• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.04.2024 23:29

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумът на Владимир Павлов

Започната от Владимир Павлов, 09.04.2014 19:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sVGNsali

Добро утро на всички  :coffee:
Колега, то по принцип в началото растенията си вървят, добре, имайки резерв от предишното си място. Особенно ако си ги взимал от кадърен "градинар".
После, след първоначалната им инерция, вече свикват с новото място, а от там идват и всички.. ако не проблеми, то поне различия. Тия нишковидни и кафяви с времето и при правилни действия ще изчезнат, 5 седмици не е много време.
Сериозният аква, със сериозни растения си иска набор от тестове или доста познания по темата. Иначе, добре дошъл в отбора на предположенията - като мен. Направо си става "тука има тука няма". Подходи внимателно, аз изпитвам на собствен гръб нехайстовото и пренебрегването..
Прегледах темата ти, но не можах да се ориентирам - СО2 подаваш ли? Ако не, може и това да е една от причините. Мисля че тия ниските растения на преден план, ще ги затриеш така. Поне при мен това се случи, когато нямах СО2.
Както е отбелязал Барбарон, е хубаво да кажеш с какво ториш. Препоръчвам ти Profito. А за макрото, тук има колеги, ще ти направят разтвор.
Може да си вземеш и глутералдехид, добре действа, като добавка - дезинфекция + СО2.
И да попитам, фона какъв е - фолио или картон?
И едно лично и неангажиращо мнение - дразнещото на големите акви, без съмп, е нагревателя. Голям нагревател, ако ме разбираш. Моите очи се закачат за него и ме дразни- колкото и да е хубав аквата, а той е! Може би можеш да го сложиш на гърба на аквата, хоризонтално положение, да го скриеш някакси...
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Penta

offtopic

Мен пък винаги ме е дразнело когато някой напише нещо от рода на  " Искам да ви покажа снимка на моя аквариум" а всъщност показва нещо по-малко от аватара му. Снимате с 5 до 10MP фотоапарати и пльосвате едно нищо с размери 640х480 та всички да се взираме каква аджеба е тази малка зелена точка на преден план. Извинявай ама нищо не се вижда ...

След като качите снимка  в postimage.org не цъкайте веднага на първия възможен ред, погледнете на следващите редове, има  полета обозначени като Умалени изображения за форуми (1) или Умалени изображения за форуми (2) , в краен случай Директен линк

Благодаря.



Владимир Павлов

Благодаря на всички за съветите и препоръките.Та до къде стигнах,подавам со2 със захар и мая,в грунда при стартирането сложих сера флорадепот,до момента не съм торил защото по съвети първият месец не трябвало.И понеже е нов аквариума садене на растения,бъркане непрекъснато,пресаждане,откъсване на листета, умиране на някои от тях реших,че се е натрупала органика и вероятно високи нива на нитрати,фосфати и т.нПочна се сменяне на вода минимално хранене и стана,че растенията забавиха растеж и спряха да кипят.Както е писал колегата стреляне на посоки.
Та до днес,какъвто е съветът и на вас,направих тестове и се оказа,че съм го направил почти стерилен.Минимални нитрати , сулфати ,растенията ми гладуват.
Днес си поръчах тор/профито/ и елементите, ще увелича осветлението на седем часа,и вместо мая и за захар ще мина на сода и лимонена киселина.
Нагревателя и мен много ме дразни и за лятото ще го махна а за зимата ще го сложа отзад зад растенията.
Фона ми е от подложка за ламинат тъмно сива,за проба.
За снимките апарата е горе долу добър но задснимачното у-во маѝ не е.Даже нарочно намалявах пикселите ,но вече няма да го правя  :-[ техниката ми куца малко ама?
Още веднъж благодаря на всички.

Владимир Павлов

Втори месец от старта.С помощта на профито растенията пощуряха за две седмици даже ще трябва да подкастрям ,че отгоре се затапва  :-)












П.С.Снимките са от преди два дни,нагревателя вече го няма дано да съм се справил със снимките по-добре  :-[

sVGNsali

Аквата е супер, радва окото.
Е, ще минеш още през разни фази, тва е присъщо за стартиращи акви.
Да изкажа мнение, с предваритвлната уговорка, че моят не е по-хубав и че не им разбирам от растения много: твоят аква, с грунда, камъните и корените си плачи за растения с големи и плътни листа, оформяне на тераска\тераски зад някой корен, обвиване с мъхове..
Малко youtube, малко чуждестранни форуми и съм сигурен, че ще стане като приказка..
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

_Kirilov

Много добре колега - много ми харесват вулканичните камъни.
Ако не е тайна какви пари си дал за тях и от къде?
Иска си "косене" аквариума определено  *DRINK*

Владимир Павлов

Здравеѝте,благодаря за хубавите думи.Да за тераса или тераски и аз съм го замислил но чакам да дръпнат растенията.Ровя бая из нета доколкото имам време,но не мога да попадна на точно това което ми трябва.Така ,че колега sevginsali даѝ линк ако си срещал някъде.
Лавата я взех от околовръстното и Черни връх посока от Симеоновското към Черни връх 200м.  преди кръстовището много голям склад за камъняци всякакви.Лавата е доста по-лека и това количество дето ми е в аквариума и даже ми остана ми излезе 17лв.лев кг.

sVGNsali

Колега, търся си клипчетата и снимките, които ги бях сортирал за вдъхновение.
Но разбираш ли, 4 г дете + компютър + още едно на 6 г. и стават доста интересни неща..
Сега ще ровя от нулата, като намеря това, което ми се върти в главата, ще покажа..
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

Владимир Павлов


sVGNsali

За мое огромно съжаление, не намирам това което ми се върти в главата.
На ЛС изпратих някои картинки, свалени от google (не знам как стои въпроса със снимки теглени от чужди сайтове).
Най-готините снимки си ги бях запазил от http://www.plantedtank.net/forums/, но намирането им изглежда е мисия невъзможна.
Над 200 публикации на ден, просто не мога да си спомня темите.
Това което съм ти пратил, визира задният план. Виж ги.
А ето и едно, лично според мен интересно видео за направа "подводни дървета".
Каква е разликата между майстора и чирака? Времето.

dafil

Хубав аквариум,но тая лава отпред направо вади очите.Направи си експеримент като този тук  http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/aquascaping/82384-one-way-attach-mini-fissidens-rock.html   и мисля,че още повече ще се отвори аквариума.Неудобството е,че 1 седмица ще си без камъните в аквариума :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

Владимир Павлов

Привет,да ви благодаря за страхотните идеи много ми допадат.За сега съм хаос само садя и пресаждам да размножа растенията, да има материал.Но скоро ще се захвана с вашите идеи и препоръки,с вашата помощ мисля,че ще се получи.Не знам как да се справя с лавата защото са доста в грунда и ако ги извадя ще изровя всичко.Трябва да търся друг вариант без да ги изваждам.Благодаря ви още веднъж.

Владимир Павлов

Привет,да покажа как се развива аквариума.










Владимир Павлов

Помагаѝте,търся една тема или колегата които ги поръчваше от Китаи, с лимонена киселина и сода  ако не се лъжа с пластмасови бутилки .Рових,рових и не,не мога да го открия :-[.Ще ви бъда много благодарен.


Similar topics (5)

55704

Публикации: 5
Прегледи: 2795

13703

Публикации: 48
Прегледи: 17031

28137

Публикации: 30
Прегледи: 13633

50079

Публикации: 11
Прегледи: 3928

12522

Публикации: 8
Прегледи: 4287