• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
29.03.2024 02:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Скариди - проект

Започната от NeLyTo, 12.03.2016 09:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NeLyTo

Здравейте,

търсих тема, която да обобщава всичко за скаридите на едно място, но не намерих. Може ли някой да ми обясни на кратко какви са първоначалните стъпки ? По същия начин ли процедираме със скаридарника, както с аквариума? Азотен цикъл ? Вода? :) Гледам че май не ползвате вода от чешмата ? Какви растения трябва да има, каква светлина?
Искам да си спретна едно нано - 10 литрово със скаридки, изчетох доста, но малко ми е трудно да смеля инфото, при положение, че никога не съм гледала такова "чудо" :) Може ли някой на бързичко да ми нахвърля основното ?

kuvert

Май първо трябва да решиш какви скариди ще гледаш.

NeLyTo

Здравей,

като начало съм си избрала ред чери, като начинаещ. После евентуално бих искала да добява още някакъв миролюбив вид, ако има такъв, който би могъл да се отглежда с ред чери.

Има ли някакви изисквания за големината на аквариума, филтрацията и т.н ? Този подходящ ли е ?



http://aquarium.bg/akvarium-hailea-f30-3-podar-ka

jabeto

Черито ти е идеално за начало.Аквариума за скаридките се старира като другите.Завърташ си азотния цикъл и после добавяш скаридките.По-принцип не обичат големите смени на вода и изобщо големи колебания в параметрите на водата.Ако мислиш да ториш внимавай с торовете защото не им понася високи нива на мед.Аз лично им сменям около 15-20 % от водата седмично .Водата която сменям е от чешмата но е престояла в туба около 24 часа.Водата гледам да е с близка температура до тази в аквариума .Храня ги 2-3 пъти в седмицата с храна на таблетки за дънни рибки.през останалото време те си чоплят разни неща в аквариума.Обожават да се завират и чоплят всички видове мъхове.Размножават се бързо и въобще си е доста интересно.Гледам ги на температура около 24-26 градуса.В 10 литров аквариум ще ти върши работа и аератор с гъба,ако имаш и филтър още по-добре.По принцип съд с обем поне около 20 литра е по-добре ,но и 10л. ще ти свърши работа. *THUMBS UP*

Similar topics (5)

38022

Публикации: 5
Прегледи: 4230

11113

Публикации: 6
Прегледи: 3570

59462

Публикации: 1
Прегледи: 7158

56868

Публикации: 5
Прегледи: 3718

29574

Публикации: 7
Прегледи: 7286