• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
18.04.2024 06:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на nikolajomv

Започната от nikolajomv, 24.07.2012 21:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

zariio

Ники ич не му мисли много ами верно го пускай на конкурса че станахме за смях Български конкурс с 3-4 Български участника  :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

diskusi233

Много хубав аквариум за начинаещ е дори страхотен браво доста добър и бърз напредък имаш,но мислил ли си да слагаш даречем глосистигма,марсилея или някое килимно растение.
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

nikolajomv

Цитат на: diiskusi233 - 25.07.2012 11:10
Много хубав аквариум за начинаещ е дори страхотен браво доста добър и бърз напредък имаш,но мислил ли си да слагаш даречем глосистигма,марсилея или някое килимно растение.

засега не, в предвид размерите на аквариума и глосото и марсилеята ми грубеят лекичко, затова умишлено съм подбрал само дребни растения, единствено паричката е с по големи листенца, но при нея акцента е друг :)

ако беше по голям бих се пробвал, но с тези размери само дребни растения предпочитам, както и дребни обитатели  :)

Marinela

Ехааа...нямам думи прекрасен!Продължавай все така. *THUMBS UP*
:-)

miTko

Жалко за случилото се. Много хубав аквариум, който доказва, че с четене се постига резултат. Това за пример на тези, които първо питат!
И аз мисля, че трябва да участваш в конкурса, все пак си хвърлил толкова труд. А стимул имаш да започнеш отначало, вече имаш и опит. Успех!
Разни мои АКВАРИУМИ 

shrimp-now

Ще повторя коментара на колегите по рано ...... как все пак си се опазил от водорасли? :)
Това е просто чудесен аквариум- Успехи за следващия.

Marinela

Досега и аз не съм виждала по-хубав български аквариум браво постигнал си много твоят аквариум ми грабна окото никой друг аквариум не ми се е харесал толкова много а и е много хубав за окото *THUMBS UP*.Сигурна съм че тези риби които живеят в него са най-щастливите риби на света :-)!
:-)

bustama

Хубав аквариум, браво!
Четене, четене - колкото и да си чел без практика не става. ;-)

Aquadream

Цитат на: bustama - 25.07.2012 15:08
Хубав аквариум, браво!
Четене, четене - колкото и да си чел без практика не става. ;-)
По принцип да ама май в този случай е станало. А да не говорим, че и най-опитните в практиката оцапват крачолите понякога.

nikolajomv

действително изглежда невъзможно да се справиш само с четене, но при мен мисля, че първо - извадих късмета на начинаещия и второ - от толкоз мн четене успях да си набия в главата, че подготвя ли си добре нещата, спазвам ли правилата след това, имам ли търпение, нещата ще потръгнат

но, да не съм голословен, ето някои основни неща, които спазвах докато стартирах и развивах аквариума -

1. Цялата техника беше налична, никакви промени след старта - светлина на таймер, постоянна температура дори в летните месеци, постоянен приток на диоксид, добра филтрация
2. Стартиране с колкото се може повече растения и най-важното - гледани подводно, абсолютно всичките растения, които засадих съм ги взел здрави и гледани на диоксид буквално до последния момент, съответно почти на 3тия ден им дадох време да се аклиматизират и ги почнах с диоксида, така мисля да стартирам и новия проект, дори и да изглежда малко рано, няма да ги чакам
3. Допълнително растения за изсмукване на веществата във водата - там където се вижда пътечката бях наредил кофички с Дъбче, а то наистина умее да изяжда всичко налично във водата :) с течение на времето постепенно започнах да му намалявам количеството, да махам от кофичките и накрая да го махна изцяло
4. Скаридите съм ги пуснал едва на първия месец, на втория половината риби, на третия месец другата половина риби, не бързах за никъде
5. Никакво пипане по аквариума, абсолютно никакво преместване, вадене на растения, преместване, пресаждане и тн
6. Постоянна смяна на вода в първите два месеца, подлудих го от смяна, през ден смяна 1/3та от водата
7. Никакво сифониране, единствено в мъха почиствах редовно при смяната на вода, за да не се натрупва органика и да гние
8. Търпение, търпение и пак търпение...

Това е накратко, всички тези дребности съм ги прочел тук, не съм си ги измислил аз :) има и други сигурно за които не се сещам в момента

И да не си мислят всички, че съм го опазил - нем, преминах и през кафявата фаза, и през наличие на нишковидни, и си беше забавно :)



cantiga

Поздравления, наистина страхотен старт.  *privet*
Дано повече хора прочетат внимателно какво си написал.
Поздрав!
Светослав

bustama

 :-) пишеш в първия си пост, че най - вече си наблегнал на подредбата(aquascaping) в аквариума - моя пост е сварзан с това а не, разбираш ли с растения, хранителни вещества, оборудване и тн.
Казвам: само с четене не става - не пипнеш ли( да поразместиш, наредиш)  камъка, корена, растенията и тн. Няма ли я връзката м/у композицията и живата част, разбирай растения и риби все нещо ще куца.
И практика трябва, лошо няма.

Marinela

Цитат на: bustama - 26.07.2012 13:16
:-) пишеш в първия си пост, че най - вече си наблегнал на подредбата(aquascaping) в аквариума - моя пост е сварзан с това а не, разбираш ли с растения, хранителни вещества, оборудване и тн.
Казвам: само с четене не става - не пипнеш ли( да поразместиш, наредиш)  камъка, корена, растенията и тн. Няма ли я връзката м/у композицията и живата част, разбирай растения и риби все нещо ще куца.
И практика трябва, лошо няма.

Колегата се е представил прекрасно  *THUMBS UP*аквариума му е чудесен нищо не му липсва и не му трябва защо ми у да мести камъка и растенията може би не ти харесва това че от едната страна е много натъпкано до горе а в другата не ли това е нищо много си е добре аквариума потрудил се е все пак  :-)
:-)

Klens

Нищо не барай, само снимай и показвай колега *privet*

пп. Красота. *DRINK*
Имаш ли вода около теб, влизаш в историята, нямаш ли, чакаш отвън.

Similar topics (5)

9307

Публикации: 15
Прегледи: 7037

22950

Публикации: 3
Прегледи: 3212

40676

Започната от PVV


Публикации: 48
Прегледи: 28291

56224

Започната от K02irs


Публикации: 1
Прегледи: 1335

16323

Започната от vancho


Публикации: 8
Прегледи: 4255