• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 10:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Sera подобрители на качеството на водата в аквариума

Започната от SERA, 07.05.2006 13:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

SERA

1.Sera aquаtan, 2.Sera nitrivec, 3.Sera toxivec, 4.Sera aquaria clear, 5.Sera filter biostart, 6.Sera phosvec, 7.Sera pH/kH-plus, 8. Sera pH-minus

1.Sera aqаutan
Виж продукта

Стабилизатор за вода за сладководни аквариуми, анти-стресов агент
Преобразува агресивната чешмяна вода в аквариумна благодарение на неговия добре познат пет-кратен ефект:
- анти стрес: редуцира стреса чрез съдържащия се витамин В комплекс
- защита на слизестите мембрани: предпазва слизестите мембрани на рибите от агресивна вода
- избистря водата - прави водата кристално чиста
- премахва тежките метали - премахва тежки метали вредни за рибите
- хлорен неутрализатор - неутрализира хлора и хлорамините от чешмяната вода.

Благодарение на тези ефекти, Sera aqаutan преобразува чешмяната вода във вода съобразена с изикванията на рибите.
Освен това се препоръчва да използвате Sera aqutan при пренасяне на рибите и при смяна на водата в аквариума.
Предлага се в разфасовки от 50, 100, 250, 500, 5 000 мл. достатъчни съответно за 200, 400, 1 000, 2 000, 20 000 л. вода

2.Sera nitrivec  
Виж продукта

Биостартер за сладководни аквариуми
- вкарва почистващи бактерии в аквариума ( Nitrosomonas и Nitrobacter )
- биологично намалява амоняка
- билогично намялява нитритите

Sera nitrivec създава преманентна добра биологична среда с стабилна бактериална флора.
Освен това използването на Sera nitrivec се препоръчва при смяна на водата , при нови аквариуми, както и след почистване на филтъра. Предлага се в разфасовки от 50, 100, 5 000 мл. достатъчни съответно за 500, 1 000, 50 000 л. вода.

3.Sera toxivec
 
Виж продукта


В билогочно активните аквариуми, обикновенно бактериалната флора осигурява снижаване на нивата на амоняка и го превръща през нитрити в по малко опасните нитрати, които лесно се усвояват от растенията. Но като всички биологични системи, бактериалната флора първо трябва да се приспособи към специфичните условия в аквариума. В случай на рязко повишаване на нивата на нитрити и амоняк са нужни няколко дни за да се достигнат нормалните стойности. Другата алтернатива до сега беше честата смяна на водата, което обаче отслабва бактериалната флора.

Със sera toxivec, sera ви предлага отстранител на замърсяванията както и балансиране на нивата на нитрити и амоняк за около 60-90 минути.

Всяка нормална доза sera toxivec

- отстранява замърсяванията с мигновен ефект за сладководни аквариуми
- моментално премахва ихтиотоксични субстанции
- премахва амоняк 30-50 % за 60-90 мин. ( макс. 1/3 мг/л амоняк с една доза )
- премaхва нитритите 30-50 % за 60-90 мин. ( макс. 0.75 гр. нитрити = 0.23 мг/л NO2-N с една доза )
- премахва хлора от хлорираната и дезинфектирана чешмяна вода ( с една доза до 3.4 мг/л хлор или 13.7 мг/л Cloramine – T )
- премахва остатъци от лекарства след лечение ( метиленово синьо, малахитов зелено, калиев перманганат и др. )
- отстранява тежки метали ( с една доза до 0.4 мг/л мед или цинк, до  
1.4 мг/л олово, живак )
- предотвратява високи нива на нитратите
- предотвратява растежа на алги благодарение на отстраняването на
хранителните им вещества

В случай на замърсяване Sera toxivec незабавно и ефективно предотвратява увреждане на рибите, докато не се установи стабилна бактериална флора дължаща се на Sera toxivec .
Освен това Sera toxivec се препоръчва когато се настаняват нови риби, при почистване на филтъра, след лечение с медикаменти, ако сте използвали sera algovec или sera snailpur. Предлага се в разфасовка от 100 мл. достатъчна за 400 л. вода.


