• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
04.06.2020 07:07

Новини:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариума на Манол

Започната от manol, 04.01.2013 14:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

manol

Слагам 10мл/седмица течен тор Easy life pro fito или някакво такова.... забравих какво беше а го купих наливен  :duvar:
Много ли е или малко?

terier4o

Колега спри торенето за известно време, започни да сменяш вода през ден, добави още бързорастящи растения, започни да добавяш изикарбо директно върху участъците с брада..... възможно е да си организирал кофти течението в аквариума и да вдига буклуци от дъното ..... Положението хич не е розово в момента ... малко си го изтървал .  Вземи си и няколко САЕ ще помогнат за борбата с брадата :)

manol

След малко почистване реших и да поразместя за да "отворя" малко аквариума. Също така реших да пробвам полянката с Micranthemum micranthemoides вместо с марсилеа, тъй като видях че много му върви.... а го бях бочнал неглиже в ъгъла.
:popcorn:

evgeni200

Цитат на: manol в 04.06.2013 13:01
Слагам 10мл/седмица течен тор Easy life pro fito или някакво такова.... забравих какво беше а го купих наливен  :duvar:
Много ли е или малко?


А макро елементи?

manol

Не.
Нямам понятие как да разбера какво ми липсва и какво предозирам  :-[

easternalien

ProFito го дават 10мл на 100 литра седмично, аз също го ползвам :)

vesso_vv

Колега,камъните тества ли ги с оцет ... някой от тях приличат на варовик ...
Миналата седмица ти писах нещо на лично,сега пак ще ти го кажа : ела в Неделя до нас и ще ти нарежа бързорастящи стеблени да си напълниш аквариума ... пари казах,че не искам ... даже ще почерпя кафе или бира ( зависи по кое време ще минеш  :-D
Между другото брадата придава на камъните много приятен вид и ако не се разпространи по растенията,си помисли дали изобщо да я махаш ...

manol

 *DRINK* ОК бирата аз я нося

manol

Вчера промених малко разположението на камъните за да мога да затворя по-добре двата края в аквариума и да постигна по-ясно изразена V-образна форма на силуета и триъгълна форма на дъното погледнато от горе.
В левия и десния ъгъл зад камъните съм засадил хемиантус, които чакам да стане на огромна туфа за да запълни мястото  :-D

Caxapa

Къщичката-замъка малко не се връзва с общия изглед. Виждал съм подобни картини из Алпите но при теб има несъразмерност   между какмъните и тази къщурка. Може би дървото засилва това чуство но пък то според мен си е супер.

manol

Сега като каза и аз го видях. Хубавото на тази къщичка е че е направена от малки каменни блокчета.
Всъщност къщичките са две. Ако взема по-малката и и махна най-долния ред блокчета за да стане по-ниска, ето как би могла да изглежда.

: 13.06.2013г 09:09ч
А дали да не я преместя някъде под дървото за да не разсейва толкова много. Сега ми се струва че на пръв поглед има две фокални точки и погледа се прехвърля от дървото към колибката и обратно.

Caxapa

Щом те радва, остави си къщичката. Може и да се получи нещо. Така малка, пък сега се губи някак.  Но корена може да покриеш с  Коледен мъх или някакъв подобен. При добро оформяне и поддържане, ще добие форма  като корона на дърво  над къщурката.

manol

Полянката започна да се сгъстява..... скалите започнаха да растат....
Много е готино когато най-накрая виждаш че нещата започват да се случват  :popcorn:

manol

Продължавам с документирането на развитието.

Чавд

Здравей,
поздравления за чудесният аквариум  *BRAVO*.

Това което аз бих направил е да разкарам всички (или повечето камъни) от дясната част, така че да се оформи хубава полянка. В момента също не е лошо но някакси ми идва литъл ту мач :)

Поздрави  *bg*