• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

САЕ - общи въпроси

Започната от cardin, 23.04.2006 17:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mistar_ti

Ако ги храниш с храна в която има растителни компоненти не ядат алгите вземи си храна в която няма растителни компоненти и храни през 2 дена за 1-2 седмици ще имаш резултати
3 литров буркан с отомбачена зеленясала вода

flasher

че аз скаридките вообще не ги храня бе
те зи намират какво да ядът

та да се върнем на въпроса :)

botzi

 не е лошо да ги храниш, поне през ден - така и ще растат по-бързо. Обичат и смяна на част от водата с прясна, най вече тогава линеят. А други риби освен МАЛКИ анцистроси и отоцинклуси не пускай, ако искаш да се развъждат и да не си губиш малките. трябва да не са стресирани а другите риби ги плашат. малките са много малки и всичко друго ги яде.

flasher

анциструсите дори не ги забелязват и поне засега старата колония доста бързо се разраства
ще почна целенасочено да ги храня щото засега само каквото остане от спирулината след анциструсите това е. и краставицата бяха нападнали по едно време
водата я сменям всяка седмица с прясна и доста празни черупки се появяват след това
май САЕ няма да пускам че като ги гледам те ръфат всичко дето им падне

stefan_doc

Взех си едно лъжливо САЕ, около 3.5 см. дълго, вече една седмица е при мен, но непрекъснато се движи бързо нагоре-надолу по стените на аквариума, при хранене на останалите риби е "първа жичка", макар че трудно поема сухата храна. Коремът му никога не е бил пълен. НИКОГА не съм го виждал денем да застои на едно място.
Та понеже никога не съм имал САЕ, това нормално поведение ли е при адаптация и ще почне ли да чисти, или някои саета са си такива?!

iek

Вероятно си взел т.нар. фалшиво SAE (Flying Fox/Epalzeorhynchos kalopterus), имал съм такива и наистина са много подвижни, но това движение нагоре-надолу по стените на аквариума според мен показва, че не се чувства комфортно. 

nina

Имах две такива сае-та преди. Направило ми е впечатление, че ако едното загуби другото в аквариума, се търсят нон-стоп, докато не се намерят. Вечерно време се завираха някъде из растенията, но винаги едно до друго. Не казвам, че не можеш да го гледаш така, но си мисля, че може би си търси другарчето. Особено ако преди това е било в аквариум с други негови събратя  :-) Освен това те са доста плашливи риби. Ако имаш бързи риби в аквариума си е възможно и те да го стресират. И ако го храниш, няма да почне да чисти. Освен това, една птичка пролет не прави, имай го предвид.

stenli

Аз имам от т.н. лисичка, първите дни само хвърчеше из аквариума без никаква видима полза. Явно в последствие се адаптира и в момента не спира да чисти....всичко....растения, стъкла, грунд...много е работливо.
p.s. когато ги взех бяха 2, но чак след като се случи най-лошото с едното, прочетох че много скачали и не трябва да се оставят в аквариум без капак, какъвто е моя карантинен, та се сещата как го намерих на следващата сутрин.

bobbyboy00

Честита коледа на всички,бъдете живи и здрави.Имам едно питане относно сиамски водораслояди за каквито ми ги продадоха,защото в последствие като потърсих характеристики за вида се оказа че черната ивица продължавала и в опашката,а при мойте не е така.Питам ви дали моите са си САЕ или някакво лъжливо.
stefan_doc

Малко са далечни снимките, но мисля, че не е САЕ. И аз първо си купих фалшиво /макар че знаех, че е такова/. После си взех истински и разликата е доста голяма.

SkyNer

стефан каква е разлика защото несъм запознат с този вид риба
Прохождащия

stefan_doc

Няма да те препращам към други теми, каквито има много във форума, но на външен вид - ивицата стига до края на опашката, рибите са СЪВСЕМ безцветни /няма жълтеникав отенък нито по тялото, нито по перките/ и са с един чифт мустаци. Но основната разлика аз видях в поведението - фалшивото САЕ при мен не се интересуваше избщо от водорасли, а само чакаше да почна да хравя останалите риби и  им взимаше храната. /Верно, трудо заради устата си, но успяваше/. Сега истинските неуморно чистят аквариума и също идват при хранене, но като "допълнителрно" - аз и нямам много водорасли.

onyxman

Днес и аз се сдобих с 2 САЕ-та,оказаха се "Оригинални" и още с пускането се нахвърлиха бясно на водораслите. *YAHOO* *BRAVO*

abaro

Браво! Другия път да следиш темата за бургаските сбирки.
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

ccpzaz

хммм според мен са си  *OK* аз вчера си взех 2 САЕ-та изглеждат по същия начин.А за това , че се интересуват от друга храна ... е нормално въпроса е след вечерята да си продължат с "десерта"  :-P.Приличат малко на черния неон  *CRAZY*