• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
26.04.2024 05:31

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Помощ!! Нахапано данио!!

Започната от Maria fiki, 15.07.2016 11:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Maria fiki

Здравейте! Имам 100л. аквариум с външна помпа с гъба, нагревател, който е настроен на 24 градуса, термометър, лампа 15W. Начинаеща съм в акваристиката. От 3 дни гледам рибки. Имам 2 гупи, които са женски и са бременни ( така си ги купих ), 6 неончета, 2 данио и 2 сомчета (знам че са малко за 100л аквариум, но реших да започна с по-малко, за да им хвана цаката). Всичко си беше нормално до сега, но вчера ги оставих сами за една нощ. На сутринта, като се прибрах, заварих едното данио на грунда, явно е умряло и перката му се е заклещила между камъчетата. Веднага взех кепчето и го извадих. Като го видях се уплаших. Беше нахапано и очите му липсваха. Възможно ли е гупите да са го нахапали така след като е умряло, защото са били гладни. Храня ги веднъж в деня към 17 часа с люспи, някъде полови чаена лъжичка от тях. Гупите ми се хранят малко и с растенията в аквариума. Четох, че те трябва да се хранят по два пъти на ден, но аз няма как, защото ги гледам с други рибки. Кажете какво да правя. *HELP* *HELP*
https://s32.postimg.cc/jz068xw5h/IMG_1468566136945_V.jpg

pl86

Възможно е да са го нахапали останалите риби и сомчета след като е умряло, не защото са били гладни ... просто рибите така правят, винаги биха хапнали още малко.
Това не значи че ги храниш малко, може да храниш и два пъти на ден с двойно по-малко храна, младите риби се хранят по-често по принцип.

Трябва да търсиш причината, защо е умряло даниото.
Кога е стартирани аквариума? Кога пусна рибите (пишеш преди 3 дни, ама веднага след като напълни аквариума ли)? Как сменяш вода?
Общо взето колкото повече инфо дадеш, повече отговори ще получиш ;)
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef