• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.10.2020 06:06

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Каква е тази скарида

Започната от Caxapa, 04.02.2019 13:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Някой знае ли каква е тази скарида? Появи се в скаридарник в който съм отглеждал Рил  и Йело гарниелен?  От снимките се вижда, че е много стара . Да добавя само. Скаридите са няколко и всичките са са  такива. Останалите са си с нормалната окраска за вида си. Не съм добавял в този скаридарник никакви други скариди. Самият скаридарник беше зареден преди няколко години с изброените рил и йело скариди  и само смяна на вода съм правил.до сега.
Caxapa

Никой ли не може да определи какъв вид е?  Коренно се различава по големина и окраска от Рилките които останаха в това аквариумче. Жълтите съм ги преместил в отделно още преди година и нещо. Малки от този вид не виждам. От Рил-ките имам малки но от този мутант не се виждат. Сега са преместени в отделен аквариум и те и са под наблюдение.

dreamer

Извинявам се, че се намесвам, но може ли да е възвърнала се дива форма на жълтите?

Caxapa

Цитат на: dreamer в 06.02.2019 15:03
Извинявам се, че се намесвам, но може ли да е възвърнала се дива форма на жълтите?

Някак не ми се вярва това да се е върнала дивата форма. Освен това  всичко де що беше вълта скарида е изместих както писах още преди година и половина , да не кажа две години. В аквариума където съм преместил жълтите нямам такива аномалии. Е имам разпад  като признаците са обезцветяване и не така наситено жълти но това като избледняване на цветовете го има почти при всички скариди,черита, рилки, жълти, сини и други такива. Освен това буди учудване големината. Направо два пъти и половина до три пъти  по-големи от жълтурите а пред рилките са направо гиганти.