• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 10:36

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Всичко за Red Cherry shrimp

Започната от Лора, 20.10.2008 20:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danielm

Женската изглежда с добър червен ген ... уви.

ogun

Да сподела опита си с една техника за скаридите.
Сложих 10 от тях в една родилка за живородки в аквариума като им сложих малко мъх и ричия.
През 2-3 дни им давам по 1/4 таблетка за дънни риби.
Резултатът след няколко месеца е, че в аквариума с родилката със скариди популацията се увеличава много по-бързо отколкото от другите ми аквариуми. В аквариумите гледам молинезии и гупи.

Постоянно има женски с яйца в родилката, малките като се излюпят и излизат през дупките и си щъкат из аквариума.

Обяснявам си го с факта, че в родилката никой не ги закача пък и ги храня само тях.
Без родилка също се увеличава популацията, но много по-бавно.
Друг плюс е, че по този начин могат да се изберат най-красивите и големи за да се чифтостват помежду си.

dreamer

Здравейте,
Женската "снася" ли без наличие на мъжки в аквариума?
Не съм сигурна, че има мъжки. Бяха малки. От две седмици ни няма покрай аквариума и според мъжът ми има женска с яйца. Тъй, като още ми е трудно да ги различавам ( първи аквариум, стартиран преди месец и нещо) Искам да знам дали да ходя да купувам мъжки или наличието на яйца предполага, че вече има мъжки в аквариума?

MeTogu

Мисля че е възможно да има няколко пъти хайвер с едно заплождане. Така ,че няма да се притеснявате.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

VDO

Щом пускат хайвер ,значи има и мъжки.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Lovely

Здравейте  от мен. Изчетох с интерес темата, но имам едно практическо питане: Имам женска скарида с хайвер,преместих я в по-малък 15л.аквариум преди 3 седмици заедно с една мъжка. В аквариума има 3 мънички панди, 4 бебета гупи на 3 седмици и няколко мини неонки. От една седмица женската стои под листата на едно анубиасче и неизлиза. Нормално ли е това при бъдеща "родилка"? Благодаря предварително за отговора!

VDO

Нормално е,скаридите така си прават-завират се по растенията и си чоплат,но с тия "мини" неонки в 15л аквариум не чакай да видиш малки скариди.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Lovely

Разбрах. А има ли начин да накарам скарида да дойде на определено място в аквариума (освен с храна) за да мога да я хвана по-лесно или при смяна на водата да "навивам ръкави и бъркам на дълбоко"? Питам защото и в 60 л. аквариум онзи ден видях бременна, а там имам доста данио. Имам само 5 скаридки, та ще се постарая да ги поумножа... :)

Lovely

Споделям:методът с ръкавите се оказа най-ефективен. Така,че вече си имам скаридарник с 2 бременни скариди и новоизлюпени бебета! :)

mushroom

Здравейте,
имам един такъв въпрос.
След колко време трябва да добавя други скариди, за да "опресня" кръвта? Тоест да не се получава израждане на скаридите или там както се нарича, когато си се мешат само помежду си?
Надявам се да съм се изразил разбираемо. ( - :
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

Caxapa

При скаридите има делене на оцветени и бледи. Избираш най-оцветените и пускаш в аквариума който ще ти е основен. Делене му е майката ми бе казал един местен тук австрийски скаридар.  Отделно от време на време  вземаш някое ново но пак с добри цветни показатели. Да не пропусна и храната е от значенение за окраската. Не на последно място е и ако са подложени на стрес-пак избледняват..

mushroom

Vielen Dank,
това е ако искам да правя селекция, а за момента аз просто съм ги хвърлил при бебе гупичките и те там си живуркат. Живот и здраве може и селекция да почна да правя.
Въпроса ми беше, дали трябва примерно на 5-6 месеца да пъхам някой от друго котило, за да освежа кръвта. Един вид да не стане инсест.
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

NO CARRIER

Мисля, че при безгръбначните израждането от близкородствено кръвосмешение не е толкова явно изразено и няма от какво да се притесняваш. :)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

mushroom

Ясно... то притеснението ми е, че колегата, от който ги взех не го е правил.
Ако ми попаднат от някъде другаде на добра цена, ще си взема 5-6, ей тъй да има.
Благодаря!
"We Do Not Inherit the Earth from Our Ancestors; We Borrow It from Our Children."

niky

От собствен опит мога да ти кажа, че като гледах Кристал Ред, въпреки че скаридите които взех бяха висок клас, тези които се родиха не всички бяха такива. Ако искаш да задържиш класа, трябва да отделиш едните от другите.

Мен продажби никога не са ме интересували, за мен е предизвикателство да им създам верните за тях условия, да ги отгледам и да имат малки, затова никога не съм ги отделял.

В момента гледам Кристал Ред - със съвсем други изисквания. Вече са над 150 от 10. При тях наблюдавам същото. Има тъмночервени, има и макар и малко светло червени. От родените над 100 сигурно има 20 светлочервени.
Ако искам да развивам тая линия, ще трябва да ги отделя. Но разбира се няма да се занимавам. Интересно ми е колкo ще станат в тоя 50литров аквариум :)

Similar topics (5)

21736

Започната от Peakone


Публикации: 4
Прегледи: 2704

14590

Започната от guppy


Публикации: 2
Прегледи: 3601

33387

Започната от crxx


Публикации: 74
Прегледи: 25462

46736

Публикации: 4
Прегледи: 3799

39342

Публикации: 8
Прегледи: 5856