Здравейте,
Дойде време да представя и моите скромни 2 аквариумчета. От половин година имам нано аквариум 7 литра, в който гледам една мъжка гупа.
Преди около 2 седмици си взех по-голям аквариум - 70 литра в комплект с всичките му принадлежности, капак, осветление, вътрешен филтър, нагревател 100W.
Взех си 3 молинезии - 2 мъжки и 1 женска. Няколко дни след като ги взех женската роди. Поради това Борко (мъжката гупа от наното) се озова при молинезиите, а малките - около 20-25 отидоха в наното.
Първата вечер молинезиите разцепиха Борко, който се стресира доста, скри се зад филтъра и не мърдаше. 2 дни след това всичко е наред никой не обръща внимание на Борко, той си е жизнен и се радва на по-широк дом.
Малките молинезии се развиват добре, вече са една на няколко дни а си личи че пораснаха. Няма жертви освен 3 които майката изяде по време на раждането... Храня ги по 3 пъти на ден със стрити люспи като 1 час след това сменям 1 литър от водата с престояла. Личи си, че някои са чисто черни, други шарени, а останалите бели, като предполагам, че ще станат жълти. Съотношението е горе долу 1/3 - 1/3 - 1/3.
Преди 2-3 дни си взех и един анцитрус, много е сладък, почисти листата на анубиаса и пещерата е неговото място, когато не смуче стуклата или растенията.
Плановете са ми да си оставя някоя малка молинезия ако ми хареса, другите ще ги раздам, продам разменя и т.н.
Другите обитатели, които мисля да имам са 4 коридораса, но тях след някоя друга седмица. Не съм решил какъв вид, но пандите примерно много ми харесват.
Търся и подходящо растение, което да сложа в ляво, защото е празно. Може някой висок анубиас, валиснерия или криптокорина.
Ще помисля и да махна женската молинезия и да имам само мъжки, защото няма да правя развъдник :drinks:
Това отдясно е аромалампа. Знам, че може да ме оплюете, не отговаря на стандарти за акваскейпинг, но на мен ми харесва. Ако намеря дори същата може да я сложа отляво пред растението, което още го няма.
Чакам съвети и препоръки. Снимките са малко гадни, защото с телефона повече не може.