• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
Акваскейпинг конкурс
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Microrasbora Galaxy - общи въпроси

Започната от besom, 29.03.2008 21:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

trupai

Цитат на: ivan66661 в 30.03.2012 00:12
Ако хвърлят хайвер в скаридарник има ли шанс скаридите да го изядат?

Зависи от скаридите! С черита няма да има проблем. Както в предишен пост писах, моите хвърлиха хайвер при скариди. В момента имам малки галакси и малки новоизлюпени черита.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

pe6o_hristov

какви са тези скариди които гледате
При моите черита преди време пукнах новоизлюпени скаларии и скаридите ги изядоха всички
Почти бяха започнали да плуват, но скаридите си ги хващаха и изяждаха

danielm

и аз си мисля, че скаридите ядат хайвера.
за рибки не знам, май по-трудно.

някой пък ги слагали, защото ядяли само мухлясалите зърна.

playback

и аз ги отделих моите за 3 дни в един 10 литров аквариум с зеленина и на спокойствие.

Температура на водата 23-24 градуса, но нямах филтър да сложа (затова не исках да ги държа повече да не взема да ги уморя)

сега ги върнах в общия.

Следващите колко дни да следя за ларви, ако въобще се появят ? мисля да изчакам 2-3 дни, вие как смятате ?


trupai

Не трябва да ги връщаш в общия, няма да оцелеят! Ще бъдат изядени от родителите си!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

playback

 akitaka не си ме разбрал

отделих и след това върнах в общия зрелите индивиди. Отделих ги с идеята да хвърлят в 10 литровия. Незнам дали са хвърлили, но ги изкарах и сега наблюдавам водата дали ще се появи някъде ларвичка. На едното стъкло има някакви две точки които се мърдат леко, но ще видим

trupai

Три дни са малко, но дано да имаш успех! За да стимулираш хвърлянето е добре температурата да е по ниска 21-22градуса и да има аерация.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

playback

мерси  *THUMBS UP*

аз винаги съм мислел че Температурата трябва да е по-висока за успешно хвърляне, но изглежда си е до вида рибка. При родостомусите се качва дори до 32 градуса, но изглежда това не е случая тук.

както и да е, ще видим какво ще стане

romel

   Стига бе 32 градуса ,  има ли смисъл? За родостомусите говоря?

asito

Здравейте.Днес сложих 4 женски и две мъжки галаксита в едно 6 литрово аквариумче.Много явански мъх има,както и плаващи растения.Половината аквариум,че и повече е с растения.Грунд няма.Температурата я настроих на 21 градуса.Ще храня само със замразена храна през следващата седмица.Осветлението е много слабо-червена крушка с нажежаема жичка 15 вата.Филтърче с гъба,с намален дебит на помпата за въздух-колкото да раздвижва леко повърхостта.Аквата е в мазата,така че са на спокойствие там.Гледам ги пасаж от 15 рибки вече 8 месеца,но не съм виждал до сега хайвер или новоизлюпени рибки.Е, в общия аквариум има и отоцинклуси и един анциструс и много скариди ред чери,както и хелени.Там температаурата винаги е била 24 градуса.
Пропускам ли нещо,бъркам ли някъде при моя първи опит за развъждане?

trupai

Съда е прекалено малък, но пак има вероятност да се получи!
Дръж рибите 3-4 дена и след това ги извади от този аквариум. Ако са хвърлили хайвер след седмица ще започнеш да виждаш малките да висят по стъклата. Имай в предвид че, са съвсем малки и трудно се забелязват!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

asito

Хм,имам и по-голям аквариум,но си мислех,че понеже са дребни и ще е достатъчно.Ако не стане в него ще пробвам с по-голям :) Мерси

spark

Цитат на: asito в 10.02.2014 10:10
Хм,имам и по-голям аквариум,но си мислех,че понеже са дребни и ще е достатъчно.Ако не стане в него ще пробвам с по-голям :) Мерси

Аз правя същото в момента, ако не си отделял мъжките от женските, трудно ще стане. Женските може да нямат хайвер, и дори и идеални условия да създадеш няма да стане.

asito

Четох в един форум специален за галаксито,че нямало нужда да се разделят.Хвърляли постоянно.Ще видим.Аз избрах охранени женски и мъжкари с много наситен цвят.Ако не стане сега,ще ги разделя,ще вдигна темп.на 23гр и ще ги пусна пак,но в по-голям аквариум.

bustama

При мен хвърлят редовно - в общия. Засичал съм 2-3 малки, но най-много седмица... само един мъжки и водещата женска в групата участват. Това съвсем сериозно, поне от толкова месеци ми е направило впечатление, все едни и същи риби засичам. Останалите женски биват гонени от водещата женска, при мъжете тоже.