• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 13:15

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариумът на D.Atanasov

Започната от D.Atanasov, 09.04.2013 18:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

дбой


D.Atanasov





Ето още малко снимки. Засадих още едно растение мисля че ако тръгне ще пасне точно на това място с червения цвят. Имам наблюдение че, когато сменя водата обикновено на седмия ден го правя няколко дена около четири може би растенията ми се вижда доста добре кипят си по свежи ми изглеждат но,  след четвъртия ден и когато слагам втората половина от седмичната доза тор някак си нещата замират. Имам чувството че с новото количество вода вкарвам нещо от което имат нужда но, не мога да разбера какво. От тази седмица ще процедирам така ще сменям и между третия и четвъртия ден вода без да сифонирам да видим как ще се получават нещата. Според вас какво липсва и правилно ли е тази честа смяна. И още един въпрос микрантемума как да го сгъстя само да го подстригвам нисичко или и да го засаждам по често до колкото е възможно?

D.Atanasov


дбой


D.Atanasov

Преди подстригване


И след него




D.Atanasov

Колеги ударете едно рамо нещо не мога да се отърва от ксенококуса. Припомням 4 пури т8 по 18в седем часа светя подавам цо2 под наляган. Тора с профито 1мл желязо 1мл и карбо 2мл това е дневна доза растенията кипят растат новите листа изглеждат нормално, но тази гад си стой.

niki_o


D.Atanasov

Само това добавям.

NO CARRIER

Водата сменяш ли я в нормални граници? А неритини?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

D.Atanasov

Водате сменям на всеки седем осем дена и не закъснявам въобще. Даже по едно време в продължение на две седмици сменях в неделя после в сряда и пак в неделя никаква промяна. Неритини имам две, но като че ли не си дават мн зор. Особенно пък по листата на растенията.

stoyan

Колега според мен осветлението ти е силно . И аз имах същия проблем . Гледам че при теб е по анубиаса и микророзума . Премести ги някъде на по сенчесто място и ще се оправят нещата . Поздрави .

D.Atanasov

Като цяло по всяко едно растение има и по стклата се появява. Не съм пробвал да намаля с една лампа да видя какво ще се получи но по сметки  0.55в на литър и при положение че подавам цо2 и торя би трябвало да искат и светлина тез китки.  Или да намаля часовете от седем на шест но не е ли малко шест часа.

stoyan

По принцип ксенококуса се появява от силното осветление . Може да пробваш да намалиш времето на 6 часа и ще видиш как ще е положението . Другият вариант е да направиш осветлението на 2 кръга . Двете лампи да светят 7 часа и другите 2 да светят примерно 3 часа по средата между тези 7 часа .даже според мен това е по удачния вариант . Аз преди като подавах co и торове бях с 4 т5 по 24 вата на 2 кръга на аквариум 70/40/40 .Имах ксенококус и аз по бавнорастящите и намалих осветлението от 8 на 6 часа и нещата са пооправиха . Сега аквариума ми е бавен без co и смного малко торене и само с 2 лампи за 6 часа и тук таме имам ксенококус . Поздрави .

D.Atanasov

Благодаря за съветите ще почерпя от твоя опит и ще експериментирам да видя дали ще има промяна

niki_o

Неслучаино те питах в предишния пост дали добавяш и Макроелементи-в същност това не беше въпрос,а посочване на проблема :whistle:Ако искаш на осветено да гледаш чисти Анубиси а и други бавни китки,то трябва да добавяш доста Макроелементи и по-специално Фосфат.Ти недобавяш никакви обаче,а светиш и обгазяваш-нормално е да ти зеленясват стъклата,че и грунда ще започне.Това с намалянето на светоденя е другия метод-да нагласиш светлината към наличните от процесите в аквариума Макроелементи и те да са достатъчни,но пък ще започнат да страдат бързите и светлолюбиви китки.....

Similar topics (5)

52870

Публикации: 6
Прегледи: 2556

13213

Публикации: 2
Прегледи: 1928

25036

Започната от Tedok


Публикации: 16
Прегледи: 6069

46932

Публикации: 16
Прегледи: 4690

15300

Публикации: 7
Прегледи: 3213