• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Лабео - общи въпроси

Започната от insectabg, 07.08.2006 12:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sliven

Чак да е агресивна!?Бих я нарекал пакостник. Имам "зелено"Лабео,живее с Черита(размножаващи се)и риби.Забелязвал съм, атакува , понякога удря. Има и смъртни случаи,но ако беше агресивна риба (моята е с благ характер,15см.)нямаше да има над 100 скариди !?  *YAHOO*
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

Raven

Имам предвид вътрешновидова агресивност.
Ако сложиш няколко възрастни лабео от един вид се гонят доста.

Иначе към другите риби не съм забелязал да са особено агресивни.Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Borko7

05.01.2010 22:10 #17 Last Edit: 06.01.2010 07:07 by Borko7
A дали ще тормози САЕ-та и кулита? Заемат една територия. Този въпрос ме гложди от месец и още не съм се наканил да пробвам.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

sliven

Зависи от:Литража на аквариума,укрития,растения,характера на Лабеото???Предполагам, ако си вземеш малко Лабео,което ще порасте със съседите си,няма да ги тероризира!Ще има разпределяне на територия . Пробвай, щом толкова искаш!
Едно е да искаш,Второ е да можеш,а пък,Трето и Четвърто е да го направиш-"Мъжки времена"от Николай Хайтов

Etilena

Гледам лабео с барбуси. Агресията не е само вътревидова, а към всеки, който му навлезе в територията. Особено агресивни са към риби, които плуват рязко и бързо. В предишния аквариум атакуваше постоянно САЕ-то и го тормозеше, а сега - добре че барбусите са много и не му се връзват.

Jared

Аз имам 2 лабеота,при мен са агресивни към САЕ-то като го засекат някъде и го подгонват после остават сами в средата на аквата,много бързо това САЕ :-D
Иначе двете по между си много рядко се гонят,явно са си разпределили територията и не се закачат много.Излгежда при всички е различно.Един път лабеото се опита да подгони пангаса,но се обърка нещо танка направо мина през него  :-D Иначе са страхотни рибки много ми харесват постоянно ровят нещо по грунда :)

minova4

Цитат на: suntsu69 в 05.01.2010 21:09
Четох, че лабеото е агресивно към себеподобните си и трябва да се гледа по единично. В 420л само едно ли мога да отглеждам?


В 420 л. спокойно можеш да отглеждаш две - три, стига да им осигуриш укрития, добро залесяване така, че да не се виждат, защото те са силно териториални и всяка си заема любима зона. Не на последно място, добре е да си вземеш по-млади риби, така ще свикнат по-лесно със себеподобните си и с останалите ти риби.
Не ти препоръчвам САЕ-та и боции (особено macracanthus) при положение, че си вземеш повече от едно лабео.
Отглеждал съм и биколор, и френатус, и мога да кажа, че зеленото е брутален скандалджия, единствено сомовете не се притесняват от него, биколор като че ли са значително по-толерантни.

bluefire

Аз се принудих да го махна  щото като отиде на хранилката и нищо друго не може да припари  в средата на аквариума  *MODERATOR*  ама моя си беше изруд от малък  рамбо и роки заедно  от време на време и херкулес му са обаждаше  *ROFL*

heler4eto

Някои може ли да ми каже дали мога да гледам малки лабео около 7 см дълги 2 бр в аквариум 30 литра 1 година само.Други риби в аквариума няма да има.  *privet* ако не пишете тука поне пишете на скайп e elbazir_lov

zambo

Цитат на: heler4eto в 12.02.2010 17:05
Някои може ли да ми каже дали мога да гледам малки лабео около 7 см дълги 2 бр в аквариум 30 литра 1 година само.Други риби в аквариума няма да има.  *privet* ако не пишете тука поне пишете на скайп e elbazir_lov
НЕ . Аквариума трябва да е поне 120-150л.
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

FHM

Аз вчера си взех 2 зелени за проба в 300 литра са с доста съквартиранти да видим ко ще стане .

ancitrusa

Може ли някой да ми каже с какви рибки ,може да се гледа зеленото лабео?И дали е толкова лоша и агресивна рибка, колкото пишат?

paolo6481

Особенно агресивни са към себеподобните.Имах 2 и докато едната не умря не спряха да се гонят.Тази която остана е заедно с гупи и плати и много не ги гони,само при хранене ги погва яко ама и те много не и се връзват.Имам съмнения че лабеото ми убиха доста скаридки обаче.Тези които оцеляха съм ги отделил в друг аквариум.

victor565

Хора много ми хареса лабеото. Имам аквариум  100л с гупи хелери и анциструси. Ще може ли да живее в него(аквариума) без да ми създава проблеми.

Хелера-91

Много тормози гупите и хелерите, направо ги убиваше при мен!
50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.