• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 21:36

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариумът на ДБой

Започната от дбой, 19.02.2018 20:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дбой

Здравейте! Багодаря на всички за забележките и съветите! Споделям няколко снимки от развитието на заниманието ми.





Камъните вече са еднакви, саксийките от кокос са премахнати, двоумя се дали да върна корена. Рибките знам, че са доста, но очаквах, че някои няма да оцелеят- поради неумело гледане. Още веднъж благодаря на всички, които ми обърнаха внимание и споделиха мненията си! Очаквам още градивна критика.

iivs

Браво, от първата до третата снимка промяната е огромна в положителна посока!!

D.Atanasov

Ааа в първия момент викам брех кой ми взе скалароята :-D мн прилича на моята.
И на мен мн ми харесва да разбираме че последната снимка е настоящата визия. Ако е така мислил ли си нещо за преден план

дбой

Благодаря! Първоначално мисля да сложа корена, докато намеря къмъчета с резличен цвят и да оформя имитация на рекичка по средата, изкушавам се и за еднотипни ситни растения, но ще се затруднявам със сифонирането. Искам и вашите предложения. Благодаря!

D.Atanasov

Да аз също изпитвам този проблем със сифонирането.

дбой


D.Atanasov

Според мен сега пречи да погледнеш в дълбочина на аквариума. Ти беше направил хубава пролука все едно гледаш междо две възвишения а сега с корена го скириваш.  Не знам таки мисля аз.

дбой

Абсолютно същото мисля и аз, сигурно ще го изместя към някой от ъглите, за да открия средата, а другият вариант е да го обърна обратно и да изгежда като сухо дърво. Благодаря за споделеното мнение!

D.Atanasov

Аз си го представям някак си в левия ъгал зад заровените камъни да лежи и гледа на зад пак към дълбочина но, вярвам че ще си го нагласиш добре все пак най -добре е на теб да ти харесва ти си го гледаш най вече.  Аз си гледам моя и започва да ми умръзва в тоя си вид, но ме е страх да го разбутам за да не го разваля и това да не постига :-D

danielm

На корена не му е мястото там, даже май няма място в тази подредба. А иначе на снимката от 19,2 бая време ми трябваше да се убедя къде свършва аквата и къде почва фона с картинката, макар че бях сигурен ... че нямаш полянкови.
Та разджуркай поне малко подредените в редица камъни и с Елеохарис и Монте Карло ще слееш перфектно аквата с фона.

дбой

21.02.2018 08:49 #10 Last Edit: 21.02.2018 14:29 by дбой
Благодаря! И това ще опитам(малко се въздържам заради несигурност в уменията си да се грижа за растенията и сифонирането на дъното)


https://s10.postimg.cc/bpudcunc9/22222.jpg

D.Atanasov


D.Atanasov

Как е положението вървят ли растенията?

NO CARRIER

Имаше една тема, но не мога да я намеря. Едно момче беше покрило корените ли, камъните ли с мъх по много лесен начин. Смилаш мъха в блендер, добавяш малко бира, дали не и захар, и мажеш с четка по корените. Оставяш ги във влажна среда май за около 2-3 седмици - месец. След това ги връщаш обратно в аквариума.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

дбой

Багодаря! Аз видях на снимка как изглеждат, но никъде не съм срещал технологията. Ще опитам на парче дърво и ако стане ще го приложа и за корена.Растенията се хванаха, но скалариите много ги морят, особено лимона и още две, на които не им знам имената. Денят, в които не ги храня са в разгара си по унищожаване. По върховете на старите листа от днес забелязвам зачатъци на черна брада. От 10дни слагам Глутаралдехид + Профито, а от два дни Сера флорена. Нямам СО2. Рибките са доста за този обем на аквариума и макар да не ги прехранвам, те си цапат. Очаквам съвети и забележки.


Similar topics (5)

43523

Публикации: 45
Прегледи: 14555

15411

Публикации: 50
Прегледи: 23609

35475

Започната от gambina


Публикации: 20
Прегледи: 9852

55201

Започната от Nglow


Публикации: 6
Прегледи: 2264

13465

Публикации: 17
Прегледи: 5429