• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 20:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Защо 20л. аквариум не е аквариум и за биотопния аквариум

Започната от DANGER_LSD_F, 23.05.2007 12:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

DANGER_LSD_F

 *HELP* Ще започна малко по-отдалеч..от 9-10 години,т.е. от 5-годишна, имам аквариум,но(сега някои може да ме осъдят) нямам време и място да отглеждам по-голям от 50л...въпреки това съм отглеждала прекалено много видове рибки,които иначе не могат да живеят заедно според книгите,дори в момента имам двойка макроподи и скалария в един аквариум.Живея в Лом и чесно-казано тук разнообразието от рибки,да не говорим храни и оборудване е.."оскъдно" е меко казано.Затова на месните акваристи ни се налага да ходим най-близко до Враца,за да се снабдим с нужните храни.Та тук дори няма аквариуми с осветление!!!! =-O както и да е..идеята на всичко това е,че моля всеки,който се занимава с това,да направи нещо по въпроса и да ни се осигурят малко по-добри условия от самоделни аквариуми да си отглеждаме рибките..все пак сме си ХХІ в. ... *HELP*

SERA

23.05.2007 13:40 #1 Last Edit: 23.05.2007 13:48 by SERA
Привет,

В зависимост от вижданията на автора в някой книжки пише едно в други друго. Общо взето препоръките за съвместно отглеждане на видовете, не трябва да се приемат като абсолютни, а като препоръчителни (същото важи и за размера на аквариума). Все пак рибките не могат да говорят. Ако можеха може би скаларията ти щеше да ти каже: Аз живея в меките води на Южна Америка и параметрите на водата (околната ми среда) не са същите, както в леко солените местообитания на макропода (Юго-източна Азия). Не се чувствам особенно комфортно, но нямам други избор ще трябва да се примиря с това което ми е осигурил стопанина ми.

За повече информация как да създадеш своя биотопен аквариум и да осигуриш на рибките си подходящи за тях  условия може да кликнеш ТУК (текста е на английски )

За рамерите на аквариума: ако ти се наложи би живяла ( по скоро съществувала) цял живот и в стая с рамерите на малка баня, но предполагам нямаш нищо против и ще се чувстваш по добре, ако живееш в голяма къща.

Колкото до продуктите за рибки лесно може да си поръчаш от всеки интернет магазин за аква стоки. Предлагат голям избор, доставката е до няколко дни, плащаш при получаване на продуктите, които си поръчала.

Поздрави
Сера