• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
21.09.2020 21:09

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариумът ми

Започната от ChroNIckaL, 15.11.2009 20:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bells

Аз не забелязах други риби освен 3 скаларий,направи нови и по-ясни снимки. :-)

ChroNIckaL

Крият се отзад в момента все пак е късно,пък и с N73 толкова :} Нещо в подредбата не ми харесва,имам чувството,че трябва да променя нещо..подскажетеее


Dan4o70

Помисли си върху идеята ,растенията да ги преместиш в задната част на аквата и в двете странични стени.От една страна ще прикриеш техниката,а от друга ще направиш по комфортно и свободно място за рибите.
Така,ще имаш по голяма водна открита площ за 10-те скаларии и останалите риби.Всредната част можеш да си сложиш само ниска растителност,като пак ще е красиво и зелено,но няма да пречи на рибоците в откритата водна зона. ;-)

ChroNIckaL

Здравейте,имам проблем с водорасли по Кпиптокорината,анубиаса и по то4но кафяви то4ки .. светя по 10-12 4аса с 72 вата .. торя веднъж седми4но със Сера флорена,30% седми4на смяна на водата ... забелязвам 4е попада много прах,който плува по повърхноста на водата,но се съмнявам да е от това.. Та въпроса ми е да изрежа ли тези листа на криптокорината и да ги оставя да израснат нови или,но забелязвам 4е и по новите също се полу4ават :(


Raven

Листата на криптокорината ги изрежи, мъртви са и не функционират вече а само събират боклуци и водорасли.

Водата ти е много замърсена с органични частици- или филтрацията ти не е достатъчна или имаш прекалено много риби.

Не знам колко ториш ,но за да ториш трябва да ти вървят растенията добре и дори да имат леки признаци на липси.Трябва да кипят повече или по малко и винаги да имат нов лист в развитие- тогава може да се тори.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

ChroNIckaL

Ще по4на отзад напред :) Вс4ики растения се развиват .. валиснерията върви .. криптокорината пуска всяка седмица .. имам 3 вида хигрофили и те не спират да растат,снимката я щракнах то4но след като пуснах храната за това има толкова кирийки във водата, но ще изрежа криптокорината... със сера фил 120 съм колко 4есто да му пера губата ?