• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариум 32 литра на Sheytan (75 литра нов)

Започната от sheytan, 25.09.2009 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

adam

За първи път влизам в профила ти Sheytan, и първите ми асоциации от твоя аквариум са нежност, стил и спокойствие  *THUMBS UP*
А за Альоша ще кажа, че е пич от всякъде 8-)

spetsa

Аквариума е добре,но разкарай самчето защото много рови.Ще ми е интересно да го видя след като растенията на заден план израснат.  *DRINK*

sheytan

Адам, благодаря за коментара. Альошката бях решила само да го измъкна от лошите условия, обаче всички в къщи се влюбихме в него. Вече си е намерил скатано местенце и си е у дома.

Спеце, растенията ги намалих на 8 часов ден на 2 пъти, че кастрих по една педя на 1-2 седмици и честно да си кажа по ниско подстриган по-ми харесва. В момента са почти до повърхността и ми се струва доста обрасъл.

Luton

Поздрави и от мен, новите снимки показват още по-добър аквариум.
Аквариума изглежда доста по голям, как се е получил ефекта?

sheytan

Оптическа измама. Снимката я кропнах и премахнах малка част от горе и повърхността на водата.Малко празно е, защото го поддържам по-ниска растителност. Дребните детайли винаги са в полза на ефекта- различни мъхчета и по-дребнолистни на преден план, също и камъчета от скалните късове. Смлях с един чук няколко къса, които се мотаха доста време вкъщи и си харесах разни големини. Разположих ги около големите, но сома ги подреди доста по-хаотично. Не се сещам друго да съм правила по въпроса. Може би самото развитие на флората също е фактор. А сетих се. Хигрофилите се кастрят почти всяка седмица. Сега листата им са два пъти по-дребни.
: 24.09.2010г 07:07ч
Една снимка на мелания пак. Много ми наизлязоха тия дни. Големи и жизнени. Красиви и полезни животинки.
Luton

Каквото и да си направила, определено е сполучливо.
Наистина аквариума изглежда, доста по-голям :-)

Какво означава " кропнах", съжалявам за дилетантството!

sheytan

Изрязах. Пише се crop. С него можеш да премахнеш от снимката на аквариума обкръжението, капаци и прочие. Обикновено работи с прави ъгли. Селектираш какво искаш да остане и режеш. Ако не разбираш пиши на лично да не спамим темата.

sheytan

Малко нови снимки от днес. След многократно стъргане на камъните се разбра, че не мога да се отърва от брадата по тях. Нямам време за рестарт и се примирих. Даже започна да ми допада как хубаво се е сгъстила.

Благодаря на Ники Тошев, че дойде да снимаме аквариума!

deadline78

допада ми всичко което правиш с аквариума  *privet* *privet* *privet*

Nikola 1

 :-) И аз не мога да отстраня черната брада благодарение на вуйчата. ;-). Оставих я.  *YAHOO* Аквариума ти е станал много добре. Поздрави!

Асен Евгениев

Не пипай брадата, много е яка! *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

santah

Чудесно аквариумче! С брадата наистина стои добре, стига да не нападне растенията и мъховете.
Едно въпросче: Къде намери симуланс?

hajigeo

Много е добре, не го закачай.

nikolaytoshev

На живо изглежда дори още по добре. *BRAVO*
А брадата стои много декоративно върху камъните. Растенията не са засегнати от нея. *privet*

sheytan

Благодаря за положителните отзиви. И вярно брадата нападна камъните и по-специално скалните късове. По дребната фракция няма следи- тя е от друг произход. Бях гледала някъде оформен аквариум само с черна брада и изглеждаше много мрачно и естествено, все едно си по-надълбоко. Може да пробвам след време да използвам тези заразени скали за подобно оформление.

Цитат на: santah в 18.10.2010 09:09
Чудесно аквариумче! С брадата наистина стои добре, стига да не нападне растенията и мъховете.
Едно въпросче: Къде намери симуланс?

Неоните са ми от година и нещо. Те ми бяха първите рибета. Взех ги от Мишо Калкана, но не съм сигурна че има в момента. Той има профил тук. Намери го и му звънни да го питаш. Тези специално са много стреснати, защото са диви. Много красива дребна рибка за по-малки аквариуми. Отдалече се вижда само синята лента.