариуми.

niky

Браво. Клипа е много интересен, хареса ми и китарата :-)
Аквариума става все по-хубав.

Борис Христов

Не съм писал от много време тук ,но сега намерих време ,да благодаря за последните няколко коментара на trupai, hunter и niky.
Бях само за малко в България ,но успях да направя няколко горе-долу прилични снимки ,и в крайна сметка ,току що пуснах един от мойте аквариуми в категория ''сборен аквариум" на коледния конкурс.
Желая успех на всички решили да участват.
Цитат на: hunter в 12.11.2013 17:05
Бих помолил за повече информация относно другите ти аквариуми. Като например грунд осветление растения обитатели. Ако може де :-)

Обещавам скоро ,да напиша по-подробно относно всичките ми аквариуми.Като в крайна сметка подхода ми винаги е един и същ.Т.е. това което съм писал до сега е ,почти същото в останалите съдове.
Цитат на: niky в 12.11.2013 19:07
Браво. Клипа е много интересен, хареса ми и китарата :-)

Ех-х-х...най-накрая на някого да направи впечетление бас китарата от клипа!!! *DRINK* *DRINK* *DRINK*

Поздрави

Боби

Борис Христов

Здравейте!!!
Малко снимки на аквариумът ми ,който взе участие в конкурса ''Коледа 2013''.
Месец и половина преди да го снимам за участието.Показвал съм го ,но не с бял фон.(Всъщтност за конкурса аквариума е с бял фон ,но позициониран по друг начин ,спрямо осветлението)


Tъй като на снимката от конкурса не се вижда въобще заради Echinodorus quadricostatus-a ,дори не бях добавил с списъка с растенията HC.Въпреки ,че си е там и се развива доста добре.Идеята на акавариума беше такава ,но поради ограниченото време заради интензивните ми пътувания представих това:
Фронталната снимка от конкурса с малко по-силна експозиция.

Това беше един друг кадър между който се колебаех ,но...

И още няколко...


Ще видим в какво се е превърнал този и другите ми аквариуми ,след едномесечнто ми отсъствие от вкъщи т.е. почти двумесечно ,ако не бройм началото на декември за седмица в който и наравих и снимките за конкурса.
ТО BE CONTINUED...:)


Иван Валентинов

Аквариума е много красив и стилно направен,има идея за оформлението,единствено което на мен не ми допада е това че прекалено много се набива полянката от сагитария на преден план и заема доста място на преден план,може би с тенелус или куба,елатине би стоял по-добре,това разбира се е мое мнение което пак казвам не означава че аквариума не ми харесва.

поздрави *DRINK*

Joro V

Много красив аквариум!  *BRAVO* Но и на мен ми се струва, че предния план е станал твърде висок. Снимките отпреди конкурса май ми допадат повече.

Борис Христов

Благодаря ви момчета... :-)
Аз постнах първите две снимки за да се види каква ми беше идеята ,и как се развиваше аквариумът първите 3 месеца след старта.
Предния план там е HC и Echinodorus tenellus.Tова което е превзело аквариума всъщност е Еchinodorus quadricostatos ,а не Sagitaria.Идеята беше да я има само там където е на първата снимка.За месец обаче ,в който отсъствах от дома ,''решението което взе растението'' се оказа различно от моето.:)
На мен също не ми допада особено предния план, поне не в толкова малък обем.Реших обаче ,че щом след месец отсъствие от вкъщи ,нещата са придобили този вид без никаква интервенция ,така ще пусна аквариума.Найстина нямах много време за оформление.

Още веднъж ви балагдаря.

Поздрави

Борис

Борис Христов

Малко от моите ''цветя'' :-)
(доста са шумни снимките, но експериментирах с аuto ISO)
Ammania bonsai

Staurogyne repens и Alternanthera reineckii mini