• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 22:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на PVV

Започната от PVV, 03.06.2012 22:51

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

PVV

Че си плува, плува си . Но е затиснат с два слоя отгоре и се надявам , като се накисне да не плува. Пък и няма поне засега кой да рови много надълбоко. Много пореста печена глина е чешко производство и се надявам да се засели доста бактериална сган вътре. Лошото е , че не оставих няколко топчета да се киснат да видя какво ще стане. Всичките набухах вътре.

Borko7

Цитат на: Nikiengi - 04.06.2012 14:59
Това което съм писал няма общо с рибите, а с растенията и то не всички, освен това, ако подава СО2,нещата ще са различни. Казвам това от собствен опит, тук в Пловдив водата също е много твърда.  :-)

По-трудно им е на растенията, няма как. Но да си вземаш осмозна вода и да смесваш е много сложно и не си струва.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

PVV

Ей, вкарахте ме във филма и няма връщане. Днес се правих на градинар благодарение на растенията ,които ми прати evgeni200 за което му благодяря. *thanks
Едва намерих място и  за бонусите , които ми прати. Садих полянки и по-расови храсти до припадък. След мен рибите вадят , аз пак садя и така докато ги възпитах.Канистъра и торовете идват в понеделник с Еконта и се почва сериозната акваристика. Приготвил съм Макарова за водораслите и ги чакам само да се покажат.Няма чакам дълго сигурно. Назорих се докато изпия пепсито , но и СО2 системата е почти готова. Маята още не съм взел, но ще открадна от жената. Ето и една снимка от днес.


PVV

Наближава месец от старта и се появиха първите обезпокоителни признаци . Белия грунд започна да покафенява. Вариантите са да са остатъци от храна , или кафяви водорасли. Не мога обаче да различа остатъци от храна дори с лупа. По скоро зрънцата на грунда са станали кафяви. Не ми мязят обаче и на водорасли. Най силно е покафенял грунда там където е изложен на светлина. Под корена и под лимончетата си е още бял. По принцип ако са кафяви водорасли , би трябвало да се появят на по-слабо осветените места, а при мен е точно обратното.Осветлението ми е 3х30 Вт Т8( две Аквастар  и една Гролукс) Реално водата е 190-200л.Сега не знам да увеличавам ли осветлението( страх ме е петното да не се увеличи) , или да намалявам. Храня един път на ден по малко с таблетки за сомчета и имам 6 сомчета по 3-4см и три молинезии също толкова големи.Светя по 8 часа на ден. На растенията старите листа гният по-малко, но избиват и нови.Не съм почнал да торя още и да слагам СО2 макар ,че съм готов. От два дена пуснах и външен канистър JBL900. Водата е кристална и на последните тестове с лентички нитритите са 0 , а нитратите 25 . Мисля ,че вече може да пусна няколко неона , но искам да си уточня процеса с грунда и тогава.На долните снимки се вижда границата на тъмната и светла част.


Всички кварцови пясъци ли потъмняват така или да съжалявам , че сложих бял.

Peza

Това са кафеви водорасли според мен, ще отминат.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

Methokill

И аз имах такъв проблем... И се оправи.Спосойно :-) :-) :-)
300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

PVV

 Явно не съм от добрите градинари-всъщност сега се уча. Растенията не вървят под грунда и не знам на какво се дължи това. Нормално ли е така да изгният заровените части на растенията.Листата на лимончето се сбръчкаха , а на някои други стават прозрачни и гният. Досега си мислех ,че това е вследствие на скорошното присяване, но мина вече месец , а положението се влошава. Он вчера пускам СО2 ,като разбивам балончетата с вътрешния филтър, а от днес сложих и още 1080лумена осветление с две светодиодни ленти. Може би ще добавя още две , защото ми  изглеждат недостатъчни. Нямам място за още една пура и затова добавям LED, като ще е на отделен таймер и ще се включва 2 часа преди основното осветление и ще изгасва 2 часа след него. Смених и тора на Сера с Easy Life ProFito. Сега няма пипам нищо две седмици и ще наблюдавам. Или ще го бъде или не. Жената ме гледа подозрително като обикалям около аквариума и вече е сигурна ,че ми има нещо. :-D :-D  



От флейтата мехурчетата СО2 излизат много малки и се реят доста из водата докато стигнат повърхността . Някои се разтварят преди това.Знам ,че не е ефективен много този метод , но засега така ще бъде, докато се сдобия с нещо  по добро.



