• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариум 32 литра на Sheytan (75 литра нов)

Започната от sheytan, 25.09.2009 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Peakone

Еха колко бързо са пораснали мъховете  *BRAVO*

За подредба на растенията не бих давал препоръки предвид, че още съм "босичък" :P ,но си мисля, че ще стоят добре няколко вулканични остри камъка на средна и задна линия(в дясно от паричката), сложени полегато и да стърчат наляво като скала. Да не са много едри, за да не развалят ефекта.

След някоя друга седмица сигурно ще отскоча до водопада на първенецката река и може да дойдеш да си харесаш нещо от билото на хълма ако искаш (там намерих и моите) ;)

sheytan

Нямам против. С удоволствие ще пощъкам по реката. Ще организираме нещо като светне слънце и се постопли.

sheytan

Здравейте отново! Направих друг аквариум около 65 литра вода, 75 по мерки. Нямаше да го показвам още че е пеленаче на месец, но взе че цъфна една валиснерия в него. Снимките са кофти - от телефона, но нямам друго в момента. За нещастие докато се усетя да снимам 2те женски ендлерки нападнаха цвета и почти изядоха венчелисчетата. Сега ще дебна следващия.
piterd

Браво на теб,
Явно добре се грижиш за растението. Досега не бях виждал какво представлява цвета на валиснерията.
Подължавай все така :-)

kvostaaa

Направо съм възхитен от подредбата  *BRAVO* имаш страхотен усет!!!Тази ричия без цо2 ли върви под вода и с какво осветление си?
п.с. Скаридките се размножиха вече имам мънички скаридки,много са яки как щъкат  :-)
Ако някой те обиди, СПРИ, преброй до10 и след това пречукай гадното копеле!
,

sheytan

Благодаря за отзивите! Квостава: Засега си расте добре без СО2 ричията, но скоро мисля да пусна. Ако може още утре. Днес навързах маркучите и направих раствор, но не съм уплътнила капачките и изпуска. Осветлението е една 18 вата пура на Филипс (765 мисля че това е спектъра, но не съм сигурна) и една енергоспестяваща 8 вата 6400келвина. Ето и малко по-свясни снимки. Една на целия, една по близка и две на скаридки, които благоволиха да позират. Благодарност на nikolaytoshev, че дойде с апарата си да снимаме! Коментирайте на воля.
JEMvasso

Перфектни снимки, чудесно е ! *DRINK*

nikolaytoshev

На живо аквариума е дори още по-красив *OK*
P.S. Трябва отзад да сложиш едноцветен фон за да се открояват по-добре растенията и рибките.

sheytan

Още мисля какъв цвят да е и пробвам директно на стената, че скоро ще трябва да боядисваме стаята.  :-D Черното малко ми е подтискащо, а синьото ми е седи като морски- асоциация някакава. Засега съм на това светло сиво-зелено, но и от него не съм много доволна. Ако имате идеи за цвят споделяйте.

iek

Черният фон е подходящ за случаите, когато стеблените растения на заден план са по-рехави, докато светлите фонове придават по-ефирно чувство, но създават допълнителни трудности при заснемането на аквариума. За снимките можеш да осветяваш допълнително с една лампа стената или какъвто фон сложиш на нея, за целта е добре да има поне 10-на см свободно пространство, за да излезе извън зоната на фокуса.

Долната трета изглежда много добре, камъните имат хубава структура, но е добре линиите на релефа им да са ориентирани в една посока.

sheytan

Да прав си. Хард скейпа е малко разхвърлян. Има какво да се желае. Реших понеже имам повече време днес да опиша с латинските имена всичко що е в аквариума.
Растения:
Cryptocoryne affinis
Egeria densa- само един стрък
Hydrocotyle leucocephala- паричка
Hygrophila difformis
Hygrophila polysperma
Hygrophila polysperma "Rosa Nervis"
Ludwigia palustris green- днес забелязах пъпки, които се надявам да са цветове
Mayaca fluviatilis
Rotala indica
Valisneria - 2 вида обикновенна, която стана доста голяма и цъфна и по-ниска
Има и още едно, на което не успях да намеря името

Мъхове:
Riccia fluitans
Vesicularia dubyana- явански
Leptodictyum riparium- много интересен на финни вертикални нишки

Алги:
Chladophora aegagropila
И други засега малко, надявам се да спаднат.

Папрати:
Microsorium pteropus
Microsorium pteropus Windelow

Безгръбначни:
Neocaridina heteropoda sv. red (Red Cherry)
Planorbis
Physa
Melanoides

Риби:
Paraheirodon simulans - 14 броя, разговорно е зелена неонова тетра
Tanichthys albonubes - 7 броя, разговорно е кардинал
Poecila wingej - 2 женски, един мъжки и 4 почти на месец

Аквариума е на мецес и 10 дни. Размери 75/25/40 Д/Ш/В. Побра близо 65 литра вода. Филтъра е SUN SUN 600 л/ч. Отоплението Shark 25W, работи повече от година и се справя чудесно с този обем. Температурата е 24 до 25. Седмично сменям 12 до 14 литра с престояла и темперирана вода.

kvostaaa

Може найстина да раздвижиш малко хардскепа само,иначе другуто на мен ми харесва.Може да наклониш каманите от лявата част леко на дясно!Забелязах,че си сложила и Selaginella wildenowii,което не е типично подводно растение а се използва повече като терариумно прдполагам че може да се използва и като палудариумно,четах че под вода може да живее и по-дълго но малко по-малко умира,а иначе Leptodictyum riparium,наистина е страшно красив мъх,много ми харесва едно от най-любимите ми е *THUMBS UP*
Ако някой те обиди, СПРИ, преброй до10 и след това пречукай гадното копеле!
,

sheytan

Салагинелата я махнах вече. А мъхчето е много добро. Заложих от него на 2 места и тръгна добре. Всъщност малко се промени аквариума от миналата седмица. Ще видите още снимки тия дни.

Raven

Супер е аквариума с тези мъхове- много свежо.
Не слагай в никакъв случай черен фон, аквариума е от "светъл" тип и тъмен фон според мен няма да е добре.
Най добре ще стане както Иво те е посъветвал- светла и подсветена отдолу стена.

Това в средата точно някакъв корен ли е?
Вижда ми се малък, според мен или го махни или сложи нещо по съществено.

Имам чувството че търсиш идеята още, ако наблегнеш повече на камъни с мъх+ дребнолистни растения,  и поизчистиш другите елементи като корени и едри растения може да стане нещо по добро, сега ми се струва че има няколко модела едновременно.

Аз бих добавил повече камъни за сметка на корена и едрите растения, това като идеи само :-)Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.