• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
10.07.2020 16:04

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариума на Stoyan

Започната от stoyan, 14.05.2013 22:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stoyan

Колеги ето няколко снимки 2 месеца след рестарта.
niky

Добре е, но това растение на преден план, на валиснерия ми прилича, трябваше да го сложиш отстрани или отзад. Сега закрива хубавия корен.

stoyan

Това растение отпред е сагитария но при мен от тора и co  мутира и стана толкова голямо . Иначе го имам и в малкия аквариум и там без торене и co си е нормално . :-D

stoyan

Здравейте колеги . Ето една нова снимка на аквариума.


stoyan

Колеги ето няколко последни снимки на аквариума преди да го разваля.


stoyan

Здравейте колеги . Ето една снимка на аквариума след рестарта .

Пожелавам на всички весели празници и успешна нова година.

Amev

А защо беше нужен рестарта ?! На мен ми харесва въпреки ,че е като стария и само си обърнал корена или се бъркам... Фон ще слагаш ли ?

stoyan

Рестарта го направих защото смених аквариума . Този е от clear стъкло и е с 5 см по нисък. А за фона още не съм решил какъв да бъде и дали изобщо ще има фон .

kkrase

Сега е бомба, има замисъл, стария беше малко като храсталак

stoyan

Здравейте колеги . Ето аквариума след близо един месец

Имам няколко въпроса . Вече съм с външен филтър jbl e901 разположил съм двете тръби в задния десен край на аквариума като флейтата е насочена към предния десен ъгъл на аквариума .Течението ми се струва малко силно защото в дясно отзад растенията се клатят много даже новите листа се изкривяват. Има ли някакъв начин да намаля дебита на филтъра и ако няма удачно ли ще е да сложа флейтата по цялата задна страна под ъгъл нагоре ? И
другият ми въпрос гледам има едни реактори на Sera където се връзват на канистъра вътре в шкафа и с тях са разтваря co .Има ли смисъл да вземам такъв или да си карам с моя .Аквариума е с размери 70/40/40 реално вътре има около 85 литра вода.Поздрави .

Amev

На входа на филтъра има две кранчета , намаляш това на изходния мъркуч ,но не повече от половината. След време като се позадръсти увеличаваш и така. Малки палчета са кранчетат , на изходния са нарисувани вълнички.
За реактора : тайфуна до 100 литра върши работа, ама ако си решил външния си разтваря повече със сигурност.
Направи изхода и входа така че да се образува U движение..

stoyan

Те в момента са ми както на схемата тръбите . Значи трябва само малко да го намаля а за външния реактор не знам дали няма да си изтровя рибите защото аз co-то не го спирам изобщо работи си денонощно. Дайте и някакви идеи какви растения може още да сложа примерно в дясно отзад . Поздрави.

Amev

Щом не го спираш , когато ти изгаснат лампите пусни една помпичка за въздух с едно камъче и я направи да спира 2-3 часа преди да светнеш. Растенията нощно време се хранят с кислород най-лесно казано.

stoyan

Да попитам още нещо . В момента светя със 2 лампи т5 по 24 w на един кръг и още една т5 13 w която свети 2 часа . Всичките са 865-и и са с рефлектори . Имам 880 , 840 , аквастар , и гролукс . Коя от тях мога да сложа на мястото на едната т5 24 w да свети като основна със 865. Поздрави.

Борис Христов

Цитат на: stoyan в 13.01.2016 19:07
Да попитам още нещо . В момента светя със 2 лампи т5 по 24 w на един кръг и още една т5 13 w която свети 2 часа . Всичките са 865-и и са с рефлектори . Имам 880 , 840 , аквастар , и гролукс . Коя от тях мога да сложа на мястото на едната т5 24 w да свети като основна със 865. Поздрави.

При изброените 865, 880 и 840 на растенията им е все едно кои лампи ще сложиш.Зависи как ти харесва на теб.Лично аз предпочита топла светлина отзад и студена отпред, но това си е мое мнение.