PVV

Докато се мъчим с треволяка и го чакаме да се оправи понапълнихме и обитателите. След едно ходене до Русе по работа съчетахме полезното с приятното и позаредихме обитатели от" Изгубения рай" . Не очаквах жената така да се захласне по риби ,като влезе в магазина. Ако я бях послушал за рибите ,които харесва, трябваше да пренесем магазина в Разград. След намеса от моя страна отнесохме само пасаж данио(7), пасаж Thayeria boehlkei -  хокейки(7) и пасаж неонки(5) . За сега се получи такава супа в аквариума. Всичко играе, плува и се гони , а аз се кефя.
http://vbox7.com/play:0a4f8007e2

Специални благодарности към собствениците на "Изгубения рай" . Обслужването и магазинчето са на висота. Препоръчвам го на всички ,които имат път към Русе.  *privet*

PVV

 Вече сме на два месеца. В ляво лимончетата не вървят и остана празно. Ще запълвам пак сигурно с лимончета. В дясно полянката също много бавно расте, но поне се виждат нови издънки, което ме радва. Другите растения се позасилиха откакто почнах с торенето и СО2 . Искам и на корена да сложа някакъв мъх, но не знам какъв ще подхожда повече. Обитателите се чувстват добре и това ме радва. Водорасли няма, сама малко кафеви в грунда ,но на места започнаха да изчезват. Появиха се охлюви, явно с някои растения ги внесох от стария аквариум и сега си бия главата ,че пренебрегнах правилата да ги мина през разтвор от белина и вода. Ще се радвам , ако дадете идеи или посочите грешки. Искам да скрия техниката в ляво, че стои грозно и празно там.








Methokill

300l malawi
Metriaclima Lombardoi
Metriaclima Greshakei
Labidochromis Hongi
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Demasoni
Cyrtocara moorii
Pseudotropheus Saulosi Taiwan Reef
Ancistrus Sp.
Ancistrus L144

PVV

Благодарение на колегата   naka4y голия ми досега корен взе , че се разлисти. Голямо връзване беше . По едно време мислех вече да извадя чука и пироните и да ги ковна. Да не говорим,че бях напълно беззащитен отзад в продължение на час надвесен над аквариума с двете ръце вътре до лактите. :-D Надявам се съм успял да ги вържа добре и да се прикрепят стабилно и те самите. Да е жив и здрав колегата, даже  скалариите веднага си харесаха новата придобивка и почнаха да я бранят от нашествиници.




naka4y

 Като гледам най-малкото май най-много те е изнервило  :-)  Иначе сега корена е в съвсем друг вид, по-добре от преди  :-)

PVV

Врътна се за снимките, но ще го вържа и него при следващата смяна. :-D

PVV

От Карлово благодарение на колегата nika4y пристигнаха и тройка криптокорини, които идеално се вписаха в средния план на джунглата. Хаоса взе да става пълен , растенията все повече , а радостта за очите голяма. Карам на принципа -повече зеленина засега. Като видя кое, как -тогава ще подреждам. Първия проблем излезе с големината на валиснерията. Стана около 90 см и взе да се омотава отгоре и да пази сянка. Сега се чудя как да я подрежя без да и личи. Ще стане ли , ако само дългите листа ги отрежа от основи, а по-късите оставя.



bicho1976

Грабвай ножицата и режи валиснерията, от де ти е кеф.Аз моята я режех два санта над повърхността,след седмица пак.

Similar topics (5)

9346

Публикации: 36
Прегледи: 10069

23148

Започната от dune


Публикации: 16
Прегледи: 8828

41682

Започната от Penta


Публикации: 164
Прегледи: 47940

56550

Публикации: 13
Прегледи: 4670

11109

Публикации: 28
Прегледи: 8911