• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.04.2024 22:32

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аманови скариди, умряха след употреба на Sera Med Professional Flagellol

Започната от stefan4o, 16.11.2015 21:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stefan4o

Здравейте,
наложи се лечение на рибките с препарата от заглавието на темата. За моя зла участ освен видимо здрава колиза лалия ред, загинаха и двете ми скаридки. Деня преди да го сипя всичко си беше наред при тях, гледам ги от близо два-три месеца в аквариума. Сипах 1мл от препарата (имам 45л. аква) според предписанието, махнах биологичната филтрация (Сера Сипоракс), на другия ден намерих едната скарида умряла с червено петно в тила, другата оцеля, но до другия ден - намерих я с подобно петно и нея. Как да разбера кои препарати са вредни за скаридите преди да ги ползвам, като не пише на инструкцията на лекарството нищо за това :-| Сега подготвям аква 110л., вчера го купих даже и ми се иска пак да сложа скариди.
Малко предистория - загубих за кратък период от време няколко риби, явно от воднянка (подути кореми, дълги бели нишковидни изпражнения, едната й бяха ококорени очите, като я намерих умряла) имам спомен, че скаридите ядоха от едната, преди да я видя и махна от аквата, възможно ли е да са прихванали от рибата или тая болест ходи само при рибите?

Caxapa

Почти сигурно е от препаратите да са умрели скаридите. Основно не понасят мед и медни съединения.

a__andreew

Здравейте, както е написал колегата е вярно. Много от препаратите са с непълен превод и тряба да се загледаш в другия текст за да видиш ако има нещо допълнително написано. Моя съвет е ако си решил да гледаш скариди предварително проучи какво не можеш да използваш от лекарствата и да си го знаеш за бъдещ проблем в аквариума. Пример при мен ползвах един препарат за премахване на брада и той действа, но имаше и друг ефект всичката ми валиснерия замина. Чети във форума има доста информация, а също така питай.

stefan4o

Благодаря и на двама ви. То в питането няма проблем, проблемът е в това, че докато някой отговори и може животинките да обърнат кореми, понякога нещата стават светкавично и без някакви особени признаци на разболяване. Сега ще видя как ще е с по-големия аквариум.

Caxapa

Имах един нано аквариум със скариди в който слагах Изикарбо и Профито за растенията. Там нещо им се "спече" развитието на скаридите. В другите беше нормално но и препарати не слагах.   Определено  и скаридите боледуват и има също препарати за тях. Колко от препаратите за лечение на риби и за растения са в поносимост от скаридите ще трябва да се прочете във всяко упътване на опаковката а ако липсва предполагам в Гугъл ще има повече информация.

stefan4o

Като стана дума за Профито и аз торя от две седмици, ама си им нямаше нищо де, живуркаха си идеално. Мерси на всички за информацията.

bunzip2

От профито нищо им няма. Нито от easy carbo. Тествано многократно, със слонски дози.
Препарата който си слагал за лечение, вероятно съдържа мед. Пораженията са обикновено за скаридите и охлювите.

Similar topics (5)

24063

Започната от madojean


Публикации: 16
Прегледи: 10129

46772

Публикации: 1
Прегледи: 2655

55525

Публикации: 3
Прегледи: 2593

13145

Публикации: 2
Прегледи: 3014

43455

Публикации: 1
Прегледи: 2388