• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
24.04.2024 02:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Нашите аквариуми и акуапоник система

Започната от Chulitna, 23.03.2013 00:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Chulitna

Така реших и аз да кача малко снимки, знам че нашите аквариуми не могат да се сравнят дори с прекрасните аквароуми на другите хора в този форум, но пак исках да покажа за да се знае за какви аквариуми говоря когато пускам теми и подобни, а и бях обещала на някои хора в миналото.

Аз имам 3 аквариума - 2 по точно и един в акуапоникс, който е на съпругат ми. Той го построи и стартира самичък.

Ето и какво представляват. Един 40 литров с живи растения, няколко анубиас, малки бебета амазон суорд, и другите много не съм наясно какви са, но си растат без проблеми. Рибките са 2 женски хелерки, 1 двойка гупи, 1 мъжка плата и от вчера има 5 бебета гупи новородени :)
2ри аквариум е 40 литра, има 1 анубиас нана /бебе която почти не се вижда на снимката/ и няколко амазон суорд растеня които са малки и скрити под голямото :) В аквариума има 4 молинезии и 2 мъжки гупи. Грунда леко шарен защото го добавих преди седмица смесен за да го удебеля и засея растенията по стабилно.

Аквариумите се филтрират от филтър с гъбичка и камаче и си имат нагреватели температурата е между 25-26 градуса. светлината е 10 ватови крушки по 2 на всеки аквариум фул спектрум, което не съм сигурна как се води на български, но са по ярки от обикновенните с които купих аквариумите. Сменям водата по 1 път на седмица, сега с бебетата гупи ще е по 2 :)

Акуапоник системата е аквариум около 19 литра. Тръбите мъжа ми ги навразва някак си нямам на идея как. Отгоре пластмасово съндъче с чушки и другото се казва хорта -подобно на лапад. Глинени топчета е засято всичко и има вода и някви охлюви които явно ги е засмукала помпата по някое време. Водата се изсмуква с помпа и отгоре е на принципа на тоалетно казанче и се пуска обратно към аквариума, има лампи за растенята да растат и всичкото деиства като филтър. Долу в аквариума няма растения за да има хранителни вещества за чушките. В момента в аквариума има кам 20 бебета златни рибки и 4 цихлиди, скарида и 1 сомче. Знам че е много но уникалното на тази система е че водата се филтрира перфектно, никога не сме имали болни рибки или смърт в аквариума, водата я сменяме 1 път на 2,3 седмици по принцип и е в перфектни параметри. Температурата е към 25 градуса и има камаче за въздух за рибоците. Днес ще се преместим 15 златни рибки в един 113 литров аквариум, на работа за който доброволствах да се грижа и шефа ме е оставил да си правя квото искам с него и така. По нататак като му писнат на мъжа ми ще си вземе други той обича да сменя рибките на около 5-6 месеца :)

Акуапоника и аквариума с молинезиите са стартирани 2012 края на април, и аквариума с хелерките в края на май 2012 :)

  Ще кача и снимки на аквариумите от работата ми по натам като ги стабилизирам да придобият вид :)

И така не са ми супер лачени аквариумите, но пък параметрите са стабилни, рибките здрави и доволни, ние ги държим в спалнята да ни радват и така :)

  Приемам критики и коментари :) Хубав ден

  - чушки

  -  акуапоник система
  -

  - рибки  в акуапоника винаги щастливи да ме видят хаха


- аквариум с молички има 2 изкуствени растения малката тревичкообразна простотия за бебета да се крият уж и другото е в левия ъгъл но го използвам за джава фърн растението ми, което се е захванало за него и не искам да го махам още


-  аквариум с хелерките, това червено растение е грозно и изкуствено и ще го махна като поотрасне някое от другите да ги засадя за бекграунд, в момента е там за бебетава гупи да се крият в него, макар че те си плуват навсякаде и хелерките дори не се опитват да ги изядат много ми е странно.

Ами това е дано ви харесат поне малко хаха, моите досадни охлюви се развъждат като зайци и ядат бебетата растения обаче, аз ги чистя и храня цихлидите на работа с тях, а и там има костенурка която много ги обича, така че смятам, че с упоритост и постоянство ще отгледам бебетата растения да станат големи... хубав ден


tomatomov197

   Чушките сигурно се чувстват добре , но рибите - едва ли .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Chulitna

Цитат на: tomatomov197 - 23.03.2013 00:32
   Чушките сигурно се чувстват добре , но рибите - едва ли .

да ние ги махаме златните днес доста порастнаха :) тях и на работа има в 100 литровия една 20 сантиметрова златна рибка и нея, всичките отиват кам магазина, май или ще метнем няколко бебета в 100 литровия на мястото на 20 сантиметровата и като поратнат ще ги дадем на някои. Мога и тях в магазина, но най вероятно ще ги метнат за храна на хищните риби, ние от този вид си взехме кадето хранят хищниците с тях, но ако са големи ги продават за езерни рибки и така :) та колкото по големи, толкова по голям шанс да не ги изядат :)

на тази система и трябват рибки които цапат, гледахме 7 гупи преди време и растенията отгоре почнаха да умират, и в магазина ни казаха да вземем златни рибки от тези за храна и ни нагребаха едно 30 рибки за без пари едва ли не и така, с тях системата е супер. То по принцип ако е в голямо помещение да речем на двора или в мазе, може да се комбинира отглеждане на риба за ядене с зеленчуци и рибите порастват много барзо и зеленчуците също. Така че за това златни, но пак те растат супер бързо и ще трябва или да сменяме с нови всеки 3 месеца или да намерим нещо друго кадето иаде и сере само с 2 думи хаха :) ще видим, мисли сме да сложим по голям акваиум отдоло, но както се вижда от етажерките сме доста ограничени какво може да се вмести, и все пак е в хола тва хаха няма как да упанем един басейн :)

Асен Евгениев

Цитат на: Chulitna - 23.03.2013 00:47
То по принцип ако е в голямо помещение да речем на двора , може да се комбинира отглеждане на риба за ядене с зеленчуци
Ами някои го правим това с езерата си. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Chulitna

хаха и аз искам езерце един ден, но живея в доста студена част на света, така че като си намерим къща с мазе- мажа ми може да направи езерце и да местим рибите вътре за зимата :) или пък да ги ядем кхаха :)

Ние направихме подобрения на аквариумчетата, разкарахме златните рибки и сега имаме 3 бебета цихлиди с 1 сомче, чушките взеха, че порастнаха повече откакто няма златни рибки, ярно им идваха в повече хранителните продукти :). Махнахме изкуствените растения от другите аквариуми, бебетата гупи никои от големите рибоци не ги закача и не се крият, така че сега са по естесвени аквариумчетата ще им дадем малко време да порастат растенията и ще кача нови снимки :)

Similar topics (5)

16242

Публикации: 2
Прегледи: 2814

48175

Публикации: 148
Прегледи: 20694

45501

Публикации: 113
Прегледи: 23734

12836

Започната от jix


Публикации: 22
Прегледи: 16747

50313

Публикации: 0
Прегледи: 1971