• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
25.04.2024 14:03

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум 50 литра

Започната от Luscious, 11.02.2016 17:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Luscious

Здравейте колеги, подарих на приятелката ми малак аквариум 6.6 литра (в който оглеждахме 3 бети женски, изядоха се и остана само една, приятелката ми много плака *SORRY*) с идеята да си го гледа и грижи за него, но това е само в приказките.След време тя реши, че имаме нужда от по голям, та нейния чичо и подари голям аквариум 50 литра (с филтър и нагревател) и от там се почна приключението, взехме си грунд (искаше розов, убедих я че не е правилно и само за нея ще е красиво, и купихме нормален), растения незнам как се казват но лесно се отглеждат  :-) и рибки: 4 молинеза, 4 плата и сом анциструс и джули(така казаха че се казват от магазина).Всичко ок тръгнахме добре, но вкарахме бетата да не е отделена а всички да съжителстват заедно, пак проблем бетата умори едната молинеза и обратно самостоятелно си живее в малкия аквариум. За момента всичко върви страхотно само осветлението ми е куцо, не успявам все още да си намеря лед крушки в момента съм със 2х5w на 220v 3000k(топла светлина) GU5.3 накрайник. Надявам се да нямате много грешки, но всяка забележка ще ми е от полза, бъдете критични.

niki_o

Поздравления за спечелената битка с Половинката.Подобни битки са доста трудни понякога :-D
Може да добавиш още растения и някой по-голям камък да расчупиш дъното.Молитата са ти три-да,но Платите ти са само две,а другите две са Хелери :-).
Неразбрах дали търсиш съвет за осветлението?

Luscious

Хаха, доста се изложих с рибките  :-| , определено ми трябва съвет за осветлението, не успявам да намеря такива лед крушки и това е. Забравих да спомена, че имам и една скарида ред чери и охлюви(някакви)

baygry

Цитат на: niki_o - 11.02.2016 18:10
Може да добавиш още растения и някой по-голям камък
+1.И за коридорасчето не е добре да е самичко..
Варианти за осветление -много.Окачено,монтирано на капак,от тези които се захващат на ръба на аквариума или просто по силни лед крушки?

Luscious

Цитат на: baygry - 11.02.2016 23:26
+1.И за коридорасчето не е добре да е самичко..
Варианти за осветление -много.Окачено,монтирано на капак,от тези които се захващат на ръба на аквариума или просто по силни лед крушки?
Мерси за съветите, ще опитам да ги реализирам  :-) ,за момента сомчето ще е самичко.Да попитам, че имам една скарида ред чери, струва ми се че е изплашена и стои само по гъбата на филтъра, това защото е само едничка ли ? Гледам че другите рибки не я закачат, а я взех с идеята да помага с борбата с водораслите по растенията.  *dontknow*

baygry

Скаридката стои на гъбата защото там си намира неща за хапване.Щом рибките ти не я закачат вземи още скаридки,една няма да почисти кой знае колко..

Similar topics (5)

38311

Започната от piksi


Публикации: 9
Прегледи: 4063

12522

Публикации: 8
Прегледи: 4290

26490

Публикации: 40
Прегледи: 28697

58457

Публикации: 82
Прегледи: 55246

15583

Започната от миа


Публикации: 4
Прегледи: 5265