4.Sera aquaria clear  
Виж продукта

Премахва мътноста в аквариума бързо и надеждно. Сързва замърсяванията и те лесно се премахват от филтъра или се отстраняват с уред за почистване на дъното Sera gravel washer. Биологически активен, препарата не съдържа вещества вредни за аквариумните обитатели. Опаковката от 100 мл. е достатъчна за 400 л. вода

5.Sera filter biostart
 
Виж продукта

Продукт с ензими и четири вида бактерии за ускоряване на биологичното пречистване в сладководен аквариум. Спомага за по бързото разграждане на органичните вещества ( изпражнения на рибки, неизядена храна и др. ). Намалява неприятната миризма. Добре се комбинира със Sera nitrivec, особено при нови аквариуми, които нямат добре работещ нитратен цикъл. Разфасовката 50 мл. е достатъчна за 1 000 л. сладка вода или 2 000 л. солена вода.

6.Sera phosvec
Виж продукта

Незабавно свързва фосфатите ( РО4 ) в аквариумната вода. Обезвредените фосфати може да се отстранят със филтъра или сас уреда за почистване на дъно Sera gravel washer. Разфасовката 100 мл.  е достатъчна за около 400 л. вода.


7.Sera kH/pH-plus
Виж продукта
Карбонатна твърдост и рН са важни за акваристиката параметри на водата. Повечето аквариумни обитатели произхождат от места с 5 - 10 * kН и 5-7 * рН . Рибките от източноафриканските езера и соленоводните обитатели изискват по високи нива на тези параметри.  Повишаването и подържането им на необходимото ниво става лесно със Sera kH/pH-plus.  5 мл. kH/pH-plus повишава kН на 30 л. вода с един градус. Ние съветваме да не повишавате с повече от два градуса на ден. Проверете нивото на kH и pH половин час преди и половин час след използването на препарата със Sera pH test и Sera kH test . Опаковката от 100 мл. е достатъчна за 600 л. вода.


8.Sera pH-minus
Виж продукта
За безопасно понижаване на рН в сладководен аквариум. За повишаване на рН с 1 * добавете 5  мл. pH-minus при рН на аквариумната вода над 7 * . При рН на аквариумната вода 7 * или по малко градуса добавете 1-2 мл. pH-minus на 20 л. вода. Опаковката от 100 мл. е достатъчна за 400 л. вода.

За повече информация и дозировка виж инструкциите за употреба. Всяка опаковка е разграфена  и/или има капкомер за по лесно дозиране.

Julliano

Относно Nitrivec - "Съхранявайте на хладно или в хладилник след отварянето".. хладно какво ще рече? ~25*C стайна температура може ли или по-добре в хладилника?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs28.postimg.org%2F790mdviix%2Fdownload.jpg&hash=3bc5531cf9543c714e53c5cf78d6b522c2a8fb6f

SERA

Цитат на: Julliano - 24.12.2013 12:20
Относно Nitrivec - "Съхранявайте на хладно или в хладилник след отварянето".. хладно какво ще рече? ~25*C стайна температура може ли или по-добре в хладилника?

Здравей,
Зимата може да стои в неотоплявана стая, а лятото трябва да бъде в хладилник.

Важно: Не трябва да се съхранява при температура под 0 *С. Понякога старите модели хладилници (напр. Мраз) подържат в хладилника температура под нулата.

Поздрави
Тодор Христов

ogun

Здравейте,
Закупих си Сера Акватан.
По 5 мл на 20л вода ли е дозировката?
Досега не съм ползвал такова нещо в аквариума си и не ми е ясно мога ли да го използвам директно в аквариума с рибите?
Как е по-добре? Да сложа директно в аквариума и след това в новата вода при всяка смяна или да не слагам директно в аквариума, а само в новата вода?

addicted

Аз само като налях аквариума за първи път сложих и в него, от тогава досега слагам само във водата за смяна, за да премахне хлора. Дозировката е 5мл. на 20л. но и повече да сипеш няма да е проблем.

Sent from my Lenovo A859 using Tapatalk