• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
23.04.2024 23:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Sera Термометър въпросче ?

Започната от logner, 28.03.2012 19:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

logner

28.03.2012 19:28 Last Edit: 29.03.2012 10:21 by logner
Здравейте напоследък май доста "спамя" в този раздел ама какво да се прави  :-D
Преди време когато си копувах термометър имаше 3 модела само Сера за 5.50 ,обикновен стъклен и лепящ и двата за 2лв.Тогава ми се стори малко скъпичко моделчето на сера и взех обикновенния.Сега ми трябва нов за другия аквариум и докато се ровех намерих лепящ се и на сера  http://zoo-paradise.com/shop/index.php?page=search&search_text=Sera&product=Mech_Sera_Digital_Thermometer&n=44
Благодаря

trupai

Ако искаш да знаеш точната температура в аквариума  си купи стъклен, който стои вътре. Тези лепящите ленти не са прецизни, а и показват по-скоро температурата на стъклото.
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

SERA

Здравей,
Стъклените термометри са доста по точни. Повечето "китайски" стъклени термометри имат за скала хартиена лентичка, която често се размества и съм срещал два термометъра от една марка да показват различна температура в един аквариум. Така, че търси стъклен термометър, чиято скала е на стъклото (както например са термометрите на sera).

Лепящите се термометри не са толкова точни. Ако ще размножаваш капризни към температурата риби (напр. Дискуси), по-добре си вземи по-точен термометър.

В повечето случаи за нуждите на сладководната акваристика 1-2 градуса не са от значение. Така, че какъвто и термометър да си избереш (ако оглеждаш сладковдни рибки) няма да сбъркаш. Дали темперарурата ще е 23 или 25 *С няма да се отрази на рибките и растенията.

Поздрави
Тодор Христов

logner

Благодаря много за информацията :)