• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 12:24

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Успях да уморя още скариди...

Започната от stefan4o, 16.12.2015 13:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Моите ги подкарах с тези соли. Осмозна вода и солите.

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs1.postimg.cc%2F600hk7vxb%2F20160109_201309.jpg&hash=1836758a3b6c3d6fff925dbcc07d2ca6077871c3

stefan4o

Цитат на: petko - 09.01.2016 21:19
Вземи си някакъв кондиционер за вода.
С каква храна храниш?
Не се знае и на каква възраст са скаридите.
Какво е кондиционер за вода?
Храня с люспи на тетра, скоро им взех и спирулина на тетра, но основно охлювите закусиха с нея.
Относно възрастта - не бих казал, че са дърти, това момче вади от време на време нови поколения и при него не се задържат скариди за дълго.


petko


VDO

Tetra Aqua Safe също би свършил работа,кофти е с тия скариди наистина,от стотици бройки популация ми останаха единици,проблема е във скапана вода според мен.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

stefan4o

Благодаря на всички ви за информацията. Ще закупя продукта на JBL, понеже го видях в магазина да го продават. За рибите ползувам един на Sera - Акватан, той същата работа ли върши? Иначе мога ли да слагам от тая трапезната вода, примерно която продават в Лидл?
Доколкото разбирам изборът е следният:
1. Да ползвам осмозна вода
2. Да слагам от подобрителите на чешмяната
В смисъл да си избера от тези варианти ли?
Минералите ще видя откъде ще си ги набавя. Някой от вас ако има за продаване - нека каже, ще си платя каквото е нужно, ако не успея да си ги намеря в Стара Загора.
По въпроса с филтрацията: вместо филтъра да сложа ли гъба с аератор, да добавя ли, да станат гъба+филтър или да не барам и да търся причините във водата, а не в аерацията? Някой подметна, че обожават гъбата, аз също гледам в магазина са все залепени за нея. Това ще спомогне ли по някакъв начин в отглеждането и множенето на тия "гадинки"?

petko

Чак пък осмозна вода за черитата да се ползва.
Акватана е същото.
Това на JBL,което показах е специално за скариди,но и акватана става.
Не ти е проблем аерацията.

stefan4o

Петко (спасение мое), това дето си го писал - питах чичо Гугъл и ми изкара моделът без С накрая. Дай акъл за минералите. Гледах в ебай:
http://www.ebay.com/itm/Red-Bee-Mineral-Balls-x-6-aquarium-fish-tank-shrimps-mini-fissidens-moss-/161889834277?hash=item25b162d525:g:MkEAAOSw8-tWZ-0e
Това върши ли работа? Това, което сахара е показал разтворимо ли е? Или са повечко топчета просто?

Caxapa

Това което съм показал са соли / като сол бяло и ситно/ Това са соли които се разтварят в осмозна вода. След като си разтворил определеният грамаж във осмозната вода , правиш с нея седмичната смяна на аквариума в който са скаридите.

petko

Това ,което е показал Сахара е прахообразно и е за водоподготовка на осмозна вода,на теб не ти върши работа.
Ако водата ти е гадна тези топчета няма да те спасят.
Слагай един месец вода с кондиционер и ако няма промяна рестартирай аквариума.
Махни този грунд и не слагай лава и зеолит.

stefan4o

Ти ме утрепа  :karamse:
Остава и рестарт пак наново... Лавата и зеолита ги сложих, щото доста изчетох за направата на многослоен грунт и останах с впечатление, че са хубави и е желателно да ги има във всеки аквариум  *dontknow*

Caxapa

Цитат на: petko - 10.01.2016 08:39
Това ,което е показал Сахара е прахообразно и е за водоподготовка на осмозна вода,на теб не ти върши работа.
Ако водата ти е гадна тези топчета няма да те спасят.
Слагай един месец вода с кондиционер и ако няма промяна рестартирай аквариума.
Махни този грунд и не слагай лава и зеолит.
Петко! Що да не върши работа? Нали са за това, да докараме параметрите на водата но изискуемите на тези скариди. Колкото до лавата също съм на друго мнение. В скаридарниците имам точно лава камъни и се убиват да чоплят по тях. Видях го на живо при колега от форума и си поръчах  на познат да ми донесе от Исландия такива камънаци. Даже съм поръчал още, че са ми малко тези.

petko

Той си е идеален за подготовка на осмозна вода.Няма да му върши работа ,ако не използва осмозна вода.Просто е излишно за черитата.
Лава камъни и аз имам (от лава до лава има разлика),по-точно зеолита да не прави нещо.
Друго остава да прекалява с храненето колегата.

Caxapa

За това давам и съвет да използва тези соли като ги разтваря в осмозна вода. Вярно е, че се осъпява в пъти  но такъв изход намерих след като при мен нещо започна да се сбъгва и то в скаридарници в които нямах пеброяване  на Черита и  скаридарника ми със Сакури. Също бих дал съвет да обърне внимание на филтрацията.

stefan4o

Кой знае колко не съм ги хранил в интерес на истината. Днес за втори път слагам от спирулината и към нея няма интерес. Извадих още три от аквариума днес. Гледам май е останал само един мъжкар жив засега, не дава признаци да му е зле - чопли си грунта и ходи насам-натам.
Относно осмозната вода - изобщо не ми е проблем да я купувам от магазина - няма 2 лева са ми 10 литра. За седмица по 2 лева е нищо за мен. Сахара, как мога да се сдобия с такива соли и на каква цена са, все пак не сме милионери? Готов съм на бартер - ще пратя малко лава на някой ако удари рамо със солите. Лавата е италианска, доколкото разбрах, но е насипна (казаха ми да я измия).
Посъветвай ме и за филтрацията. Аз махнах топ-филтъра със сера сипоракса, може и да е било лоша идея, знам ли?
Таях надежда да получа скариди от един колега от форума, но в това време е малко рисковано и може да не оцелеят по куриер. Ако има някой от Стара Загора и цените му не са като на магазина нека да драсне едно съобщение.

Similar topics (5)

46772

Публикации: 1
Прегледи: 2642

55653

Публикации: 0
Прегледи: 1833

24063

Започната от madojean


Публикации: 16
Прегледи: 10097

55114

Започната от niki20036


Публикации: 5
Прегледи: 2516

22479

Публикации: 27
Прегледи: 17469