• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 07:50

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариума на hunter

Започната от hunter, 07.05.2013 21:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hunter

18.05.2013 16:20 #15 Last Edit: 18.05.2013 19:45 by hunter
По-хубава снимка от тази не мога да дам
Притеснява ме това,че са във някакви обикновени торби без етикет и дето се казва всичко друго може да е. И седи като прашна и дупчици не виждам. Сега ще пробвам да премия малко може като падне прахоляка пък да се покажат. Сега като го премих се забелязват на някой парченца леки вдлъбнатини. Пусна много керемиден прахоляк нормално ли е? И като го премих някой са със друг цвят не така керемидени ами по тъмни като тъмно сиво. И нормално ли е като то стисна силно между пръсти със нокът да се троши?
Ето след като преплакнах част от лавата и падна доста керемидено червен прах цветовете и станаха различни не знам само дали е нормално.
Надявам се някой от по-опитните и най вече тези които са виждали в действителност Лава да изкажат мнение. Всеки съвет или препоръка е ценен за мен  :-)

Penta

Снимките са супер размазани и трудно може да се види нещо. И в моята лава между червените има и сиви, не толкова шуплести като тях.

hunter

Знам и се извинявам че снимките са по всякаква критика но няма с какво да се снима качествено. Знам че за да се даде адекватен отговор иска и добра снимка но няма как. Благодаря ти  :-) Поиграх си с настройките това е максимума

Nikiengi

Съдейки по цвета си е истинска лава, пък поричките явно само ти можеш да си ги видиш, снимките са много зле. А като гледам цвета на пемзата и тя си е това, разбира се така от разстояние трудно може да се прецени, но щом плува значи си е пемза. Ако го видя от близо мога да кажа със сигурност, но така ...! :-)

hunter

Много ти благодаря колега, май смело ще слагам във аквариума след толкова положителни мнения  :-)  *THUMBS UP*  *YAHOO* А тази пемза потъва ли си или така си плува? За сега не е потънала във кофата която съм я поставил.

petko

Пемзата в гореща (вряла)вода,по лесно и бързо ще се накара да потъне.

hunter


hunter

Колега аз съм писал където е нужно какви са ми забележките към колегата който ми прати материала. На мен не ми пречи да се извиня и да призная ако има грешка от моя страна. Допусках че след неточностите по купуването е възможно да има издънка и със материала. Ако все пак съм обидил или съм засегнал колегата моля да бъда извинен. Това се отнася само за материала за това по колко ми е пратил и тн. не се извинявам защото не мисля. че аз дължа тези извинения. Благодаря още веднъж на всички колеги които взеха мнение по темата дали това е Лава и Пемза оценявам това. Сам нямаше как да преценя. Пемзата пренощува във кофата с вода (смених със вряла както ме посъветва колегата) и е потънала на 50% за сега.

hunter

Едно клипче на кипежа днес но с кофти качество сори  :-)
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

hunter

След днескашната смяна на вода и кастрене  :-)


Имаше още 2 снимки но неможах да ги кача вади ми тази грешка Upload
Upload Failed! Invalid format (jpg|bmp|gif|pcx|png|psd|tif) а формата си е като на другите снимки и размера даже е по-малък но както и да е  :-)

едната успях да кача но другата ми прави въртел.

hunter

Искам скоро да направя рестарт на моята локва но имам дерт. Не разполагам със друг аквариум във който да преместя зверовете. А те са 2 ембер тетри 2 разбори еспей 3 неона 1 отосинклус 1 неретина и незнайно колко черита. Трябва да са зад борда 2 седмици защото ще правя много слоен субстрат по темата. И се чудя във какво да ги отделя за да не се гътнат и да не им е много стресиращо. Някакви предложения ако може  :-)

trupai

17.06.2013 12:01 #26 Last Edit: 18.06.2013 11:55 by trupai
Две седмици е много време, затова най-добре е в друг работещ аквариум. Иначе вариант е в да ги сложиш в една кофа заедно с растения и да им пуснеш аератор. Никакво хранене, смяна на 15-20% вода през два дни. Добре е да не са  на светло и кофата да е покрита с нещо за да не изкачат рибите и да избяга неритината. Така съм държал риби за 4-5 дни без да имам жертви.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

hunter

За техника съм подготвен имам си резервна аератор термометър филтър. А със каква цел да не ги храня?

stanislav89

Когато аз правих многослоиният субстрат от темата на Predator, която ти дадох не съм чакал 1 или 2 седмици за риби. Пусках ги веднаха щом напълних аквариума и нямаше жертви.

hunter

 :-) ще помисля над това.

Similar topics (5)

10047

Започната от borislav


Публикации: 47
Прегледи: 14752

25126

Публикации: 15
Прегледи: 5484

44271

Публикации: 24
Прегледи: 7361

8102

Публикации: 23
Прегледи: 10096

19975

Започната от kdravia


Публикации: 13
Прегледи: 3963