• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
19.03.2024 04:52

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Триопси

Започната от triops, 01.10.2013 20:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

triops

Колега чак сега видях , че се е раздвижила темата. Убил си триопсите с "осмотичен шок". С порастването на триопсите се долива изворна вода и се почиства от замърсяване и останала храна-  за да е чиста водата.
След като триопсите поотраснт -  се приучават на изворана вода , те могат лесно да се прехвърлят в аквариум с такава и дори рибки да им добавиш помпичка , нагревател и водорасли.
Дано да си ти останли повече яйца, ако не си купи нов комплект.
Триопса се излюпва в дистилирана вода , но с порастване тя се втърдява , както става и в природата в локвите след дъжд.
Това ,че изглеждат невзискателни , не е много така, докато са малки всеки ден трябва да ги наблюдаваш дали им е наред всичко.
Не се отказавй , чети повечко и пробвай пак!

_777_

Сигурен съм че колегата Plamen1971 няма да се възползва от съвета ти защото е бил във форума един единствен ден.А това е било кажи-речи преди една година.
Дата на регистрация:
    30.01.2015г 23:11ч
Последно активен:
    31.01.2015г 22:10ч
;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

triops

Здраве да е :-)
Хубаво е да има и нещо на български език , че по чуждите форуми и аз се бъркам.
Още нещо да добавя:
Когато потраснат триопсите в започват да отделят доста отпадни продукти които ако не се почистват редовно водят до заблатяване и отровни синьо-зелени водорасли. Аз ги чистя с 20 кубика сприцовка и после в някоя саксия за тор.От това се губи вода , отделно изпарението,добавената вода трябва да със сходна температура. Ако се прехвърлят в гоям аквариум те оталагат яйца в пясъка , които са трудни са събиране.Ако не ги прехвърлим, в пясъка се събират доста червени яйца и като исъхне пясъка и изчакаме малко, можем пак да пробваме.
*privet* *THUMBS UP*

shkogi

Здравейте!
Реших и аз да споделя моят опит с триопсите, да поддържаме темата жива, ако някой се интересува. Бяха ми полезни вашите коментари. Аз люпих яйца от един комплект на Хиполенд - "The Land of Dinosaurus" на Clementoni, който съдържа яйца от американски триопси.

Използувах по-малко от половината пакетче, в което бяха яйцата заедно с детрита. В началото ми се стори, че се излюпиха три триопса, но сега на 4-я ден остана само един. Излюпиха се доста артемии и дафнии и гледам, че още мърдат, което ме изненадва. На третия ден от излюпването смених водата и отделих постепенно детрита.

Сега се шири сам с една артемия и една дафния, другите вероятно ги е изпапал - доста бързо расте...Храня го помалко със спирулина (най-евтината, която намерих) и със специалната храна за триопси от комплекта - по 1-2 капсулки на хранене. Сложил съм му коралов пясък и няколко растенийца хавайски мъх. Има и едно малко охлювче. Купил съм яйца от артемия и мисля да ги люпя, малко като поотрасне...

shkogi

09.05.2016 22:08 #49 Last Edit: 10.05.2016 22:38 by shkogi
Ето дойде и ден пети от излюпването. Във водата щъкат циклопи. В Събота ходих до Подуене за тубифекс. Имах разбирането, че триопса ще го яде, но НЕ! Вероятно си хапва добре щото расте бързо.

Публикациите са слети: 10.05.2016г 22:10ч

Малко съм разочарован, но явно моя триопс е веган... *MODERATOR* Тук ясно се вижда как ръфа яванския мъх, а и на няколко пъти го видях да отнася водна леща от повърхността към дъното. Слагам му и от специалната храна за триопси (полско производство) - не знам какво съдържа. Още не съм пробвал с жълтък. Приготвил съм му наноаквариум, но още изчаквам да поотрасне...

Публикациите са слети: 10.05.2016 22:38

*bg*

shkogi

 *YAHOO*  Засега още си седи в бутилката триопса (или по-скоро триопската). Не ми се дават два лева за стик да тествам водата в аквариума, но се надявам под въздействието на кораловият пясък, вече да се е втвърдила...

shkogi

Ден 15 от залагането на яйцата и 12-ти от излюпването.

Премествам триопса в предварително заложеният преди седмица аквариум,
напълнен с вода Девин - изворна (с розов етикет):
    - минерализация 82;
    - pH 7.8 
В аквариума съм постлал предварително коралов пясък. Седмица след като
се излюпи триопса започнах постепенно да доливам от тази вода, подменяйки
леко водата в която го отглеждам (първоначално-дестилирана). Сложих също
и доста мъх, явно обича да го яде. Мисля скоро да люпя артемията, да видим
дали е заклет веган. Нещо накрая изчезна фауната от съда, в който го гледах.  *CRAZY*

manuella85

Гледаме триопс от 2 седмици. Започна често да стои по гръб. Това нормално ли е???